jak s mléčnými výrobky při zahlenění?

04.12.2010

Přeju krásný den, mám dotázek...Jak to děláte s mléčnými výrobky, když vaše dítě kašle a je zanudlané. Mléčné výrobky podporují tvorbu hlenů, ale přece jí nemůžu nechat bez nich, ne? Už teď to máme jen tak tak - jeden jogurt a pak něco málo mléka v jídle, popř. kojení na noc (ob den...)...Děkuju

Kliknutím vložíte smajlíky:

Dětská mi to také říkala. Vzhledem k tomu, že při nachlazení mi Tomík nechce nic jiného než jogurty apod., tak to halt musí vydržet. :-) Je fakt, že párkrát pak blindil, ale otázka je, zda by nezvracel, i kdyby dostal brambory...

Zrovna dneska jsem se na to ptala dr, když jsem tam byla s Klárkou. Mléko samozřejmě váže hlen, ale podle naší dr je to častokrát to jediné, co dítě při nemoci jí, takže mi řeka, ať jí ho dávám, i jogurty ... ale ne na noc a pokud možno zapít čajem. Je fakt, že nepozoruju žádné zhoršení, větší zahlenění nebo tak ....

ahoj, tak Markétka teď měla docela hnusnou virozu. Byla zahleněná neskutečně. Je ale dost závislá na UM , které pije k snídani, večeři a ještě se 1x-2x za noc na něj budí. Bude jí 19měsíců. Díky viroze neměla chuť na nic jiného takže jsme byli odkázáni na flašku. Nejdříve jsem jí vystříkala nos roztokem mořské vody NOSAL a poté odsála. Po odsátí opět vystříkala nos a po chvilce dala flašku. Normálně se najedla a nezvracela. Ani se mi nezdálo že by byla více zahleněná než před mlíčkem. Samozřejmě 20minut po spápnutí mlíčka jsem jí odsála znovu. Takže ano, mléko a mléčné výrobky zahleňují, ale když odsaješ před jídlem, tak to neni tak hrozné a dítě se nají aniž by se pozvracelo. Sice to bylo dost náročné a po 2 dnech mě to opravdu přímo sr...lo, ale nedalo se to jinak dělat.
Když jsem malou jednou před jídlem neodsála, tak vyzvracela vše co vypila protože začala šíleně kašlat. Takže dávat mléčno výrobky můžeš, ale předtim musíš co nejvíc pročistit dýchací cesty.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Holky nehádejte se, vědci přijdou každou chvíli na něco jiného. Já vycházím ze své zkušenosti. Mě třeba mléko a sladkosti zahleňují a tak předpokládám, že by to mohlo vadit i malé. Proto jsem se tu taky na to ptala. Všem děkuju za příspěvky :) :a:

Ahojky,my omezujeme,jen když je to nutné,to znamená,když má velkou rýmu.jinak nudli u nosu má prakticky pořád,takže to by neměl mléčného nic :) Ale váš příjem mléčných výrobků je fakt minimální,myslím,že by to chtělo trošku zvýšit a to zejména ve dny,kdy už nekojíš :(

In reply to by umpopo

Ahojky,jasně,že se počítá,4x je dost a dost,počítej na jedno kojení tak zhruba těch 150 ml,v noci asi míň,protože ty prsa jsou více vypitá.Já kojím momentálně dvakrát-dopoledne a večer před spaním (malýmu je 17 měsíců),v noci jsme přes Vánoce odstavili,ale efekt žádný,budí se pořád,i když prso nedostane,tak se vbudí,všichni říkali jak to přejde a nic :( Už jsem z toho nešťastná,momentálně teda víc manžel,protože jsme mysleli,že bude konečně klid a klid je tak jednou zy týden,kdy se vzbudí třeba jednou,ale jinak je to v průměru taky tak třikrát až čtyřikrát :(

In reply to by lucininenka

jojo já už jsem taky na mrtvici,nejdřív jsem odstavila přes den,že vynecháme noc...chvíli pohoda,jenže poslední dobou mi jinak dopoledne neusne.A protože chci mít chvíli klid,tak ho uspim u prsa a je to. A v noci jsem to vydržela 3 dny.Řval jak šílenej třeba přes hodinu v kuse až se z toho dávil.A protože na to nemám nervy,takhle ho trápit,tak jsem zas u toho.A je to mnohem horší.Budí se a neusne bez prsa.Upletla jsem si dobrej bič.Teď je nemocnej jak blázen,tak mu to povoluju,protože je uplně vyřízenej.Ale jak se tý noci zbavim...to nevim.Prej se odstavujou sami kolem 2 let,tak náš by se asi sám nevzdal ani ve 4. :)

In reply to by umpopo

No my jsme to v noci udělali tak,že přes Vánoce (kdy manžel nechodil do práce) jsme odstavili-manžel si ho vzal tři noci na starosti a já spala v obýváku,aby neměl prso hned vedle a zbytečně jsem ho neprovokovala :) Odstavili jsme úspěšně,leč jaksi zbytečně :( Jediný co z toho mám jsou nalitý prsa ráno,jinak to bylo k ničemu :(

In reply to by lucininenka

My udělali naprosto to samé a taky nic. Dokonce to bylo ještě horší. Ale jak jsem tu psala, začali jsme uspávat na její posteli v pokojíčku (v noci ji tedy přenesu do postýlky, protože se odkopává a v postýlce ji můžu mít ve spacím pytli) a my spíme v jiném pokoji. Dnes je to 3. den. Dva dny dobrý. Vzbudila se asi 4x nebo 5x za noc, což je u nás super (normálně třeba 10x) a dokonce ani nestrašila hodinu v noci jako obvykle. Stačí jí dát dudlík, položit a pokračuje. Tak doufám, že se to zase nezvrtne. Vyzkoušejte ještě tohle, uvidíte...Jinak máme stejně staré děti...

In reply to by DenyPu

Já vím,že máme :) u nás je problém ten,že prostě svůj pokoje nemá a zatím mít nebude,taže spí s námi-a ještě další problém,nedostanu ho z naší postele :) Takže i kdyby nakrásně pokoj měl,tak ho sice uspím v osm,ale nejpozději v jedenáct je vzhůru a řve jak tur a už ho neuspím :) Nevím jak to řešit,spoléhala jsem na to,že se budí kvůli kojení (teda aspoň pozdě v noci) a ono houby :( Na kojení si občas vzpomene,ale není to tak staršný,budí se stejně,i když prso nechce :(

Tak my to děláme tak, že dostane mlíko ráno, jogurt dopoledne a odpoledne už nic mléčnýho, hlavně zakazuju babičce čokoládičky apod, po sladkým to bývá nejhorší. Nahrazujeme ovocnýma přesnídávkama, piškotama apod. Ale když byla nemocná, nechtěla třeba nic jíst, tak dostala mlíko i odpo, sice se poblila, nicméně vyblindila i ty hleny, tak se jí ulevilo.

Já bych jen chtěla napsat, že je to fáma. četla jsem v odborném časopise, že není pravda, že mléko a mléčné výrobky zahleňují. Kdybys kojila, co bys dala malému mimi jíst jiného?

In reply to by kivik

Mateřské mléko nemůžeš srovnávat s mléčnýma výrobkama :) Kojit se smí vždy,při průjmu,při zahlenění a to zejména proto,že mateřským mlékem posiluješ přirozenou imunitu dítěte,což teda mléčnýma výrobkama neposiluješ :) Takže kojit ano,mléčné výrobky omezit při zahlenění :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:s: Promiň ale zní to vážně legračně.Jak můžeš ovlivnit že tě něco zahleňuje jak si můžeš vynutit že tě něco zahleňuje a když si budeš myslet že né tak to tak nebude????Promiň vim jak to myslíš že to je převážně o psychice ale mléko logicky zahleňuje a taky logicky nééé každého.To že tebe nezahleňuje neznamená to že to je fáma přeci. :00: Já stim osobně nemám problém, moje dcerka třeba jooo a nemůže si to v hlavě vyrojit že to zahleňuje když má 10 měsíců.Hlavně každý člověk a každé dítko je jiné a je blbost tady tvrdit jen jeden názor.Ty nejsi dítě ale dospělá a věříš vážně všemu co se píše???To je přece blbost to máš jako s kojením , každé dítě nesaje a nepije stejné množství mléka jak píšou!!!!Prostě to se musí vyzkoušet a pak se teprve uvidí :a: jak to vlastně je že :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak mi to nedalo a článek jsem si přečetla ... podle mne se to ale týká fámy, že mléko zahleňuje zdravého člověka, který jinak zahleněný není. A to je něco jiného, než když už zahleněný je ...I na zdrávce jsme se učili, že mléko váže hlen a pokud je člověk zahleněný, má mléčné výrobky omezit a obzvláště odpoledne a večer. I u nás v zařízení, pokud byl klient zahleněný, dr doporučil omezit mléčné výrobky. Tak samo i léky na usnadnění odkašlávání, které mění vlastnosti hlenu a jeho vazkost, se nemají podávat po 16.hodině - většinou to je i v příbalovém letáku napsáno.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No ono záleží na výkladu slova zahleňuje ... mléko samo o sobě nezahleňuje, ale ten hlen na sebe váže, a to právě může (ale taky nemusí - u každého je to jiné) vyvolávat to zvracení u dětí.

In reply to by kivik

Ahojda tak já zvlastní zkušenosti vim že až taková fáma to zase není.malá se mi po mléce nutrilonu zahleňuje více.Tak že když má silnou rýmu jogurty klidně dám ale mléko ne .Akorát nám trvá rýma déle.Ona je lepší zkušenost než časák :a:

Tak mě doktorka říkala, že zahleňuje kravské mléko a výrobky z něj..., že mateřské nevadí. Takže jsem kojila. Horší bylo, když jsem už nekojila a malá byla "závisla" na kakajíííčku.... na to mi mudr. s úsměvem řekla...jooo maminko, tak buďto si to budete prodlužovat a kakajíčko dávat nebo se s tím poperete a vystačíte nějaký ten den s čajem :-). Nám se to podařilo, vymysleli jsme si šííílenou story, jak došlo kravičce mlíčko a vydrželi jsme, ale to už bylo malé po druhém roce.

Já řeším to samé, ale jak říkáš, co jí mám asi tak dát, když nic jinýho mi nechce jíst.... :00: a to nemluvím o kojení, které si v noci silně vyžaduje s velkým řevem a pak se nasosá a hned to všechno vyzvrací a to tak 3x za noc... :|€|:

Ahoj, taky jsem to řešila .... dávala jsem mléko jen ráno a přes den už nee .. jogurty se snažila vypustit, ale něco to dítě jíst musí, že? Každopádně nedávej nic mléčného odpoledne po 16 hod. a večer , aby ho to v noci nedávilo.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka