Jak udělat, aby mi nevzal dcerku?

20.02.2011

Ahoj všechny maminky, vím, že tu vpodstatě žádné kamarádky nemám, netrávím u počítače moc času a když tak tu jen pročítám starší věci, a nic nepíšu, ale ted musím... Jsem nejspíš pár dní , max. týdnů před rozchodem s přítelem. Máme úžasnou 14 měsíční dceru, ale je problém, že on se rozejít nechce a hlavně chce dělat problémy. Co jsme spolu, jen se hádáme, on pije ( podle něj ne, ale když je každej druhej den vyloženě opilej, tak podle mě pije ), urážímě a ponižuje, když jsem mu dala facku, vrátil mi to a prostě s nim nemůžu být. Ničí mě, musela jsem začít chodit na terapie a už dál nemůžu. Ale malou miluje a já to vim a nikdy bych neřekla že je špatnej otec, i když už párkrát když jí měl hlídat, byl opilej a nebyl schopnej, ale to všechno prominu. Nechci mu zabránit v kontaktu s ní, to nikdy! Jde mi o to, že se chci odstěhovat, samozřejmě s malou a to mi on nechce dovolit. Já mám táhnout ale bez dcery, protože jí prý nenechá vychovávat magorem ( naráží na to, že jsem v 15 chodila k psychiatričce a pořezala se Sad ) a hlavně udělá cokoliv abych jí nedostala. To znamená, že si na mě vymyslí lži, přibarví skutečnost a já se strašně bojím! Chtěla jsem vše dohodnout bez soudu, chci aby se s ní viděl kdykoliv jen bude chtít ( na to mi odpověděl, že to by se mi líbilo, aby si jí bral a já mohla lítat a řádit s chlapama...) a chci to vpohodě, ale obávám se, že bez soudu to neproběhne Sad Ale co když mu pak uvěří? Co když si budou myslet že ty jeho lži jsou pravda?? a já tam na něj taky nechci všechno říkat, nechci na něj házet špínu a rozhádat se s nim navždycky.Už jsem přemýšlela jestli si v nejhoršim, kdyby to jinak nešlo nepořídim diktafon a nenahraju, jakej na mě je, ale to mi příde už hodně silný kafe...Prostě jsem v koncích, chci to bez hádek, malá tim strašně trpí, pořád na sebe jen řveme, máme minibyt, takže je to slyšet a já nechci aby takhle žila! A nechci aby si myslela že je normální aby tatínek sprostě nadával mamince, aby jí ponižoval a byl hrubej! Poraďte co mám dělat? A jak u soudu kdyžtak zjišťujou jestli lže? Jo, a on má hospodu, ale nevykazuje žádný výdělek, aby mu nemohly strhávat za dluhy, mám tak teda šanci na případný alimenty???

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No doufám, dnes jsme to zase řešili, snažila jsem se nanejvíš v klidu si promluvit o tom co dál, že už s nim nechci být, ale samozřejmě najednou dělá strašně hodnýho a jak mě miluje a neopouštim ho :-( je to sakra těžký, ale už jsem na něj úplně alergická, hlavně vim, že sliboval milionkrát, že bude vpoho...a snad by ty posudky dopadli dobře, samozřejmě se trochu bojim, když jsem kdysi trpěla depresema :-( ale oni snad poznaj že je alkoholik a patologickej žárlivec a cholerik ne?doufám

In reply to by Sharushinka

Pokud se bojíš,že zneužije tvé deprese,tak si zajdi k psychiatrovi,vysvětli mu situaci a požádej o posudek svého zdravotního stavu.Ten pak doložíš soudu.Nikdo na první pohled nepozná,že je to patologický žárlivec a cholerik.Myslím,že bude naprosto stačit,že dokážeš alkohol.Pokud ne žádej psych testy.
Monina

Ahoj,pokud chceš opravdu odejít,zajdi na soc.odbor péče o dítě,tam s tebou udělají zápis o vašich poměrech a okamžitě podej návrh na předběžné opatření o svěření dítěte do péče.Pokud se s parnerem nedohodneš,budeš muset špínu vytáhnout.Já mám hodně špatné zkušenosti a proto ti radím nešetři ho.Tvá výhoda je ,že dcera je poměrně malá a tak soud preferuje svěření matce,na střídavou péči je ještě maličká.Dítě musí mít svoji postel a soc. zázemí,ty musíš mít určitý příjem-rodičák.
Po sepsání zápisu na socce začne šetření u vás v rodině,začnou ověřovat fakta a pokud tvůj přítel pije někde veřejně nebude problém to dokázat.Pokud je alkoholik můžeš žádat odběr krve na CDT.On asi bude požadovat psych posudek.Ten ale bude platit.
Žádost o svěřění dítěte do péče se podává k soudu,je to bezplatné. Přeji hodně štěstí a pevné nervy.Pokud budeš chtít ještě něco vědet klidně napiš.
Alimenty bych teď neřešila,priorita je dítě.Pak je to na soudu.
Monina

In reply to by Monina

Děkuju za radu. Takže pokud se odmítne v klidu dohodnout, mám zajít na sociálku a udělat tam zápis jo? A ten udělat ještě před tim, než bych se odstěhovala nebo si nejdřív najít svoje bydlení, s tim, že už jim nahlásit v jakých podmínkách s dcerou žiju?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No já doufám, ale prostě se bojim že obrátí rodiče a všechny proti mě, že kdyby došlo na soud, třeba by tu soudkyni / soudce přesvědčil, on umí totiž báječně lhát...ale snad ne, nevim co by si musel vymyslet a nadruhou stranu, když nepřiznává žádnej výdělek, nevim jak by řek, že malou uživí sám...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka