Maminky s antidepresivama poradte prosim...

31.08.2011

Ahoj holky chtěla bych se zeptat vás co máte antidepresiva a trpíte panickou uzkosti jestli je mozne,ze to mam.Pred par lety jsem si dala nejak do hlavy,ze mam nemocne srdce litala po vsech vysetrenich nekolikrat na pohotovosti pro buseni srdce dusnost vsehno v poradku.Pak to nejak preslo a po roce prislo znova tak jsem absolvovala nekoikrat kre, stokrat ekg,echo,domaci pristroj holter na srdce i tlak ,kinga na srdce ,ale vsehcno v poradku a ja porad zila s tim ,ze mam nemocny srdce ze se zatsavi zacala jsme brat leky na buseni a dobry pak jsem otehotnela ve 20 tt znova buseni srdce dusnost brecela jsme ze umiram pritel me odvezl na pohotovost dlai me na kardiologii jip a nehcali me tam 3 hodiny dali glukozu a dr u me sedela jak tam byla v poho tepy 120 a jak odesla zacla jsme si rikat co kdyz se neco stane jsme na pristrojich kdo mi pomuze a najednou tep 180 dr mi pichla neoc na uklidneni a ulevilo se mi a jeste v noci jsem jela domu porad jsme zila v otm ,ze se u porodu neco stane,ale pak v pohode a odd porodu klid. A ted je malemu 19 mesicu a v cervnu me vn oci vzbudilo motani hlavy a ja zas ze omdlim umru a mela stavy ze brecela ze nechci umrut ,ze chci byt s malym atd tak me na neurologii dr poslala na nekolik vysetreni jeste je nemam dodelane vsehcny ,ale zatim v poradku jen BPPV snydrom kvuli otmu motnai hlavy,ale to na ORL vysetrili ,ale pocit motnai hlavy mam poad nechci byt s malym sama nehcci moc chodit nikam sama atd porad tne strach ze se mi neco stane nic me nebavi chci si uzivat a byt jako driv nekdo mi rikal,ze to muze byt psychika a je to jev v hlave tak jsme se na 10.9 obednala k psycholozce myslite,ze tenhel stav muze byt jen psychikou?Jsem z toho nestastna je fakt ze jsme si uzila tataa driv pil jako mala jsme se ho bala pak v theu jsem si prozila posledni stadio pred rakovinou cipku v tehu tedy operace nevedeli jak to bude se mnou natoz s malym takze vlastne i to ,ze se objim o zivot by mohlo sedet a nevim poto sep tam jestli s timhle mate zkusenosti?

Ahoj sice nepatřim k vá doklubu ale tvůj článek mě velice zaujal..vim přesně o čem píšeš..už 5 let beru antidepresiva na úzkosti,nemůžu bejt vůbec sama soma protože mě přepadne úzkost že se mi něco stane,že třeba ondlim a malej tady bude sám a bude tady brečet...s tim motáním hlavy mám taky problémy,vsugerovala jsem si že mám něco s halou anemůžu se toho zbavit,byla jsem už na rentgenu i ct mozku a naštěstí mi nic nenašli ale já se toho pocitu nemůžu zbavit...Chodila jsem dlouhou dobu k psychiatrovii ale ten mi bohužel moc nepomohl tak se ted chystám objednat k psycholožce která by mi prej mohla pomoct...vim jak se cítíš,já se každej den neruju kdy mě to zase popadne co když někde na veřejnosti ale snažim se to rozchodit a nebo se něčim zabait,začnu třeba uklízet a nebo si hraju s malým...ale vim jak se cítíš a jak ti je...ale je to opravdu jen hlavě,musíme se s tim naučít žít a to neni jednoduchý...ale ten správnej lékař by ti měl pomoct,já se tam chystám objednat..kdyby si si chtěla někdy napsta tak se ozvi,ráda tě vyslechnu

In reply to by zuzi009

Ahoj holky, vim jak se citite.Je to strasna bezmoc, co dokaze zpusobit psychika. Pred lety, na studijni pobytu, kde jsem se citila osamela a bez penez, jsem si vsugerovala, ze mam cystitidu. Myslela jsem, ze to prejde, kdyz budu pit hodne vody. Nakonec jsem pila 8l vody denne a nedelala nic jinyho nez behala od zachodu k zachodu. Vubec mi to nedoslo. Nemohla jsem ani spat, chodila jsem snad kazdou hodinu na zachod. Kdyz jsem se konecne vratila do CR a behala po doktorech, rekli mi urologove, ze si mysli, ze fyziologicky problem nemam, ze je to psychika. Sla jsem k psychiatrovi, dostala jsem leky a pomohlo to. Bohuzel, kdyz je neberu, stres nastartuje novou epizodu. Naposledy jsem myslela, ze mam astma, protoze jsem se v noci budila a nemohla dychat. Sla jsem si lehnout, za hodinu jsem se s hroznym leknutim probudila, uplne jsem se klepala a nemohla se nadechnout. Zacala jsem se bat chodit ven, tocila se mi strasne hlava. S lekama ziju uplne normalne, bez leku me ochromuje panicka uzkost a muj zivot nestoji za nic.

In reply to by M.edulinka

M.edulinko, asi muzes, kdyz muzu ja :-) Byla jsem troska, nespala jsem, bala jsem se nekam chodit, myslela jsem, ze me nikdo nepotrebuje a nema rad. Uplne jsem se izolovala od rodiny i od pratel. Potrebujes najit sikovnyho a trpelivyho lekare, ktery ti najde tu spravnou medikaci. Chvili to trva, ale ten pocit ulevy za to stoji. Je mi trochu lito, ze uz tolik let musim brat leky, nechapu, co to moje psychika vyvadi. Vuli se to zvladnout neda.

In reply to by HanaH

Já to vůlí zvládám už 5 let poprvé to bylo šílený,ale přešlo to pak taky,ale ted na potřetí už to fakt nedávám ...Presne pripadma si jak troska sama bych snam s malym nejela ani vlakem do zoo nebo tak proste co kdby se neco stalo a toho se nemuzu zbavit.Nasi uz si mysleli ,ze si vymyslim kdyz byli vsechny vysetreni v poradku ..Takze sileny a psycholog mi taky muze napsat nejake leky po kteryhc se mi ulevi?

In reply to by M.edulinka

Psycholog ne, neni Mudr. Ale muze te naucit nejake uvolnovaci techniky, to taky trochu pomaha. Akorat, ze ja bych je musela delat asi nepretrzite...asi bych nedelala celej den nic jinyho. Mela jsem pocit strasny uzkosti a napeti, naprosto jsem se nedokazala ani na chvili uvolnit, bylo to hrozne vycerpavajici. Muj zivot se smrskl jen na moji stavkujici psychiku. Snazila jsem se dlouho prijit na to, cim to muze byt a nic. V mym zivote neni nic spatne, nemam zadny trauma, jen muj mozek asi produkuje min serotoninu.

In reply to by M.edulinka

měsíců, než jsem se odhodlala s tim neco delat. Bylo to psycho, prestala jsem normalne fungovat. Nemohla jsem jit ani do prace ani se ucit na zkousky. Kdyz jsem sla ven, strasne se mi tocila hlava a busilo me srdce. Nikdo to nevedel, moje spolubydlici byla na prazdninach na slovensku a rodina daleko. Nejdriv jsem sla k psycholozce. Ale nektery dny byly tak cerny, myslela jsem, ze to nikdy neskonci. Poslala me k psychiatrovi pro leky.

In reply to by HanaH

Jojo přesně tak mij e mota se mi hlava nemuzu se najist nemuzu nic a ted mam pred MS tak je to uplne sileny :(a sama se toho asi ezbavim co?jako dneska jsem se pohadala byla jsem na navsteve u nasich a pritel kvuli m nesel do prace tak me hned servali ,ze nejsem normalni,ze se monu nebude porad nikdo doma ja uz nevim nic me nebavi:(

In reply to by M.edulinka

M.edulinko, podivej se na tohle. Pomohlo mi pochopit, co se se mnou deje.

http://cz.lundbeck.com/cz/Public/what_we_do/Depression/documents/Panick…

Nejsi zdaleka jedina, kdo ma takovyhle problemy. Cim driv vyhledas pomoc, tim driv se ti vrati zivot do normalu. Tvoje rodina asi nechape, co se s tebou deje. Kazdy ma nejake neurozy, ale pokud ti brani fungovat normalne, tak by se to melo resit. Je dulezity najit dobryho lekare. Treba me prvni lekarka pomohla jen castecne. Hlavne mi nastavila zrcadlo v tom, jak se chovam ke svemu okoli :-( Byla to bida. Diky depresim se videla vsechno cerne a vsichni kolem me byli taky spatni :-( Ted zpetne si uvedomuju, kolik let jsem ztratila kvuli uzkostem a depresim :-( Sem rada, ze ted muzu zit naplno. Mam svoji rodinu, cekam druhy miminko, milujiciho partnera. Rano se nebudim s placem ale s usmevem.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka