jak očistit od dužiny višňové pecky?
Ahoj holky, mám trochu přiblblý dotaz, ale chtěla jsem si vyrobit polštářek z pecek. Dělala jsem višňovou marmeládu, tak jich mám pěknou hromádku. Vařím je už podruhé, jednou v soli, teď s kyselinou citronovou, možná bych mohla zkusit citron? Ten ted nemám, tak nevím ... máte někdo zkušenost? ta dužina nejde a nejde dolů, míchám to pořád a drží stejně. Už nevím co použít, manžel radil ponořit je do peroxidu, ale možná existuje i jiné řešení? Pokud ne, tak to asi fakt zkusím. Moc děkuji za případné rady.
In reply to Tak já bych teda zkusila ten by Jablotro
no právě to mi i manžel říkal, že se kosti nejdřív vyvaří a pak naloží do peroxidu a ono to nežádoucí tkáně "vyžere" asi to zkusím děkuji
Možná bych je nejdřív nechala uschnout, to by to pak mohlo jít odrolit.
Co je zkusit v nějakém kýbli pošornit drátěným kartáčem? Nebo něco podobného. :a:
In reply to Co je zkusit v nějakém kýbli by lucius.lucik
to jedině pecku po pecce zvlášť ... takto by to nešlo, nevím proč to tam stéle tak drží, možná višňové pecky nejsou vhodné, třeba by to s třešní šlo líp, ale to je asi blost - koukej takto by to mělo vypadat http://www.zrucne.cz/katalog/detail/126-tresnove-pecky/tresnove-pecky-2… to ty mé jsou pořád červené a trochu obalené, asi to chce něco aby to vybělilo nebo vyžralo??? fakt nechápu
Tak já bych teda zkusila ten peroxid, ale 30% Tím bělí myslivci trofeje ;-)