Plodová voda - odběr

31.05.2010

Ahoj holky,

tak jsem byla v pátek na odběru plodové vody.
Nebudu říkat, že to nic nebylo, ale nebylo to strašný. Zubař je vážně horší. :///: Hotoví jsme byli max. tak během 20 minut.

Nejprve doktorka ultrazvukem prozkoumala polohu plodu, sestřička mezi tím chystala jehlu. Pak našla kousek místa, "kam to píchnem", namazala mně břicho jodem (takže bílé spodní prádlo už není bílé - pozor na to) a píchla to. Přiznám se, že mně to bolelo, dokonce jsem cítila stah břišního svalu, ale všechno to bylo jen kratičko, takže to zase rychle pominulo, vytáhnutí jehly už jsem necítila. Celkově mi to odebírali asi 10-15 sec. Pak mně položili tak na 10 min na lehátko a když mi nic nebylo, mohla jsem odejít. Ještě mi dali na cestu rozpustné magnesium, které mám užívat 10 dní, kvůli tvrdnutí bříška, to jsem musela zaplatit . Samozřejmě doporučili 3 dny ležet a dalších 14 dní nenamáhat břišní svalstvo. Musela jsem pak jít asi půl kiláku k autu, proti tomu nic nenamítali, tak jsme s manžou šli, ale musela jsem hodně pomalu, protože při rychlejší chůzi mně pobolíval vpich. Ale jinak v pohodě.

A nejhorší asi bylo proležet ty tři dny, ale magenzium mně docela uvolnilo, takže jsem to víceméně prospala :'zz): Nic mi jinak není, jen když trochu dýl stojím na nohách, tak ten vpich začnu trochu cítit, tak si hned mažu lehnout a je to v pohodě. Nic netahám, manža to všecko dělá, vaří, nakupuje, atd. :*[]: Výsledky budou za 14 dní. Tak doufám, že to bude v pořádku. Jistota ale není nikdy, že...

Tak se plodovky nebojte, nic to není, a když budete dodržovat to, co vám řeknou doktoři, tak riziko potratu je fakt asi minimální. Ještě mi říkali, že riziko zanesení infekce nebo popíchání plodu je nulové. Tak aspoň tak ;)

Tak se držte a dejte vědět, jak jst na tom. A pohlaďte :€O:

Papa :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka