Co to znamená, že je porod blízko?

05.07.2010

Ahoj holky, poraďte, kdo se v tom trošku orientujete. Mám 7 dnů do termínu a před 2 dny si :*8*: do mojí zprávy psal: v poloze podélné (do nevím, jestli je hlavičkou dolů nebo KP), klenba plná, vyvinutá, čípek 0,5 cm, mediosakr. uložený, měkký, zevní br. a část hrdla pro článek prstu, dále hrdlo pevně uzavřené, velká část plodu naléhá na vchod pánevní. Nejsem z toho moudrá. Ale např. o CS ani slovo. Díky za rady :C/):

tak jak si to u čtu tak budeš každou chvíly rodit!hlavičkou bude určitě dolů,protože by to jinak řešil a pak navíc píšeš že plod naléhá-tudíž je hlavou dolů, čípek máš už i měkký-to by mělo být že jsi připravená k porodu-víc bejt měkčí nemůže ,akorát si otevřená jen na článek prstu což není moc(protože pro porod potřebuješ být otevřená na 10prstů).třeba ti ten termín vyjde...a cs bys měla mít napsáno v průkazce....

In reply to by petra.frycova

CS mi právě nepíše nikam:-( Vždycky koukám, co vy všechno z těch kontrol víte:-) A já nic. Tohle všechno jsem stihle opsat z jeho zprávy, se kterou mě poslal o patro níž:-) Jinak bych taky věděla prdlačku..jen řekne: "nález pěkný", nebo "už se to chystá". přijde mi, že kolikrát radši řekne míň, aby člověka neplašil nebo nestresoval.

Ahoj, trochu me jen zarazila ta poloha - podelna by podle me znamenalo, ze tam mimco lezi na pric, tzn. ani hlavickou dolu ani KP, ale pekne leharo na zadech - ale to by ti predpokladam MUDr. sdelil a nejak to resil. Buhvi co tim mysli. Jinak ze zbytku moudra nejsem, ale cipek uz mas kratoucky, takze to urcite nebude dlouho trvat. Drzim palecky a preju rychly bezproblemovy porod a zdrave miminko :one:

Ahoj, já mám už 14 dní CS 2, otevřená na špičku, hlavička naléhá. Doufám, že se to po pátečních 3hod. poslíčcích změnilo. Takové posle jsem měla u prvního týden před porodem , tak doufám, že se nemýlím.
Z toh tvého nálezu bych nebyla také chytrá. Máš to napsané tak jako by jsis z toho měla vybrat co chceš. Podélně je podle mě napříč, svisle je hlavou dolů. Né?

In reply to by Marcelka82

Brala jsem, že podélně, myslí jakoby bokem k mojí páteři....jako že není čumáčkem dopředu nebo čumáčkem k páteři.. ale fakt jen domýšlím. K těm tvým poslíčkům... nevím, jestli si to teď netahám z prstu, ale mám pocit, že pokud jde o poslíčky, četla jsem, že právě oni žádnou otevírací schopnost nemají, takže pokud bys byla na prst, tak po nich bys měla být stále na prst:-) Ale ..100% jistá si tím nejsem. :a:

Podle mě je to známka toho,že je porod hodně blízko :) a to si myslím jenom proto,že máme stejně termín,malý taky naléhá na vchod a já mám čípek 2 cm a plně zavřená..:) a to mi doktor řekl,že nevydržím do středy :D a dívej furt tu sem..a budu ještě v prosinci :D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky