První kontrola :-)

14.02.2012

Ahoj holky, tak jak se vám daří? Já mám dnes po první větší kontrole, jsem v 5+3tt a daří se nám dobře. Doktor mě nechává od zítřka doma, takže v práci uklízím a vše zařizuji. Mám psychicky náročnou práci a s tím, že jsme řešili dlouho těhotenství a je zázrak, že jsem těhotná, mě nechal hned doma. Snad to s manželem finančně utáhneme, bude to zase změna, budu odpočívat, vařit, péct, učit se na státnice v létě atd. Snad bude vše v pořádku. Stále jsem v takovém příjemném šoku - oparu :-). Jak se daří vám?

Tak dneska jdu od doktora jenom na stanovení vycházek. I když jsem doma kvůli rizikovému povolání, tak je to od ledna pro všechny přísné a max. 6 hodin denně. Ale doktor byl ochotný mi napsat celých 6 hodin, a to v kuse od 13:00 do 19:00, což mi velmi vyhovuje a jsem za to ráda :dance: . V případě, že budu dopoledne u doktora, tak můžu a kontrola mi peníze vzít nemůže. Takže to je takové fajné. Jediné, co oželím, jsou večerní akce a akce na víc dní, ale to se zvládne :-). Doufám, že se máte dobře, těhulky! :k:

In reply to by Štěpík

Doktor ti může případně změnit místo "výkonu" neschopenky. Jestli byste rádi vyrazili třeba na chatu nebo na týden po ČR na dovolenou, pak by to neměl být problém, když uvedeš přesnou adresu :-)

Ahoj! To je fajn, že ti dal neschopenku. Ale s těma vycházkama mi to přijde fakt ujetý :? Vždyť ty budeš doma kvůli tomu, že máš rizikové zaměstnání, né proto, že máš nějaké zdravotní problémy. Ještě o tom zkus něco zjistit, protože to bys byla chudák :(

In reply to by Petaaa

díky za soucítění, taky si říkám, že to je na hlavu postavené. Ale mám zatím v plánu nechat to tak, teď je zima a vycházky bych si chtěla dát od 13:00 do 19:00. To můžeme aspoň stihnout víc věcí, návštěvy či kratší výlet. Dopoledne se dá vždycky asi vymluvit na doktora, snad je doktor povolený i mimo vycházky? Svobody jsme si užili s manželem dost, tak to bude aspoň taková příprava na to, až budeme tři a s miminkem se po večerech taky moc loudat nebudu :-). Ale jakmile přijde jaro a léto a budou situace, kdy mě budou ty vycházky omezovat, tak si do té doby zjistím, jestli teda někoho na OSSZ neznáme.

ty ses tu ptala na to létání viď? Myslím, že je dobře, že budeš doma, budeš mít čas na studium a klídeček, aspoň si těhotenství naplno užiješ :-)

In reply to by Štěpík

Já měla vycházky v těhotenství neomezené (rok 2009), takže moc neporadím, ale myslím, že v sedm večer tě nikdo kontrolovat nebude a přes den si vždy zařídíš případné razítko u gynekologa :-)

In reply to by Elukiv

Sice teď prý chodí až do půlnoci, ale taky doufám. Jak jsem psala výše - zatím to zkusím neřešit a uvidím, až bude teplo a budou různé akce - jednak jak mi bude a taky co by se s tím dalo udělat :00: . Ty neomezené vycházky zrušili tento rok...

In reply to by Elukiv

Nejsem, já neměla odpracováno, do mateřské mi chyběly 3 týdny,takže bych dostala hned 4letou variantu rodičáku a to jsme nechtěli. Takže na mateřskou po šestinedělí (já do té doby na neschopence) nastoupil manžel, já si vybrala dovču a vrátila se do práce. Po vyčerpání mateřské nastoupil manžel na 2 letou rodičovskou. Takže u nás je na rodičáku taťka, ale u toho chodí do práce, protože dělá 24h vkuse a pak je 3 dny doma. Já pracuji taky, mám volnou pracovní dobu, ale kvůli těžké práci (zvedání, přenášení a rozvoz letáků, katalogů a trajdání kvůli cestovce, atd.) jsem opět dostala neschopenku. Šéf to i sám navrhl, nechce mít prý na krku případnou žalobu, kdyby se něco pokazilo nebo tak, víš? Takže do srpna na neschopence a pak nástup na mateřskou (asi 6týdnů před porodem se chodí).

In reply to by tajemstvi3

tak to tě teda lituji, to je hrozné. Na to snad ani není co říct, než že mě to mrzí - ale snad to zvládneš i tak a vše bude ok. Hlavně, ať ti je dobře a miminku nic nechybí. Myslíš, že budeš doma celé těhu?

In reply to by tajemstvi3

snad to usmlouváš, nechápu, o co jim jde. Takhle člověka věznit doma. Já si jdu pro vycházky zítra, tak snad budou štědří. Když ne, asi je něčím bacím. A chystáš se je dodržovat nebo to nebudeš moc řešit? U nás jsou kontroly hodně a přísné.

In reply to by Štěpík

do půlnoci určitě chodit nemůžou.Po desáté hodině už je všude i v domech noční klid a stejně by se ani nedostali do baráku.Co vím,tak chodí do devíti max. pak už nesmí :) Mimochodem,ty máš nárok o půlnoci už spát,takžei kdybys jim neotevřela,tak těžko budou dokazovat,že jsi nebyla doma a nespala :)

In reply to by Štěpík

Je to praštěné, chápu, kdyby byla těhotná na rizikovém těhotenství (kvůli zdrav. stavu), ale pokud je to "jen" kvůli pracovnímu vytížení, tak se měla udělat vyjímka... njn, to bychom ale po české legislativě chtěli moc.

Ahoj, a můžu se zepat, co už dr. na ultrazvuku viděl? Jdu totiž zítra. A kdy jsi měla očekávanou MS, popř., kdy myslíš, že jsi otěhotněla-jenom to chci porovnat se sebou. ;)

In reply to by Tez

Tez ja jsem otehotnela 11.1.a dr.me objednal na 3.2. Bylo uz neco videt,takovy spendlik :///: podle dr.ale je mimi hodne malinke,ani srdicko jeste :(( tak konec rikal tak 4.,zacatek 5.tydne,posledni MS byla na Vanoce,takze to pocital podle ni :(( a otehotnela jsem az 20DC.Ted se mu chystam v patek na dalsi poradnu donest a ukazat graf,ze jsme fakt otehotnela az toho 11.,takze mimi ma snad narok byt mensi o trosicku :///:

In reply to by sachmeta

Ahoj Leni, tak to jsi tam byla hodně brzo, někdy kolem 4tt. Já jsem snad ted o něco víc, ale taky beru radši grafík, aby viděl, že může být menší, protože já měla ovu až 23DC.

In reply to by Tez

NO vsak jo,on mi dr.rikal ze mimi odpovida 4-5tt.ze je malinke :) jenze dalsi volny termin odpoledne mel az za 14 dni,tak jsem musela jit uz tak brzo.Ja v patek na kontrolu taky beru graf,aby videl ze ovu taky byla pozdeji nez byva normalne :one:

In reply to by Tez

Jj,zitra me ceka ve tri dalsi poradna,diky za palecky,budou potreba :h: :h: Ja bych mela byt podle posledniho UtZ taky tak konec sesteho,zacatek sedmeho,tak snad bude :q: odpovidat vic uz

In reply to by Tez

ahoj, já jsem měla cyklus vždycky nepravidelný, takže poslední menstruaci 6. 1. A viděl takovou bublinku, jak tomu říkal - a říkal, že tak je to v pořádku :-). Na srdíčko je asi ještě brzy. Hlavně, že nejsou žádné problémy. Na další kontrolu jdu za dva týdny, včetně krevních testů atd. Ať ti to zítra dobře dopadne, dej vědět :-)

In reply to by Štěpík

Ahojky, tak to je fakt náhoda, já měla poslední menstruaci také 6.1. a ve čtvrtek jdu na kotrolu, tak jsem na to zvědavá co mi tam řekne....:-) Hlavně se opatruj a uživej těhu, důležité je, že je všechno v pořádku...:-)....já taky musím kvůli práci hned zůstat doma....No jsem zvědavá na ten čtvrtek...:-)

In reply to by jancina

tak to je fajné! No já jsem za neschopenku ráda, ale na druhou stranu trochu plaším z vycházek. Je to u nás hodně přísné a od nového roku už nesmí být neomezené vycházky, max. 6 hodin denně a na těhotné kontroly taky dost chodí. Ale je to nelogické, těhotenství přece nemůžu předstírat a v létě být do sedmi doma a nemoct si posedět na zahradě (máme byt) mi přijde docela blbé. Nechci reptat, ale přijde mi to fakt stresující.

In reply to by Štěpík

Týjo, tak toje fak síla s těma vycházkama, to ti nezávidím, ale snad by to šlo se v práci domluvit, to přece nemůžeš bejt zavřená pořád doma....co vůbec děláš smím-li se zeptat????

In reply to by jancina

Dělám v domově pro osoby se zdravotním postižením - středně a těžce mentálně postižení muži. Je to takové náročné na psychiku, pracuji jako metodička. Řeším s klienty třeba konflikty a stížnosti, složité situace, u některých klientů jsou poruchy chování je to nevyzpytatelné, kdykoli se může něco stát... pak třeba řeším pracovní vztahy atd. Navíc je ten domov v náhradních nevyhovujících prostorech, než se pro klienty postaví něco vhodnějšího...víc by bylo asi do osobní zprávy. No a k těm vycházkám - se zaměstnavatelem není problém se domluvit, ale kontroly chodí hlavně z OSSZ a namátkově, teď to u nás fakt zpřísnili a je jim jedno, jestli je to nemoc nebo těhotenství. Možná by bylo dobré zjistit, jestli někdo z mých známých ty kontrolory tady nezná, dneska je to bez známých těžší :-)

In reply to by Štěpík

No tak to je fakt náročný na psychiku....Teda, to musí bejt síla tohle dělat, to klobouk dolů, byla jsem v takovém domově párkrát s justiční poštou a musím uznat, že to není ždánej med....Tak to se nedivím, že tě nechal doktor doma...No a jestli je ten domov jen dočasný než se postaví nový, tak to fakt musí být těžký....a jak dlouho to děláš...jestli chceš, tak mi to napiš do osboní zprávy...a k těm vyhcázkám, to máš pravdu, dneska to je se známýma o dost lepší a jednodušší....:-)

In reply to by Štěpík

Jééé, tak to u mě bude podobné, měla jsem MS 2.1., ale ovulku až 23DC. A řekl ti jaký máš termín? Už máte klubík říjnátek 2012? A seznámek? Že bych se potom kdyžtak přidala!
Jinak děkuji, a vědět dám, sama jsem moc zvědavá, zda je všechno ok!

In reply to by Tez

Jinak já vůbec nevím, kdy jsem měla ovulku, u mě je zázrak, že vůbec byla (měla jsem polycistické vaječníky a anovulační cykly...). Třeba u mě ten termín vychází někdy v týdnu mezi 12. a 17. 10., ale to se pozná časem, to přesné stáří mimi.

In reply to by Štěpík

Ahoj, tak mimi je tam kde má být, a je tam. Měla bych být 6-1, ale bude menší, ovulka byla dýl.
Jinak my, co jsme měli letní dětičky 2009 jsme měli klubík, a když se mrkneš do klubíku, tak jich je tady spousta-ted jsem třeba byla ve snažilkách. Vždy jste tam psali, kdo tam patří, třeba věk, kdy má termín, co čeká, jaké jsou míry a váhy v tu a tu dobu apod.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky