Nachlazení - můžu dát UM na noc?

25.04.2011

Ahojky vám všem tady :a:
Potřebovala bych děvčata poradit…
Předminulou noc jsme se budili dávivým kašlem každou hodinu od půlnoci až do rána. Dokonce se mi malej i pozvracel, asi jak ho ty hleny dráždily… Další den byl celkem v poho, sice jak spinkal přes den, tak jen na chvíli…po delší době co ležel, tak se zase probudil kašlem. Doma jsem nic neměla, jen jitrocelový sirup, tak jsem mu jej přes den dávala, kapala do nosíku, ale stejně nic neodsála. Vodnatá rýma se mu spustila až včera k večeru. Pak šel klasicky přes osmou večer spinkat a budil se co půl hodina šíleným dávivým kašlem, že jsem čekala, že se zase pozvrací… no šílený :€\€: :00: Malej byl úplně hotovej, unavenej, ubrečenej, že nemůže spinkat a trápí ho to. Tak jsme nakonec jeli na pohotovost, jelikož jsem jej nechtěla nechat takhle celou noc a manža je dnes a zítra v práci, tak bych se tam těžko dostávala sama. Doktor si jej poslechl, dostali jsme sice jen kapky – napůl fenistil napůl sinecod – ať mu ten kašel utlumí a může na chvíli spát. Připadala jsem si, jak blbec, že jsme si tam dojeli jen pro kapky, ale byla jsem klidnější, že to nebylo něco horšího.
Zapomněla jsem se dr. zeptat, tak se ptám vás, jestli mu můžu večer dát mlíčko. Vím, že mlíko spíše zahleňuje.. ale my to máme jako pozdní večeři. Přes den mi toho moc nepojí, tak právě dostane večer flašku mlíka a tu sní bez remcání. Nebo můžu dát třeba menší množství? Máme tedy UM a je nám 13měsíců.
Jinak doufám, že jste si užili velikonoc lépe než my. My jsme teď na hromadě doma všichni :|€|:
Díky moc všem za rady a přeji pěkný zbytek svátečního dne, Petu :a:

Chudinka malá :( Máme něco podobnýho, jen v menším - taky takovým blbý dávivý kašel, do půlnoci mi kašle po chvilka, někdy hodně, někdy míň, někdy ho to vzbudí, někdy ne - po půlnoci. když už jdu spát, tak už ne, nebo to neslyším... Přes den je klid, občas zakašle takovým tím odkášlavacím kašlem, rýmu asi má trochu, občas to slyším, ale neteče mu, neodsávám, ani nic nestříkám. Na noc mu jen nastříkám do nosu mořskou vodu, ale stejně to je asi k ničemu. A teď přemýšlím taky co s tím - jestli dávat přes den mucosolvan, aby se rozpusily ty hleny a na noc nějaký tussin - nebo mucosolvan nedávat... čert aby se v tom vyznal, nechci mu dávat léky zbytečně... Petu, ať se prďolkovi brzo uleví :a:

In reply to by Majae

No je to mazec...je to otrava i když jsem nachlazená já, ale dopuju se kde čím, jen u těch mrňousků to nejde.
Včerejší noc jsme zvládli lépe, byl vzhůru asi 3x nebo 4x, ale to spíš, že se otočil na bříšo a zamotal se do spacího pytle :) sice si pak zakašlal taky, ale už se tak nedusil jako tu nedělní noc. Už i přes den co zakašle, tak je to takový ten chrchlavý kašel - odkašlávací, tak snad se toho rychle zbavíme. Taky do sebe nemusím sama cpát léky za každou cenu ať je mi líp a u těch prďolků tím pádem ne.
Tak snad budou ti naši bobíšci zase zdraví jako rybičky ať si můžem užívat sluníčkových dní.
Opatrujte se, zdravíme Kubíčka :a:

já mám 12 měsíční dítko a i když je nachlazený, tak mu UM na noc dávám, vynechávám akorát jogurt přes den, ale nikdy nebyl až tak zahleněný, že by se prokašlal až k blinkání :?

In reply to by ha.nka

My jsme takhle ukašlaní poprvé a je to hrozný, když nevím jak mu nejlíp pomoci - musí se s tím kašlem porvat sám. Dospělí se léčí všelijak - aspon teda já - u těch prcků je to jiné.. to jsem si říkala, že jsme celou zimu ustáli bez nějaké chřipky apod, a teď si to vybíráme.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka