A kdo mi poradí s tímhle?

27.03.2008

Ahojky, teď jsem si četla problému svědění bříška. To by mě zajímalo jestli někoho svědí celé tělo, a když se poškrábe, tak mu to hned zrudne a opuchne, a jak to opuchne tak to svědí víc a za pár minut to zase zmizne...tohle mi už vůbec nepříjde normální. Ptala jsem se doktora, a ten mi řekl že v těhotenství je všechno možný.

No holky děkuji... začnu to asi řešit.. první jsem měla z toho strach, ale můj doktor řekl že je to v pohodě.. tak jsem byla v pohodě a teď si asi už zajdu za obvodní

Z toho si nic nedělej, já to měla taky a zlepšilo se to až po šestinešdělí, takže se možná máš na co těšit,i když se drbu pořád, ale už je to mnohem lepší, myslela jsem, že ze sebe servu kůži po celým těle.. :n:

ahoj,když svědí hodně celý tělo je dost možný,že se jedná o n zvýšený jaterní testy,požádej obvodačku,at ti vezme krev na biochemii a hlavně jaterní testy,už jsem se s tim setkala,jsem sestřička

In reply to by Chiquita

:O no to ti nezávidím, u mě to ze začátku nebylo až tak strašný, ale drbala jsem se taky skoro od začátku..nejhorší bylo od začátku poslíčků, které jsem měla už asi od 30tt..od té doby to nebylo k vydžení..doktoři po porodu zjistili, že jsem alergická na oxitocin a vše co souvisýí s tvorbou mléka..měla jsem strach, že kvůli tomu budu muset přestat kojit, jelikož to bylo po porodu fakt hrozný..doktorka mi řekla, že mám zkusit přečkat šestinedělí a pak kdyžtak přestat, jelikož malý měl tu samou "vyrážku" jako já, tam kde ho to svědělo měl rudý fleky, které mu otékali..Fakt to šestinedělí, téměř zmizelo..i když dnes vypadá zase jak opařenej :O

sestra teď byla těhulka a říkala,že ji svědí bříško když se začne napínat před následným praskáním,jí naštstí ale nepopraskalo,mazala se několikrát denně totiž

No, to je taková hyperreaktivita...může to být tím těhotenstvím, prostě typ kopřivky..je to zajímavé. Prostě když se poškrábeš, tak se uvolní látky (jako histamin...) a ty udělají ten otok a svědění. Normálně by se to samozřejmě stávat nemělo..možná bych zašla na kožní, kdyby těto moc obtěžovalo. Tím, jak máš v sobě človíčka s trochu jinýma buňkama se celé tělo tak imunologicky aktivizuje amůže to fělat tyhle neplechy:))) :s:

In reply to by mirax

Ano paní doktorko :ww: .. no na kožní mi stejně léky nedají a mastičku na celý tělo, bych potřebovala kýbl.. kdybych měla jen nějaký rizikový místo, tak neřeknu, jenže mě svědí i dlaně a šlapky u nohou.. tyto části naštěstí neotýkají kupodivu.

JJ v těhu je svědivost pokožky jeden s příznaků takž je to normální a jak se zachvoá pokožka to už je jen a jen na citlivosti.Mě stačí když se poškrabu jen malinko a mám hned červený flek a na testech mi sestra sama řekla,že mám hodně citlivou pokožku a to mám ještě alergiia z toho ekzém takže zaplatpanbůh,že mě to v těhu nechytlo ještě více.

In reply to by miky

No tak mě to zatím na žádný ekzém nevypadá... já mám taky právě citlivou pokožku, ještě k tomu suchou, mažu se a mažu. Jenom mám strach abych si z toho škrábání nepřivodila víc strijí které mě čekají.

In reply to by miky

To asi ekzém nebude, já nikdy ekzém neměla a alergii taky ne.. právě že to mám tak 3. týdny.. první mě pořád bolela hlava a bolest hlavy vystřídalo svědění. tobě se řekne neškrábat, ale ono je to tak fajn:-)

In reply to by Chiquita

no však já neříkám,že je to ekzém pač to ekzém není.Je to normální svědivost která patrí k těhu třeba jako zvracení napr,ale jen jsem ti chtěla přiblížit co na to pač svědění pokožky at už v těhu nebo ekzemek to je to samé a zkus teda ten excipilalulipolotio a mazat.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka