Zvracení u ročního dítěte, prosím o radu

16.12.2010

Holky, prosím vás, potřebuji radu. Roční syn usnul v půl 8, po zhruba 15min.se vzbudil, strašně plakal a pak začal zvracet. Nikdy jsem to u něho nezažila, bylo to opravdu hrozné. Pak na chvilinku opět usnul, ale vzbudil se a zase to hrozné zvracení. Celkem asi 5x. Teď spí, je vyčerpanej. Teplotu zatím nemá. Z jídla to mít nebude, měl jen přesnídávku a večer trochu kaše. Rostou mu teď zuby, myslíte, že by to mohlo souviset? Nebo se spíš mám obávat nějaké virozy? Bohužel mi nejí kousky, takže rohlík ani banán jako dieta nepřichází v úvahu. Mohla bych ho kojit? A kdy vyrazit k lékaři, popř.na pohotovost? Hrozně se o něho bojím, asi ani neusnu. Vím, že by měl pít, ale vodu nechtěl a nakojit taky ne, pak usnul, takže jakmile se vzbudí, zkusím to znovu. Budu vděčná za jakoukoliv radu či zkušenost.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky, moc děkuji za rady. Malej pak už nezvracel, v noci jsem ho nakojila a zatím dobrý. Kulíška mám doma, tak mu ho dám, pokud by se to zhoršilo. Čaj zkusím taky. Jste moc hodné, ještě jednou děkuji.

Ahojky, tak mi jsme to samé co popisuješ měly cca před 2 měsíci. Hrůza děs, teplotu malá dostala až druhý den a jen na chvíli. Dr. nám řekla, že je to střevní viroza (taky jsem si říkala jestli to nemůže být od zubů) a teploty mít ani nemusí. A doopravdy to trvalo jen 2 dny, pak jsem to dostala já a po týdnu manžel a další... Doporučuji Ti koupit Nutrolin B, je to sirup(stojí cca 80Kč) a je výborný na bolení bříška, průjmy, zvracení. I kdyby to bylo přece jen od zubů, vůbec to kloučkovi neuškodí.. jen prospěje, jsou to "silná probiotika". Nám to vždy pomůže ,-)

Ahoj,
my jsme taky zvraceli v létě. Eriček zvracel pomalu celý den a noc, nedokázal udržet ani trošku čaje. Ráno jsem volala k doktorce, v noci se přidala ještě horečka. Měli jsme dávat hodně studený čaj, aby se mu uklidnil žaludek, ale jen po lžičkách a za deset minut zkoušet znovu. Nemusel být hořký, ale černý slazený Glukopurem (nebo i Colu). Nedávat víc, protože si podráždí žaludek a pak zvrací. Bohužel vyzvracel i lžičku, tak jsme jeli do nemocnice na kapačky kvůli dehydrataci. U nás to ale bylo infekční - zjistili mu rotaviry. Držím palce, ať se z toho vyspíte :) Každopádně bych ale asi zavolala k doktorce, ať Ti případně poradí dietu (týden jsme nesměli mléčné kaše).

Nás to chytlo v létě a taky jsme kojili. Jinak troška studeného čaje na lžičku s troškou soli. To mi poradila kamoška. Mladýmu už teda dávám Colu s min. soli, ale malé trošičku toho čaje.
Jinak léky už si nevybavuji, jo, už vím, jmenovalo se to Kulíšek. Ale to Ti Dr. řekne. Drž se a hlavně ho měj u sebe, aby jsi ho slyšela, kdyby něco.

Ahojky, tak my jsme měli něco podobného v létě (byl nám taky rok). Malý zvracel obloukem, ale šíleně moc :( Volali jsme doktorce a prý máme často dávat napít čaje ale po troškách a hlavně vynechat mléčné!!! Takže s tím kojením nevím, ale asi bych raději nekojila :( A zítra si rozhodně zajdi k doktorovi a on ti poradí. Další 3 dny jsme byli na dietě - místo mléka rýžový odvar, rozmixovaný banán a k obědu vývar.

In reply to by Seema

Kojit se má vždy,jak při průjmu,tak při zvracení-je to jediná,nejlépe vstřebatelná tekutina.Zatímco ostatní mléčné výrobky,včetně UM,se vysazují,tak kojení se naopak doporučuje,protože ještě navíc dodává tělu imunitní látky,které pomáhají bojovat proti nemoci.Takže kojení každopádně ano vždy :)

Ahojky,kojit určitě můžeš,zkus černý slazený čaj,ale po lžičkách,na pohotovost bych zatím nevyrážela,počkala bych do rána k doktorce.Spíš než zuby to vypadá jako nějaká viroza,tak ještě na něj v noci šáhni,jestli mu nevyskočí teplota.jsou důležité tekutiny,jídlo určo ráno a nejspíš ani dopoledne nedávej.Stačí to kojení.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka