1.11. koncime 10ty mesic a moc toho neumime..muze me nekdo potesit, ze to mel podobne? dekujiii

22.01.2012

ahojky vsem maminkam i tehulkam,
jdu sem k Vam pro uklidneni :))... mam dceru 3 rocky a skoro 10ti mesicniho chlapecka. Problem je v tom , ze Mattia toho moc neumi... co delame?: tak pretaci se krasne na brisko, ale preferuje ja sejen jednu stranu na to pretaceni..na tu druhou se protocil snad jen 2x...jinak pretoci se rychlosti blesku..ted je to tak tyden a neco , co zacal perovat na kolenou..kazdy den vice... leze ale jen dozadu..otaci se kolem sve osy, zveda se na rukou, predava predmety z jedne do druhe, hraje si s nima, zkoumavy je az az..povida si a brmla, je to smisek :)) Jen se mi proste nezda, ze jeste neleze dopredu a nestope a ani se neposadi.cera uz toto vse v jeho veku delala... Mate ci mel jste nekdo podobneho lenocha? :)
dekuji moooc za kazkou odpoved...
Lenka..a preji krasny nedelni podvecer

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, tak lenocha jsme nemeli , ale sedl si v 11ti mesicich , lezt zacal v roce a je uplne normalni, kazdy ma proste jine tempo a taky jsme kolem sebe meli same suprrychle deti, no a? i tak se to naucil :a:

Tak bud v klidu,naše malá byla taky pěkný lenoch do 11měsíce se jen přetáčela na břicho a seděla,v 12měsíci se porvé postavila v postýlce sama,ve 13měsících lezla po zádu a v 14měsících přišla samostatná chůze :s: Naší princezně už budou tři roky je moc šikovná,zná spoustu písniček,umí barvy a počítá do pěti :s: takže to vše dohnala,ale vše si pamatuji jako by to bylo včera protože jsem stoho byla taky zoufalá :( takže ho do něčeho nenut,uvidíš dožene to sám :///: :a:

jéje bud v klidu,moje třetí dcera se poprvé otočila ze zad na bříško v 8 měsících,každý prcek je jiný

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Rozhodně v tom nejsi sama, je nás víc takovejch. :-) Kuba je mé první dítě, navíc opravdu není tabulkovej (to byl jen v těhotenství :-D ), díky své profesi mám tyhle vývojové tabulky bohužel dost pod kůží a od přirozenosti jsem úzkostná. No, co mám povídat, vražedná kombinace. Každý den se hlídám a opakuju si svou mantru - má své tempo, má své tempo, až to přijde, tak to přijde, jeho tělo ví, co a jak, netlač ho nikam.
Kuba měl oslabené břišní svaly, cviky z Vojty tedy fyzioterapeut volil takové, aby co nejvíc bříško posílil a vyplatilo se. Doporučoval taky cvičení na velkém i malém míči. Ono v těch ordinacích jde vždycky líp, než doma. Důležité je nevzdat a stále zkoušet, stále zkoušet - třeba to zabírá a ani nevíš. Tím, že Tvůj synek péruje, tak taky bříško posiluje. :-) Píšeš, že syn je zvídavý, smíšek, s hračkami manipuluje, brebentí, určitě vše bude v pořádku, jen prostě teď víc trénuje jiné dovednosti, než si maminka představuje. :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky