Od kdy nosítko

05.04.2011

Ahojte, ještě jednou já. Mám na synka tohle nosítko  je nám měsíc a pár dnů. Chtěla sem se zeptat od kdy ste mimča v nosítkách nosily a po jakou dobu? šly jste třeba ven na vycházku s nosítkem místo kočárem? chtěla bych ho využít třeba na venčení pejska jen tak kousek kolem baráku. Mam ještě rok a půl starýho syna a nedovedu si představit psa, dítě a ještě kočár.... nebo taky mame tu malý obchůdek s kočárem to nejde a nechat mimi před obchodem mam strach tak že bych to využila k těmto účelům.... jen bych chtěla znát názory a zkušenosti díky moc

Kliknutím vložíte smajlíky:

 Naopak nám říkali v šesti týdnech na ortopedii že právě máme nosit v šátku nebo v manduce kvůli kyčlím. Manducu jsem si vybrala protože je pohodlná i pro mě i pro dítě. Lehce se sní manipuluje, kočár už vůbec nepoužívám :-) 

Mě dr. říkala, že dříve jak ve čtyřech měsících by ho tam nedávala. Do baby vaku nebo šátku ano, ale aby byl takto vertikálně, že je to zátěž na páteř. Tak jsme nedávali a nosíme až teď když je větší.

In reply to by uz

Teď jsem pročetla ostatní komentáře a ještě doplňuji. My máme Manducu a stejně se to dr nelíbilo a i když jsem ho tam dala do té novorozenecké vložky, tak měl ty nožičky tak od sebe, že se mi to moc nezdálo. A teď to používám jen jako krizovku, když musím pověsit prádlo a on nechce usnout, nebo když jdeme na obhlídku zahrady. Dlouho bych ho v tom nenechávala, má normálně od toho otlačený stehýnka. Dost mě to tedy za ty prachy zklamalo, i se mi do toho blbě dává a taky nějak nevíme co s ručičkama.

Ahoj, tak s tímto zkušenost nemám, používali jsme šátek od 5ti týdnů života a nosili jsme až do 15ti měsíců, ne každý den, třeba 2x týdně na procházky jo a taky doma na práci nebo ven na věšení prádla.
Důležité je postavení nožiček, jak psala maminka pode mnou - podsazení pánve a kyčličky hodně od sebe, aby v tom miminko neviselo, pak dobré zapření zádíček a hlavičky, kterou pevně neudrží dítě ani ve 3měs.
Já jsem zastáncem nošení, pokud je v pořádku, ať už v nosítku nebo šátku a nemůžu se ztotožnit s názorem, že škodí. Děti začaly jezdit v kočárku až někdy v 17 století a to jen bohatých rodičů a do té doby matky děti nosily, takže celá evoluce proběhla, že jsme byly nošeni.
Daleko více problémů spatřuji ve špatné manipulaci s kojenci, předcházení přirozených vývojových stádií (zejména brzké nabízení sedu a chodítka a skákátka všeho typu).
A sourozenecký kočík jste nezvažovali? Ve 3měs může mít prcek klidně 7kg a to se teda nadřeš a ještě tlačit kočár s bráškou, tedy pokud chodíte na delší vycházky...
Lištička Kačka + Matýsek

Ahoj, já mám Manducu a dceru jsem v tom nosila od 7mi týdnů. Zpětně jsem se sice dozvěděla od rehabilitační dr, že to není nic zdravého, jak se všude říká. Že horší už jsou jenom šátky. NIcméně prý na rychlé vyběhnutí - se psem, pro nákup, .... to jde. Bezpečné je to na delší procházku až od chvíle, kdy dítě samo sedí. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ano, tak to myslela. a nebyla to sestra, ale rehabilitační doktorka a potvrdila mi to i fyzioterapetka.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no nevim, mě to zdůvodnila tak, že nemá pevnou oporu pro záda. že nesedící miminko by vůbec nemělo mít zatěžovanou páteř. a pak se jí nelíbila konkrétně v Manduce hyperabdukce kyčlí. oponovala jsem jí tím, že se píše "ergonomické" a ona na to, že je to obchodní tah a že je to opravdu jen na krátké poponášení, ale ne na výlety (které jsem s tím mimochodem absolvovala dost často) nevim, mám k ní důvěru, potvrdila mi to i druhá fyzipterapeutka ke které jsme chodili cvičit.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj, roztažený nožičky. hele já taky nosím, jen tlumočím názor mojí doktorky a fyzioterapeutky. Až budu mít druhé, tak ze začátku budu nosit minimálně - ne jak terku..... a s tou minulostí - dřív byly děti do půl roka zabalený pevně ve vánočce v kolíbce a nehejbalo se s nima! ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

rozumim :) taky nosim dál, malá už sedí, tak neřešim. :a:

Tak nošení v tomto nosítku bych neriskovala, protože není ergonomické - mimi nemá podsazený zadeček a může se mu pokřivit páteř. Zdravé nošení je např. v nosítkách Ergobaby nebo Manduca a další. V těch se dá nosit i od narození, ale nejlepší je, když už je mimčo pevnější, tak od konce 3. měsíce.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky