prosím co to může být ? Již dlouho cítím s pusinky malého zápach jako aceton?!

05.01.2012

Maminky, asi to bude znít prapodivně, ale furt si lámu hlavu a mám obavy. Mému synovi 2 roky, i když mu ráno i večer vyčistím zoubky, tak jeho dech smrdí jakoby po acetonu, už je to delší dobu a teď je to ještě o něco více výraznější, myslíte, že je to normální? Jednou jsem totiž někde četla, že když je z dechu cítit jakoby aceton, tak to může být nemoc jater :? . Nevím si rady, aby to nebyla předzvěst nějaké skryté nemoci:(

Pak mám ještě jeden dotázek, kolik Vám v tomto období děti tak vypijí tekutin za den, jen pro srovnání..kluk i s mlíkem, vypije tak 1 litr za den, víc prostě nechce..a váží 14kg.

Děkuji moc předem za jakoukoliv odpověď :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak já tě trochu uklidním. Kromě cukrovky to může být i hladověním. Takže jestli máte nejedlíka. U nás jsem to u malé taky párkrát v létě cítila - když si ráno kousla 2x do jablka a pak jedla až ve čtyři apod.... ;) Každopádně k Dr. skoč.

pokuď je cítit po acetonu,může to být náznak cukriovky.Pro svůj klid vem sebou malého ranní moč do ordinace,ať ti to tam sestra otestuje papírkem.Skoro nic to nestojí a budeš mít jistotu.jinak za den by měl mít zhruba 100-150 ml tekutin na kg váhy,takže u vás něco kolem litru a půl-ale počítají se tam i tekutiny obsažené v jídle,takže ten zhruba litr by měl stačit u vás.

In reply to by lucininenka

tak už jsem volala doktorce a máme přujít s močí, mám šílenej strach, co když to cukrovka bude ? :(

Ani já ani manžel cukrovku nemáme, může to být stravou, může cukrovka nastat s nesprávné výživy ?

Ach jo mám strach o prcka :-(

In reply to by Monnica

tak je to více méně civilizační choroba,ale spíše je to na autoimunitním podkladě,než aby se to dalo ovlivnit stravou... To že ty ani manžel cukrovku nemáte nic neznamená,může to být první výskyt v rodině... Každopádně neplaš-nevšimla jsi si poslední dobou,že by výrazně zhubnul,měl menší chuť k jídlu,byl výrazně unavenný,oslabený a více čůral a více pil?Samozřejmě to nemusí být jen cukrovka-může to být i tím hladověním,jak píše maminka nade mnou.A i kdyby to cukrovka byla,tak nepanikař a mysli na to,že to není žádná smrtelná nemoc!!Dá se to v pohodě léčit a to je přeci důležité.Ale ještě nepanikař,osobně si myslím,že by měl víc příznaků.

In reply to by lucininenka

unavený mi příjde stále stejně, občas teda má tmavé kruhy pod očima a to i když se vyspí.Jen včera to bylo divné, když měl teplotu 38,3 bez žádných jiných příznaků, dala jsem mu nurofen 5ml a pak po teplotě ani památky, ani v noci, jen mi přes den nechrěl moc jíst a ráno zase v poho vypil mlíčko.A pořád mu z tý pusinky je cítit, připadám si jak když si odlakovávám nehty, jak na mě dýchne..
No cukrovka smrtelná neni, ale představa, že takhle malému človíčku, bych musela každý den píchat inzulin, chce se mi brečet...No uvidíme v úterý, kdy jdeme na odběry..
Přišlo mi to podezřelý už v roce, kdy měl často kruhy pod očima a s pusinky jsem cítila aceton, ale říkala jsem si, že je to asi se žaludečních šťáv..

In reply to by Monnica

Brouček malej....zítra tam honem utíkejte, ať víte co a jak...dcerce bylo hodně cítit z pusinky když měla angínu a ona má k tomu ještě reflux, tak to bylo taky podezřelý. Určitě nám písni ať víme jak to s Váma vypadá! :a:

In reply to by Monnica

no tak to určitě minimálně za vyšetření stojí... Píchání inzulínu není nic hrizného a dnes už existují inzulínové pumpy,které dávkují inzulín samy... jen tím chci říct,že cukrovka není konec světa. Každopádně to je určitě předčasné řešit,uzvidíš,co vám řeknou,moc,moc držíém palečky a určitě písni jak jste dopadli!!Každopádně tě můžu ujistit,že takhle dlouho by se cukrovka netáhla zase.to by jste na to přišli daleko dřív,jestli ten aceton už cítíš od roka!!

Ahojky, když je z úst cítit aceton tak je to předzvěst cukrovky. Jinak jsem nic jiného neslyšela.
Držím palce ať dobrře dopadnete. :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka