Dotaz

11.08.2011

Ahoj děvčata (nějakou dobu jsem tu nebyla - nějak nebyl čas) chci se zeptat nějak jsem vypadla z práce a nemám kde se poptat, jak dlouho musím chodit do práce po 3 letém rodičáku abych měla alespoň nějakou mateřskou? A nebo zvažuji 2 možnost co s tím pokud budu pouze těhotná až mi bude končit rodičák na 3 roky - do práce se mi moc nechce, před těhu jsem byla něco přes rok na neschopence - zdravotní problémy - a tak mezi rodičákem a další mateřskou jít třeba jen na 3 měsíce do práce :-(( nic moc, je možné, že bych šla na neschopenku s druhým těhu? Budu mít vůbec nárok? A co pak mateřská a rodičák (3 roky). Díky Eleonora

Kliknutím vložíte smajlíky:

Volala jsem si na OSSZ. Pani říkala, že pokut budu mít pořád smlouvu, tak mám nárok na mateřskou. Je jedno,jestli půjdu do práce nebo zrovna na mateřskou. Pokud se jedná o výši mateřské, pokud půjdeš zrovna z rodičáku na mateřskou, tak dostaneš stejnou mateřskou jako u první PPM. Až rok od skončení rodičáku dostaneš tu mateřskou, která je pro tebe výhodnější. Pak už se vypočítává PPM z rozhodného období a nehledí se na první PPM.

In reply to by omites

Aha, tak pokud to dobře chápu můžu po 3 letém rodičáku (třeba ve 3 měsíci na neschopenku) a pak což bude do roka normálně na mateřskou a po 6 měsících mateřské na 3 letej rodičák. Tak to budu muset s manželem popřemýšlet :-) o druhém miminku :-). Děkuji za info E.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky