monitor dechu pod matrací???

22.06.2010

Ahoj holky, ráda bych se vás zeptala na jednu věc, zrovna nakupuju výbavičku pro našeho prcínka, koupila jsem mu matraci kokos-molitan-pohanka, četla jsem, že je dobrá, jenže bych si chtěla koupit monitor dechu nanny, ale nevím, zda když ho dám pod tu matraci, jak se má dát, bude dobře fungovat?!? Zdá se mi ta matrace dost pevná, že přes ní přece nemůže být nic moc cítit (myslím dýchání). Máte tuhle kombinaci matrace s monitorem taky některá? funguje to dobře? Díky moc. A ještě bych se ráda zeptala, zda nevíte někdo, kam bych se mohla obrátit, když potřebuju poradit s mateřskou, zda mám nárok, či ne? Dá se někde na netu napsat, kde mi poradí odborníci? Díky moc a hezký den.

Kliknutím vložíte smajlíky:

tenhle monitor mám na matraci-na tom podložku a ještě zavinovačku aby to malého moc netlačilo.neboť po mých prvních zkušenostech u dcery jsem byla věčně vynervovana,měla jsem tehdy monitor pod matraci a dělalo to samy falešný poplachy.teď už má malý skoro 6kg tak už se ho chystám dat pod matraci.

In reply to by Marcelii

vidíš to mě nenapadlo třeba to bylo tím ale byly opravdu hodně částe.teď máme kluka 8 týdnu a zatím se spustil jen 2x ale asi taky planý poplach bo pokaždé malý v pohodě spal.baterky máme teď ani nevím jaké.

Ahoj, ta podložka se dává pod matraci, zhruba tam, kde bude mít mimčo hrudníček. Nesnímá dech ale pohyby při něm, takže vůbec nevadí, že je matrace tvrdá, naopak.
S mateřskou nevím, ale poradí ti určitě na sociálce ;)

Tuhle matraci mám, Nanny taky a funguje to v pohodě. Může se stát, že po narození bude hlásit falešný poplach, tak stačí ji dát na čas na matraci. Nanny je idální podložit sololitovou deskou, určitě ne kartonem, ani velmi tvrdým. Holky to tak sice dělají, ale mě to zavrhl přímo výrobce. Sololitovou desku 120 x 60 cm koupíš za pár korun třeba v Baumaxu. S mateřskou ti určitě poradí na OSSZ, četla jsem tvou situaci, jak ji popisuješ níž. Jako OSVČ by ti stačilo jen 180 dní účasti na nemocenském pojištění v posledním roce přede dnem počátku podpůrčí doby. POkud jako zaměstnanec nesplníš těch 270 dnů účasti na nemocenském pojištění, tak budeš brát po porodu rovnou rodičák.

In reply to by Raduš.ka

Já mám takovej dojem, že ta deska tam je doporučená jen z důvodu prevence zlomení tý monitorovací desky, aby ji starší dítě třeba neprošláplo (proto taky není ten karton k ničemu). Nám se nikdy nestalo, že by s tím byl problém, desku jsme nikdy nedávali.
Ohledně falešných poplachů - u dětí nad 3 kila by tenhle problém být neměl.

In reply to by vood

Tak to je fajn, že jste problém neměli, ale v návodu jasně píšou, že monitor musí být umístěn na rovné tvrdé ploše a stejně tak mi to zdůraznili po telefonu, když jsem jim skrz to volala. Řekli mi jasně, že rošt v žádném případě, takže jsem neriskovala. Ale vím, že na to spousta holek kašle. ;) Umístění desky pod prostěradlo se doporučuje u dětí do tří měsíců, to měl náš prďla pět a půl kila, ale my ji měli od začátku pod matrací a planý poplach žádný.

In reply to by Raduš.ka

Jasně, píšou to tam :) ale na funkci to nemá vliv, tak by mě vcelku zajímalo, proč to tam je? :) Jinak já si s reklamacema hlavu nelámu, ale musím zaklepat, nikdy jsem nic z dětský výbavy reklamovat ani nemusela.
A pod prostěradlo u dětí do 3 měsíců? To je taky v návodu? Já si ho tedy pro zajímavost přečetla, ale tohle si nepamatuju.

In reply to by Raduš.ka

díky za odpověď. takže tu mateřskou fakt asi nedostanu.... hmmm, to jsi mě teda moc nepotěšila, všude píšou něco jinýho. Budu muset napsat nebo zajít na to ossz, jiná možnost asi není. a kdybych platila do posledni chvile před porodem zdravotní, měla bych těch 270 ještě 14 dní před termínem porodu, ale ne těch 6 týdnů před porodem, to vadí? to mi asi neprojde, co?

In reply to by Tomis

Já ti teďka nevím, ale mám pocit, že jsem někde četla, že když se rozhodneš nastoupit na mateřskou později jak těch šest týdnů před porodem, tak je stejně rozhodujících těch šest týdnů před porodem, tedy pojištění k tomu datu a denní vyměřovací základ. Ale nechci ti kecat, určitě se na to zeptej na OSSZ, tam by ti měli poradit určitě.

ahojík, určitě ji dej pod matraci.. my máme taky kokos pohanka molitan a v pohodě.. dokonce když malou vyndám a já si položím prst jen na šprušli od postýlky tak mě to snímá a taky máme Nanny.. :) takže se neboj a vlož ji tam.. jo a mě řekli v prodejně že ta deska nesmí ležet jen na těch šprušlích dole že to musí mít rovný povrch aby nepraskla, tak máme spodek postýlky, pak jakousi tvrdou desku něco jak karton ale je to tvrdší, pak monitor dechu, matraci a miminko :D
Ještě tady některé holky řešily, že jak je ten monitor dechu, tak jim to tam splesnivělo (ta matrace) že to jako nedýchá, ale u nás zatím v poho, tak si to kdyžtak hlídej.. nám se malá nepotí, a spí pořád v zavinovačce, tak možná proto je to OK.. :)

ahoj, mám taky pohanku, molitan, kokos a funguje v pohodě. Co potřebuješ ohledně mateřské? Zajímala jsem se o to, kdy na ni má člověk nárok. No a jako naschvál jsem ji neměla

In reply to by Marcelii

Děkuju za odpověď, no nevím, zda mi s mateřskou pomůžeš, nejspíš na ni taky nebudu mít nárok a to jsem měla takovou radost, že ji zvedli. Tak ti to popíšu. 26.1.2010 jsem dodělala školu-úspěšně, od 4.1.2010 jsem zaměstnána na HPP, termín porodu mi vychází na 25.10.2010, na mateřskou můžeš nastoupit nejpozději 6 týdnů před porodem, jenže já nebudu mít těch 270 dní (bohužel mi to uteče asi o 14 dní), tak zjišťuju, co s tím, zda mám nárok, či ne, nebo kdybych si udělala OSVČ, jestli by to pomohlo? zase jsem slyšela, že když je škola úspěšně dokončena a mám odpracováno do 270 dní, že to neva a nárok mám. Tak co myslíš ty??

In reply to by Tomis

Jo jinak na mateřskou můžeš klidně nastoupit i týden před termínem, ale pak se ti mateřská krátí. Teď nevím, jak přesně, kdyžtak ti to najdu později, teďka musím vařit.

In reply to by Tomis

aha, tak já měla jiný případ. Mě nevyšla krycí lhůta od posledního zaměstnavatele. Zkus se na to poptat raději víc lidí. Já měla zkušenost s tím, že mi každý řekl něco jiného. Myslím si ale, že bys na ni měla mít nárok. M2 nakonec poradila právnička na netu, ale už si nepamatuju odkaz na stránku :-(.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tim bych si tak jista nebyla ze tam budou vedet, u me ani nevedeli ze lze cespa jeste v souvislosti s porodem 6 tydnu neschopenku ted ji budu ukoncovat a jsem zvedava co semnou tedy ty neuveritelne "mile a informovane damy" vymysli :jawdrop:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka