Za jak dlouho srazí čípek nebo sirup horečku?

05.02.2011

Holky malá /2roky už třetí noc horečkuje. Přes den je dobrá a s nástupem 18.h jí naskakují vysoké horečky. Vždycky, když byla nemocná, jí čípek nebo sirup zabral tak do pů hodiny a teď to trvá tak hodinu až hodinu a půl. Dávkování mám správné, dvě noci jsem střídala sirup Paralen sus s Brufenem pro děti, tuto noc už jsem jí musela dát čípek, protože vpravit do ní sirup na lžičce byl horor. Ani ten čípek nezabral tak, jak jsem byla zvyklá,až tak po 90.minutách. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Zapomněla jsem ještě zmínit, že jsou nurofenové čípky od 3M a od 2 let - ty jsou už silnější a dávají se až po 8 hodinách, tak bacha na to!

Zkus nurofen, synovi pomáhá skvěle, horečku mu srazí do 15 min. maximálně! Mám na mysli čípek. Sirup o něco déle.

Mělijsme tet něco podobného.
Dávali jsme sirupy po 3 hodinách.Ale pozor,musí být 2 různé a střídat je.
Hodně větrat at není přetopeno a moc nenavlíkat.
Malá mi už taky nechtěla otevřít pusu,dávala jsem stříkačkou,je přiložená u nurefonu,možná i dalších.Teploty nám trvaly přesně týden.
Jen jsem volala k doktorce a ta řekla,že jsou tet takové nepěkné chřipky.
Tak at se brzy uzdavíte.

In reply to by matizek

Děkuji matizku, ani ta stříkačka neprošla, má zatnuté zuby nebo to jazykem vystrčí. Momentálně přes den je bez horečky a děsím se noci.
Aspoň mne utěšilo, jak píšeš, že ti doktorka řekla,že teď takové chřipky jsou.

In reply to by matizek

Děkuji za optání, díkybohu od soboty, kdy jsem pokládala dotaz, bez horečky :dance:
Snad už se to nevrátí, takhle to měla dvakrát vždy po týdnu. Ty čípky jsou taky boj, musím jí lhát,že natírám prcku
a tajně tam ten čípek strčím. Vždycky po tom pláče, že jí bolí prcka, nevím, jestli to štípe, když se čípek rozpouští...
:a:

In reply to by lufulie

tak to je dobře,že už neteplotuje,už at je jen a jen líp...čípek by štípat neměl...já si pamatuji,že mi to jako dítěti bylo taky nepříjemné :-) nepříjemný pocit...jsou to dětátka,takže může mít prostě strach...

Ahojky,bobenka malá,čípek by měl mít nástup účinku do deseti minut,sirup pak do půl hodiny,ale při vysokých horečkách to jde někdy pomalu,hlavně ji prosím tě nepřehřívej,i když hicuje,nech ji jen lehce oblečenou,lehce přikrytou a větrej.Dávej ji hodně tekutin,klidně ji i přislad,jen at je zavoděná.Pokud bude mít teplé končetiny,můžeš jí dát tak na 10 minut ponožky namočené v octové vodě,ale nesmí mít studené nožky.At jste brzy fit!

Čípek zabírá rychleji než sirup,ale určitě to může být v rozmezí hodiny-zejména,jestli je teplota hodně vysoká,tak to může trvat déle,než sleze pod 38.určitě jí dávej k tomu pít studené tekutiny a pokuď nemá zimnici,tak klidně svlékni jen do bodýčka a ponožek.Čím méně je oblečená,tím rychleji se ochladí (samozřejmě na ní v tu chvíli neotevřeš okno :))

In reply to by lucininenka

Já jsem tušila ,že to dělám špatně, tu první noc měla zimnici a od té doby se snažím ji udržet pod peřinou. Měla jsem strach, když má studené ruce a nohy a žhavé tělo, ať nedosane ty křeče. Je pravda, že vzniknou tou vysokou teplotou, a pak se musí dítě co nejvíc ochladit, že ano.

In reply to by lufulie

No právě,pokuď jí držíš pod peřinou,tak to teplo se jí tam drží a neleze teplota dolů-Pod peřinu jen,když má zimnici-to je známka toho,že jde teplota prudce nahoru-jakmile dosáhne špičky,tak začíná klesat a to je naopak žádoucí,aby byla přikrytá co nejméně,kůže mohla dýchat a tělo se přirozeně ochlazovat.Jestli má studené nohy a ruce,klidně dej ponožky a neboj se ani rukavic-končetiny se trošku zahřejou.Pokuď má studené končetiny určitě nedělej zábaly ani vlažné koupele,ale svléknutím a přirozeným ochlazením nic nezkazíš-naopak malé prospěješ.A křeče většinou vzinkají,když teplota jde nahoru a nebo je ve špičce,když klesá,tak už je to menší riziko.Ale rozhodně jejich vznik neovlivníš tím,že jí dáš pod peřinu.

In reply to by lufulie

My jsme s něčím podobným bojovali je to asi tři neděle,od pátku měl horečky,v neděli poslední,tak jsem to tak neřešila a v pondělí se začal osypávat,takže to nakonec byla šestá nemoc :) Taky jsme nikam nelezli,ještě by chytil nějakou chřipku,až půjdem na rok a půl prohlídku,tak jen nahlásím,že má šestou prodělanou :) Ale jestli to do pondělka neodezní,tak určitě jděte,přeci jen už by to bylo dost dlouho.A nemáš zač,ráda poradím,když vím :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Taky u toho experimentuju, dneska v noci to však našlo, ležela se zavřenýma očima jako mrtvolka a zuby zatnuté. Nejhorší je, že to fakt tak dlouho trvá, než se jí uleví.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka