o tehotenstvi a panice

12.11.2011

Ahojte holcinky, jsou tady maminky, kterym bylo v tehu receno, ze maji zuzenou delozni stenu, v mem pripade jen 4mm , a rozjetou jizvu po CS??? Zajima me, jak prozivaly tehulkovani, jaky rezim dodrzovaly, jestli byly celou dobu v nemocnici, nebo museli lezet a jak probihal porod? Jestli meli nejake komplikace, nedej boze jestli jim delozni stena praskla????
Mne v 21tt rekli, ze mam delozni stenu jen 4mm a rozjizdi se mi jizva po cisari, ze mam lezet, papat magnezium a rodit budu urcite driv cisarem. Nikdo mi nerekl o zadnych pripadnych rizicich. No a ja chytra vcera brouzdala po netu, hledala informace a hroooooozne se vydesila. Zjistila jsem, ze praskne-li deloha, konci to temer vzdy smrti tehulky. Jen vyjimecne se podari zenu zachranit. Vetsinou se musi zene odebrat cely vnitrek: deloha, vajecniky, vejcovod, streva, zena pak ma umely vyvod. Uplne jsem spanikarila.
Mela nektera z vas v tehotenstvi stejny problem a bylo tehotenstvi az do konce v poradku a porod bez komplikaci?????

ahojky,tak já mám taky dva císaře a při druhém jsem asi v 6.m. měla též problém s jizvou.Dr. my nakázal nic nedělat,jen odpočívat.Ale jak píšeš,s dítětem to jde těžko a dr. se to mluví.Takže jsem dávala na sebe pozor,hodně jsem se snažila odpočívat,malou netahat,při vaření a nádobí jsem seděla a na další kontrole už bylo vše v pořádku.Takže jsem to doklepala do konce a v pohodě.Ale já nečekla nic na netu,asi bych jsem se s tím hodně stresovala,jak ty...hodně odpočívej a uvidíš,že na další kontrole bude líp.Držím palečky,zvládly to jiné,zvládneš to taky

In reply to by monieli

Ahojky, dekuji za odpoved. Hooodne si me uklidnila. Myslis, ze ta delozni stena muze jeste zhrubnout??? Myslela jsem si, ze je to trvaly stav, nebo, ze se to napinanim muze jeste vice zuzit. V 21tt mela 4mm, v 23tt nameril dr. 5,5mm (mel jiny utz), v 25tt mi rekl, ze v nejuzsim miste ma proste jen 4mm, ale pozitivni je, ze ji uz neprekryva placenta. Ted jdu na kontrolu pristi tyden.
Dekuji za podporu. :-)

In reply to by miha

Já jsem si myslela,že od toho 6. m. to mám do konce a v horším případě ležet v nemocnici,tak jsem opravdu dodržovala klidový režim a sama jsem byla překvapená.I tobě budu držet palečky,aby vše bylo v pohodě a v klidu si to dotáhla do porodu.Těším se na dobré zprávy a nenervuj se tím

Myslim, ze kdyby hrozilo prasknuti delohy, nechali by si te v nemocnici. Ale urcite bych lezela a nic nedelala. Mas hlidani pro maleho???

In reply to by sovalenka

Ähojky, tim se taky utesuji, ze kdyby to bylo moc zle a riskantni, tak bych musela byt v nemocnici. Lezet moc dobre neni mozne, hlidani pro prcka nemam, ale snazim se jej netahat a hrat si spise u stolu, kreslit si snim, ctu si snim, hry jako jezdeni autama po zemi jsem vypustila. Do obchodu a na nakupy jezdi manzel, deda (tchan) bere kazdy den prcka ven na prochazku, to odpocivam s nozkama nahore.

ahojky a ty jsi cekala ty dva roky co se maji spravne cekat od cisare,nebo ne?jestli ne,tak to bych mela taky strach,musis se teda hlavne setrit a nemysli hned na to nejhorsi.Snad uz to doklepes,uz mas to nejhorsi za sebou,kdyz uz jsi v 26.tt ;)

In reply to by sachmeta

Ahojky, jo jo, cekali jsme. Prcek mel dva roky na zacatku cervence. Dr. rikal, ze si mysli, ze do 32tt to doklepeme urcite, pak uz se to bude muset hodne hlidat, hlavicka bude na to misto nalehat, budou se snazit predchazet kontrakcim a tvrdnuti, asi budu muset byt v nemocnici, no uvidime.

není to žádná sranda...kdyby to prasklo měla by jsi otravu krve a nevím co ještě...Myslím, že by jsi měla opravdu ležet a nenemáhat se, popřípadě bych řekla doktorovi, že se bojíš a ať ti dělá častěji prohlídky....

In reply to by lucinecek

Na prohlidky zatim chodim kazdych 14dni. Cim vice se bude deloha napinat, tim casteji pak budu chodit na kontroly. Doufam, ze nebudu muset byt nejak dlouho v nemocnici a ze to dobre dopadne.

Ahojky no to teda koukám... :(
Slyšela jsem že je tam riziko ale že tohle... :( :(
jsem netušila to je masakr...já zatím u dr nebyla ale furt mě bolí....chci jít taky předčasně císařem ale nevím jak to udělat tohle riziko podstoupit nechci.... :( :( :(
Doufám že ti někdo odpoví že měla stejný problém a vše bylo v pořádku....
Nepanikař snad tě budou hlídat častěji a vše bude v pořádku....

In reply to by Dena

Ahojky, no ja jsem prave byla klidna, dokud jsem nezacala hledat na netu. Dr. rikal, ze jestli pujde vsechno dobre, cisare naplanuji na zacatek unora, termin mam 24.2. Az pujdu pristi tyden do poradny, zeptam se na to, co jsem zjistila na netu, dr. asi nebude mit radost, ale snad mi to nejak rozume a polopaticky vysvetli. Ted me ta jizva uz tri dny neboli, coz nechapu, protoze pred tim me bolela tak mesic v kuse. Asi se prcek posunul nejak dal a prestal na tu jizvu tlacit.
Kdy jdes na kontrolu ty?
Jana

In reply to by miha

Ahojky no já jdu 23.11 a už se fakt těším....říkám občas musím být v předklonu jak to bolí....píchá a řeže mě v tý jizvě tak že bych si tu dělohu nejradši vytrhla....
Ne jako fakt fest bolí...
Dej vědět jak ti to doktor vysvětlí jsem celkem zvědavá....
Taky bych chtěla plánovaně na sekci ale prý se to v týhle nemocnici tak nedělá že si řeknu...no uvidím...
Myslím že když mě to bude furt takhle bolet tak snad mě nenechají rodit normálně celkem se bojím a kor ted po tom co si tu napsala....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka