éčka

07.07.2011

ahoj holky,
nedávno tady měl někdo zájem o tabulku éček...bohužel jsem trubka a nejde mi to sem dát,tak jsem to aspoň opsala a pokud máte zájem,napište sem mailík a já vám to opsané pošlu ;)

já to tady nikomu nevnucuju,jen vím,že se tady o to některé zajímají...
jinak nejsem žádná supermatka,ale o zdravou výživu se zajímám i sama,ne jen kvůli dětem a myslím si,že zdravý základ je to nejmenší co matka své rodině může dát,ale to je zase můj názor na věc.taky nemám doma binec a nemám pocit,že by malý nějak strádal a fungujeme normálně.nevím,proč lidé jako já vyznívají před okolím jako blázni.nekupuju všechno bio ani nazakrývám kluka poklopem,je mi jasné,že všechno na světě ovlivnit nemůžu,ale to nejmenší co pro něj udělat můžu dělám.nechci být jedna z mála a jsem ráda,že vyčnívám a můžu poradit,když o to někdo stojí.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Klobouk dolů! Kozí sýr bych si s chutí dala! Ty máš výhodu, že jsi u zdroje! V obchodě je příšerně drahý!

In reply to by Soňáček

to je pravda...je drahý...sýr zatím nedělám,letos jsem s tím začala,tak zkouším zatím ty jednodušší věci,ale tento měsíc si chci koupit potřeby a začnu i sýr...tak držte pěsti ať se povede ;)
taky chci zkusit domácí šunku.na tu se moooc těší manža,protože ten je na salámky... :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to máš úplně super, že se můžete takhle samozásobovat, protože je pravda, že bio (a zdravější strava obecně) je dražší. I když taky to nemusí být vždy pravda, kor ted v létě, kdy je dostatek naší zeleniny. ALe jak jsem psala dole, éčka spíš nesleduju, nekupuju teda polotovary atd, sladkosti se také snažím vybírat, ale tyy starší už si pak taky dělaj, co uznaj za vhodné :s: , tak aspon u toho prcka se člověk snaží a co je fajn, že jsem začala vařit o moc zdravěji, aby mohl jíst s námi a já neměla blbý pocit, že mu dávám něco špatného, ...tak jíme zdravěji ted všichni.
Jak píšeš o těch vajíčkách, já tuhle musela před rodinou obhajovat, proč si myslím, že domácí vajíčka jsou zdravější...výsledek je, že jsem teda blázen :00: . :-D

In reply to by aisha

to je dobře,aspoň se trošku pročistí organismus ;) všem ;)
já když jsem začala vařit zdravě,tak manžel pro to moc neměl pochopení a celá jeho rodina mě považovala za cvoka,ale teď,když už to dělám nějaký ten rok,tak sám přiznal,že se i cítí líp,že mu vůbec nechybí sladkosti,shodil i nějaké to kilo a začal dokonce jíst domácí müsli.dřív se mi jen smál,že je to jen obilí a tak,ale prostě tak nějak k tomu došel sám...teď mu moje kuchyně chutná daleko víc,protože po ní není těžko a myslím,že je to dobré i pro děti...každé dítě vyroste to je jasné,ale určitě bych třeba neměla svědomí dávat jako můj kamarád 9měsíční holčičce párky!!!
jinak u nás je dobré,že všichni vyrůstali na vsi,i tcháni i moje mamka,takže chápou,že domácí je prostě lepší.i kdyby někdo dokázal,že kvalitativně je to stejné (což si ale nemyslím),dělala bych to i pro pohodu zvířat,pro přirozenost přírody...
já v tom nevidím jen jídlo bez éček a zdraví,ale i podporu našich malých zemědělců,že vím,odkud to jídlo pochází a že není dovážené tisíce kilometrů.a taky v tom vidím ten přirozený koloběh života,jakým vyrůstali naši předci a mě se to líbí...
zrovna včera se u nás byly dívat holky na kozy a školka sem chodí na procházky :D

Ahoj! Dopředu předesílám, že nechci nikoho urazit, protože je docela dost možné, že se teď spousta z vás naštve. Žádné tabulky nesleduju, používám selský rozum a mám zdravé dítě. Neumím si představit jak s hlavou jako pátrací balon chodím po obchodě, v ruce třeba vytištěnou tabulku a studuju to maličkatý písmo na potravinách. :s: Když se tak koukám kolem sebe, tak nejzdravější děti mají paradoxně maminky, které tohle či ono opravdu neřeší. Opravdu se nechci do nikoho navážet, jen jsem chtěla napsat, že upřímně obdivuju maminky, které v tom celodenním kolotoči ještě studují potraviny. Jasně, že nechci ani zlehčovat škodlivost některých potravinových a konzervačních doplňků. Jen si myslím, že tohle je nejkratší cesta do blázince. Pak ještě své dítě překlopím nějakým poklopem, který nepropustí žádné špatné záření a nechám ho žít ve vákuu. Občas se mi honí hlavou spoustu myšlenek a obav ale pak si uvědomím, že s takovou bych se zbláznila a časem bych byla malé jako máma spíš na obtíž.Denně jsem na malou až do večera sama, ještě máme dva trhače, téměř denně vařím, mám poklizeno, snažím se Sofi věnovat jak to jen jde a ještě sledovat éčka, tak to bych už asi úplně zmagořila. :s:
Takže ještě jednou nic ve zlém a velký obdiv těm, které jsou tak pečlivé a uvědomělé. :a:

In reply to by Soňáček

tak...já patřím mezi ty nepečlivé a neuvědomělé taky... :///: jsem ráda,že vlezu do obchodu,naházím do vozíku co potřebuju(kolikrát se pohádáme,že mají to a to ve slevě a já beru automaticky dražší)prostě papnu první co vidím a nepřemýšlím..nesnáším nákupy :sick: a představa,že budu ještě každou věc otáčet a studovat...to fakt ne...hrozné...brrr.
samozřejmě se snažím vařit zdravě,nedávat malému vyloženě glutamáty (či jak se jmenuje :///: )a sračky viz.bujon atd..ale studovat každé velké E by mě jeb....však víte co...ovšem taky to nikomu nevymlouvám,když na to má čas :s:

In reply to by Soňáček

ono je to spíš o tom, že když necpeš dítěti denně potraviny nabité éčky, tak je to v pohodě. Já třeba ¨nesleduju, kde co vše je, ale snažím se nakupovat přirozené potraviny, které těch chemických látek mají co nejméně. Koupím někdy dětem zmrzlinu s éčkama :-)), ale pak zase mají ovoce zeleninu a doma připravené jídlo. takže asi tak jako všude a ve všem: "Všeho s mírou" :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka