kolik si můžu přivydělat??

13.01.2011

Hezké dopoledne holky :) ,mam dotaz.K mateřský nebo vlastně k té peněžité pomoci co činí skoro pro každou 7.600kč si můžu přivydělat kolik,nevíte :? ?V práci mi totiž nabídli,že bych tam mohla chodit jen na pár hodin v týdnu a tak si trošku přilepšit,ale nevím kolik to je.Díky moc :a:

Ahojky, my jsme tedka s moji mamkou koukali na zpravy a psali i v novinach ze si tedka maminky na MD budou moci privydelavat kolik budou chtit ale m usi byt 24hodin denne byt postarano o dite. Cili kdyz bude s miminkem doma babicka bude brat jakoby materskou ona a maminka si muze privydelat kolik bude chtit.Pristi tyden se na to jedu zeptat na socialku a ne jen na to. Takze uvidime.

ahojk ymaminko..pokud berete PPM penmezitou pomoc v matertvi jak pise dole kolegyne...nesmi se pracovat mate byt doma smiminkem a uzivat si MD ale pokud vas pri praci nekdo napraska odeberou vam ppm prave ..pracovat se smi az po pul roce kdyz se jde na rodicovsky prispevek..to se pak muzete vratit na HPP i VPP ke svemu zamestnavateli ci jinym vse legalen a neomezene si vydelat plati to jako vp raci jen mate dva prijym..dane atd..ale pokud mate rovnou rodicovsky prispevek na 4 roky nemel by byt problem....pracovat muzeme trba vydelavat miliony je to vse legalni na smlouvu a odvadi se dane a pojisteni

In reply to by Quartzik

Tohle neni pravda - jelikož jsem pracovala na HPP, odkud jsem pak brala i PPM a ješte jsem měla i vedlejšák - na PPM jsem nastoupila pochopitelne 6 týdnu před porodem a ješte 3 týdny před porodem jsem byla v práci na tom vedlejšáku, hlásila jsem to i na sociálce a nebyl s tim problem, duležite bylo, že jsem od toho "vedlejšího" zamestnavatele neuplatnovala nárok na PPM a muj gynekolog k tomu neměl námitky.

In reply to by sycatko

sousedka ma trimesicniho kluka maji byty propojeny tak maji v baraku firmu a po porodu zacla dela zase ucetni je se svym sefem a napraskali ji ze dela na PPm a socialka ji PPM sebrala na pul roku ze pak dostane rodicak az ze zanedbava praci dite tudiz na narok nema narok...tak proto jsem to psala..me taky sef do prace do kauflandu na ppm nevzal mohla jsem do prace az s rodicakem..pry se to nesmi socialka to zakazala takze by mi ucetni nemohla udelat vyplatu nevim jak je to u jine prace

Mateřska je vlastne penežita pomoc (v mateřství) - pobírana 28 týdnu. Tech zminovaných 7600 - to je rodičovsky příspevek. U obou si mužeše vydělat neomezene, pouze u PPM si nemužeš vydělávat u stejneho zamestnavatele, od ktereho pobíráš PPM.

In reply to by míninka

JO, jo, já jsem šla zpět do práce, když měl syn 21měs. a rodičovský příspěvek brala dál do 3let syna. Jen jsem to nahásila na socce a musíš mít zajištěno hlídání po dobu co budeš v práci, to je ze zákona třeba babičku.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka