Máme to za sebou

26.06.2010

Ahojky holky.Dlouho jsem nebyla,ale to proto,že od 7.května jsem ležela v porodnici na udržování a 18.5. mi těhotenství ukončili.Přišlo to o 6týdnů dřív, 11h cisářským řezem se narodili Míša 40cm 1410g,Kristýnka 42cm 2070g.Michal měl špatné průchody pupečníkem,málo plodové vody a navíc přestal růst,takže bylo v jeho zájmu těhotenství skončit.Domů nás propustili 15.6.Míša ležel 11dní na JIRPN,nedýchal sám,doteď má slabý sací reflex a musíme cvičit vojtovku.Zatím mám dojem,že absolutně nezvládám,nebýt teď u rodičů (přítel náš byt rekonstruuje),tak nevím.V nemocnici byla Kristýnka plně kojena,ale teď je to horor.Z prsu si vytáhne tak 15-30ml víc ne,prostě usíná,stejně jako Míša,ale u toho se to dalo čekat.Jenž Kristýnka se za dvacet minut hlásí o jídlo znovu a umělého z flašky vypije i 90ml a za dvě hodiny se příhlásí znovu.Pokaždé přitom vzbudí Míšu,který se začne dožadovat jídla také.V porodnici říkali budit a krmit po třech hodinách.Ale už si nevím rady,nedělám nic jiného než že krmím.Zkoušela jsem i dávat menší porce,ale v tom případě mi prckové neusnou.Máte,nebo měli jste podobný problém?Jak jste to řešily?Už si nevím rady,pořád bych brečela,začínám být fakt zoufalá.Tak moc jsem se těšila až nás pustí domů a teď bych nejradši zpátky do nemocnice.

moc gratuluji k párečku a držím palečky, abyste vše zvládali v pohodě a broučci vám dělali už jen radost! Brzy se to snad vše zlepší a zajede do pravidelných kolejí. Důležité je, že máte někoho na pomoc :one: Hodně zdravíčka všem 3! Andrea

Ahojky Lucano, ti naši bobci byli v nemocnici 4 týdny, tak mám taky zažité tříhodinové intervaly, které dodržuji.
Bobci jsou už dneska živější, už si s náma vydrží i "povídat", což je super :c: . Taky mají občas své chvilky, kdy začnou brečet hned po probuzení a je jedno jestli je to 15minut po kojení, nebo tři hodiny po kojení. Prostě to tak mají, ony ty miminka vlastně nic jiného nedělají, než jen papají, když se vzbudí.
Pokud se mi tedy vzbudí dříve, tak se snažím je nějak zabavit. Je fakt, že i když si hrají s tatínkem a objevím se já a vezmu si je do náruče, tak automaticky otvírají pusinku, jakože mají hlad. Prostě to tak mají zažité - maminka = jídlo. Taky s tím bojujeme, ale snažím se dodržovat 3-hodinový interval a bobci krásně přibývají :\x: , takže nemám strach. Když, tak si zkus půjčit váhu u dětské dr., ta naše mi jí slíbila. Nebo vyzkoušej dudlíky, když bobci moooc vřeští a nejde je utišit, tak jim dávám dudlík (sice se snažím jim ho nedávat, ale někdy se to nedá vydržet). Ikdyž Daneček ten dudlík neumí udržet v pusince a vyklouzává mu, tak to je horor :|€|:
Držím palečky a drž se, :a: Gabka.

In reply to by Gabka 3v1

my tam právě taky trčeli čtyři týdny.Dudlíčky máme,podlehla jsem většině,vůbec jsem dudlíky nechtěla,ale Kristýnce se dudlík moc nelíbí.Váhu doma máme sice takovou starou,ale podle té váhy přibývají pěkně.Připadá mi,že ti prckové hlavně pláčou nebo papají a já vypadám jak v komatu.

In reply to by lucano

Ahojky, my jsme taky dudlíky nechtěli, ale u dvou miminek se to nedá. Když jednoho kojím, tak druhý vyfasuje dudlík, jinak bych ohluchla :|€|: . Snažím se je ale dávat co nejméně. Náš Daneček taky s dudlíkem neumí, pořád mu vypadává a Vojtíška občas natáhne, když mu ho dávám. Někdy je to fakt horor :00: , co? Drž se, papa Gabka.

Ahoj Lucano, prvně moc gratuluju, je úžasný, že už jsi s dětičkama doma - neboj, za chvilku se s nimi srovnáš a bude to dobrý... Já už bohužel díky žlučníkovým záchvatům nekojím (přišla jsem postupně o všechno mlíčko), ale naše Barča taky neměla v nemocnici sílu sát z prsíka - tak jsem odstříkávala a dávala z flašky, byla jsem zbytečně na nerv a holky pak víc brečely a chtěly furt papat... Tak jsem se s tím smířila, doma odstříkávala (bylo toho pro obě málo) a krmila je na střídačku UM... Pořád jsem zkoušela přikládat, kdyby se stal náááhodou zázrak a ono jo... Barča se mi krásně chytala, Anička naopak byla líná sát, když měla pohodlnou flašku, ne? Jenže pak mě chytl ten žlučník a bylo hotovo... Já být tebou, tak pořád přikládám, ale nepočítám to za plný jídlo - ono to k tomu dojde postupně - prostě měj připravenou flašku a hned jak se pustí, tak jí probuď (u nás fungovalo podráždění klíční kosti nebo drbání na páteři ;-) ) a dej jí napít svýho odstříkanýho nebo UM... Věř, že když ty budeš klidnější, tak i děti budou víc spát a tobě se nakonec udělá dost mlíčka, že už pak chtít flašku ani nebudou - u nás se to na 100% osvědčilo (ale prvně jsem to řááádně ořvala). Katka

ono to jde u miminek těžko poznat...mě malá taky šílene brečela, tak jsem ji dávala k pořád k prsu a myslela si ze ma hlad, protoze u prsa se zklidnila a přišlo se pro změnu na to, že trpí na prdíky a taky že se přejídá, takže ji po hodince třeba začně bolet hrozne břicho...nakazali mi naopak davat az po trech hodinách a trochu se to zlepšilo, že ji prestalo bolet břiško, ale na prdiky jsme trpeli silene...byli jsme s tim i na ultrazvuku strev a pry tam ma ve strevech kličky, což je prý normalni, ale zustava ji v nich vzduch...já spala do 8 mesice maximálně 4 hodiny pres noc, po 8 mesicich jako kdyz utne a byl klid, pro zmenu jsem uz nemohla usnout já, jak telo bylo zvyklý i na noční režim, takze jsem skončila na práskách na spaní...jo holt nekteré deticky potrápí:) ale neboj, jednou na to budeš s usmevem vzpomínat:)))

Ahoj,nejdriv ti gratuluju k tomu dvojnasobnemu stesticku...a jinak ti sice moc neporadim,jen to,ze v porodnici sice rikaji kojit po 3 hodinach a ja jsem to jak blazen dodrzovala kdyz jsem prisla z porodnice,ale malej mi porad rval...pak ke me prisla moje Dr a rika,ze ji prijde,ze place hlady...no,proste mi rekla,ze kojit klidne muzu po 1,5 hod...jinak ja i ted malyho kojim tak po 2 hodkach a to je mu skoro 7 mesicu...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka