Milý deníčku,

29.03.2011

slíbila jsem, že 29.3. napíšu. Nejspíš nebýt toho slibu, neozvala bych se. Myslela jsem, že přijdu z poradny opět nadšená, že toho budu spoustu nového vědět, budu mít v ruce termínek na poslední ultrazvuk a všechno si to tady s tebou hezky znovu prožiju.
No moc toho k prožívání nemám, přiznám se :-(. Ráno to šlo jak na běžícím páse, takže jsem dlouho nečekala a šla k sestrám. Moč v pořádku, tlak ukázkovej, váha +9,5 Kg :€[€:, všechny testy ať už krevní nebo cukrovku co dělali minule opět ukázkové. Postoupila jsem dál, šla se nachystat do kabinky a už jsem byla zvaná k paní doktorce. Na obligátní otázku, jestli mě něco trápí, jsem už nejspíš toto těhu celkem nudně odpověděla, že vlastně nic. Ano, bolení bříška občas mám, tvrdnutí sem tam taky, ale to spíš při námaze. Bolí mě vazy, bolí mě kyčle, bolí mě záda...ale komu to cpát do hlavy, vždyť to k těhu patří :-). Paní doktorka asi zjišťovala pohmatem stav čípku, ale přiznám se, byla jsem v nějakým nevyspalým tranzu a před chvílí jsem musela dokonce přemýšlet, jestli to opravdu dělala nebo se mi to jen zdálo. Takže stav nevím...nezeptala jsem se. Pak jsme šly na ultrazvuk, který mi dělá pokaždé...pokaždé taková rychlovka, dneska o cca 1,5 minuty delší rychlovka. Dozvěděla jsem se, že placenta je na zadní straně, mimo dolní segment, tudíž porodu nebrání. Miminku jsme změřily hlavičku, bříško a stehení kost...pak počítač vyplivl, že miminko odpovídá mému ukončenému 31. tt zcela přesně a váhový odhad máme 1700g..."Utřete si bříško, můžete slézt". Tak jsem vykonala co jsem měla a už při cestě ke stolu jsem měla špatný tušení, že velkého ultrazvuku, na který jsem se do nemocnice moc těšila se tentokrát už nedočkám. To bylo totiž prosím ono :§). Pamatuju si u Zbyněčka, jak jsme studovali orgány, mozek, znovu obličejík a naposledy ještě pohlaví, průchody pupečníkem, no prostě všechno! Ale 2,5 roku je 2,5 roku...změna je život, bohužel k horšímu :-(.
Vypsaný nástup ma mateřskou mám na 5.4., takže mi teď začne papírování. A další kontrola? Opět za 4 týdny! Já jsem opravdu, ale opravdu moc šťastná, že je zatím všechno od začátku úplně bez komplikací, řekla bych, že tabulkové! Ale já chci taky chodit častěji, chci toho vědět víc, chci si to svoje těhotenství užívat stejně jako jsem užívala to první! No bohužel...ještě mi paní doktorka řekla, že příště už MOŽNÁ uděláme pásy, ale budu končit 35 tt, tak teprve uvidíme. A já už teď jasně vím, že pásy nebudou, pokud se něco nezkomplikuje.
No nedá se nic dělat, musím být šťastná za to, že je všechno v pořádku a nefňukat, že jsem si toho svýho mimíska v břušku dneska opět moc neužila!
A abych nekončila tak smutně, tak se ještě pochlubím, co mi dnes udělalo radost :-). Jela jsem ještě s manželem se synkem na imunologii. Syn tam víceméně byl potřeba tak asi 2 minutky a pak si šli s taťkem hrát ven. A já zůstala v ordinaci vyřídit nějaké diagnozy, prognozy, nadiktovat další údaje, pochytat další rozumy...však to znáš! A deníčku, zavrtěla jsem se trošku na té židli a paní doktorka se mě hned ptala, jestli je mi dobře, jestli něco nepotřebuju! :-) No a pak se mě začla vyptávat, na kdy mám termín a co čekám, že mi to strašně moc sluší, že takhle krásnou těhulku už dlouho neviděla :c:. A já, starý skeptik, jsem jí to žrala a žeru ještě teď, jen si na to vzpomenu! :-) To je ti tak krásné, když je ke mně někdo pozorný, jen tak, i když nemusí............... :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka