Veci do porodnice pro mimi

28.02.2012

:a: Ahoj mamiky a spolutehulky, budu rodit v Praze-Podoli, na jejich strankach jsem precetla ze je mozne vzit s sebou obleceni pro mimi, ale nevim vubec jake, jestli staci vzit pouze overalky? nebo co?... A mam vubec s sebou brat nejake obleceni pro mimi na ty 3 dny ktere tam budeme? A vubec jake obleceni jste brali/ planujete vzit s sebou do porodnice?(samozrejme vezmu obleceni az pujdeme z porodnice, kombinezku, overalek, capicku a td...)
Diky

Kliknutím vložíte smajlíky:

taky jsem rodila v Podolí a mám stejnou zkušenost jako maminky, který píšou pode mnou. ;) Je lepší využít jejich věci, měli jsme k dispozici i rybilku, slunečnicovej olejíček, líh a jediný, co bylo potřeba mít svoje, byly vlhčený ubrousky a plínky. ;)

In reply to by skořice

Já jsem rodila v jilemnici a každý den byl "příděl" na jedno dítě 8 plenek, normálně pampersek. Takže jsem využila opravdu jen vlhčený ubrousky (ale samozřejmě jsem sebou měla i svoje plenky, kdyby náhodou tamty nestačily). Dávaly nám tam i ty vložky poporodní. A dostala jsem kufřík s různejma vzorkama, takže tam byli krémy na prdelku apod. Ale každá porodnice to má asi jinak.
Líh podle mě vůbec nevyužiješ. Pupíček je stejně celou dobu zavázanej a ustřihnou mu ten pahýlek až asi 3. den a pak už jdeš domů. Koupali jsme jen jednou, když nám to ukazovali, takže ani olejíčky jsem nevyužila... Pak až všechno doma.

In reply to by skořice

:+^*: plenky a ubrousky vezmu urcite,)) jen obleceni tam brat nebudu, pouze na cestu domu... A co porod, personal-doktori a tak vubec, spokojenost?) a kolik tam lezi v jednom pokojiku zen? a mimi jsou s nima? ja premyslim nad nadstandartim pokojem, aspon na prvni noc pokub bude nejaky volny, skoda ze nejde zarezervovat:))

In reply to by cilia

ale myslim, že se nic nezměnilo. Koukala jsem, že už to máš za chvilku, tak do ambulance chodíš. Ale on tě bude rodit pravděpodobně někdo jinej. ;) Já byla moc spokojená s porodníma asistentkama i doktorama, nakonec museli říznout. pokoje jsou na některym oddělení po dvou, někde po třech. Já chtěla taky nadstandard, ale bylo plno a nakonec jsem byla ráda, že nejsem sama a mám srovnání, můžu si popovídat, nebo na mimi někdo koukne, když chci do sprchy. Tam jsem byla trošku zklamaná ze sestřiček, ne ze všech. Mají toho hodně a je to pro ně běžná rutina, takže některý dotazy jim asi přijdou blbý. A při kojení mi řekly, že si snad musim poradit, jak to budu dělat doma. :00: Miminko máš od začátku u sebe, po císaři tě nechaj první den vyspat a nosí Ti ho každý tři hoďky. Já ho teda chtěla hned k sobě, ale teď už to podruhý neudělám. :)

In reply to by skořice

Měla jsem to jako ty... chtěla jsem nadstandard, neměli místo, tak jsem byla s paní která porodila hodinku přede mnou. Byla jsem za to nakonec fakt ráda, mohla jsem si pokecat, navzájem jsme si hlídaly mrňata... takže super.... Já rodila v Jilemnici a krásně se nám tam věnovali i když bylo plný oddělení, tak jsem si připadala, jak kdybych tam byla sama a staral se o mě zástup sester a doktorů :s:
Porodila jsem v 10 večer a malýho si na první noc vzali k sobě (dělají to tak se všemi), tak nějak jsem si odpočinula a v 6 ráno už mi prdíka přivezly až do konce "pobytu". :h:

Taky jsem na pobyt v porodnici nebrala nic - příště bych možná vzala balněné rukavičky, ty neměli a syn místo nich vyfásnul růžové ponožky. Měl zatrhlý nehet. ;) Jediný problém byl s velikostmi... on byl obřík a tak nám sestřičky musely vybírat největší dupajdy co tam měly. :///:

myslim z uplne zbytecna vec, jak pise mamca podemnou tak i ja jsem nekolikrat denne prevlekala malou ptz se mi procurala a nebo ublinkla, pamatuju si jak si ze me delaly sestry srandu ze mala je jak curaci panennka fakt jsem na ne zvonila i 6krat za den a tahat s sebou tolik veci pro sebe a pak jeste pro mimco je zbytecna vec kdyz to dostanes ciste v nemocnici , ja brala jen na cestu domu :a:

In reply to by hipouseksousek

Chacha, přesně... já teda malýho převlíkalal max. 3x denně, na vás holky nemáme, ale taky to byla prča :00: Malej spíš trpěl na to ublinkávání (a stále trpí :00: ) takže furt byl mokrej :s:
Takže jak říkáš, stačí věci na cestu domů. Já tam táhla dvě plný tašky a 3/4 věcí jsem vůbec nevyužila :s:

In reply to by kristeee

:///: jooo ja uz sem si taky pripadala jak truba kdyz jsem zvonila a vzdycky rikala:setsri zase zahorcova potrebuju dupajdy :s: ja teda mela taky velkou tasku horsi ale byla cesta domu kdy mi jeste navsteva nosila ruzne veci, jidlo i presto ze jsem jim rikala at nic nenosi, dostat to vsechno domu byla fuska, ted uz vim ze az se narodi malej nechci od nikoho ani lizatko, inak si to ponesou zase domu :s:

Já jsem si teda nic nebrala. Přijde mi to jako nesmysl. Malýho jsem převlíkala třeba 2x denně, protože se buď poblinkal, nebo si prokadil plenku.... myslím, že se dá těžko odhadnout, kolik toho budeš potřebovat.... Využij toho, že ti tam oblečky půjčí ;)

ahojda, u nás v porodnici měli taky miminka dovolené mít své vlastní oblečení- je to nějaký úzus unicefu nebo čeho, že má dítě pávo na své oblečení (teda aspoň takhle jsem to četla před dvěma rokama v porodce) tam kde jsem rodila já dávali miminkům jen bodýčka a myslím ponožky (+malinkým čepičky) a jinak bylo mimčo v zavinovačce.. já jsem to využila asi jen jednou kdy měli samý velký věci nebo vyloženě klučičí, tak jsem jí dala co jsem měla sebou, ale jinak je to myslím jedno co bude mimčo v té nemocnici nosit.. oblečení na cestu domů dovez tatínek v den porodu (měl to připravené doma na kupičce. zbytečných věcí bych do porodky moc netahala, já jsem už tak přijížděla s jednou taškou a odjížděla snad se třema (dárky a jídlo od návštěv :s: )

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka