První zoubky?

30.05.2010

Ahoj holky! Chtěla jsem se vás zeptat, jestli máte některá zkušenost s tím, že Vaše malé bolel růst už prvních zoubků. Všichni známí mi tvrdí, že u prvních zoubků člověk ani nepozná, že rostou. Jenže nám se objevují obtíže, u kterých mě nenapadá nic jinýho, co by to mohlo způsobit. Břetíček bude mít teď 5.6. čtyři měsíce (to to letí... :) ), má nateklý dásničky, ale nic tam není vidět, pořád si něco rve do pusinky a vyloženě si o to ty dásně brousí, dudlíka necumlá, ale žvýká... Jenže nejhorší je, že je teď hrozně nevrlej, často pláče, špatně spí - donedávna mi chodil spát kolem 21:30 a vzbudil se na první kojení kolem 4:00-5:00 a pak ještě tak na dvě, někdy tři hodinky usnul. Teď to nehrozí. Vzbudí se v jednu a pak cca po 1,5hod až do šesti a pak je po spaní. A i s jídlem je to teď děs. Normálně jíme nejdřív po 2,5 hodinách, když jsme doma a klidně třeba po pěti, když jsme venku v kočárku. Ale teď si vždycky jen tak trochu cucne, že sama vidím, že prso zůstalo plný a tak za hodinku by chtěl znova trošku, pak zase, a tak dále... Nevím, jak mu mám pomoct, jestli to vůbec nějak jde, ale hlavně mě zajímá, jestli to může být od zubů, nebo mám jít zítra radši k doktorce, že je malej nemocnej. Nevíte teda někdo? Mějte se a díky :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,
já bych řekla, že to asi bude od zubů. Nám teď bylo 11 měs. a malýmu lezou jedničky dole. Lezou nám první zoubky a v podstatě máme to samé co vy. Nejdřív začal mít rýmu, pak začal být nevrlej - hodně pláče, chce být hodně se mnou, o dost míň jí, ale teplotku neměl. Myslela jsem, že začíná být nemocnej, protože se mi to na zoubky nezdálo, neměl ani nateklý dásničky, žádný bílý tečky. A asi za 4 dny od těchle příznaků, jsem při krmení lžičkou narazila na zoubek. A za další čtyři dny na další. Jeden už máme venku a ten druhej se tlačí a je to děs. V noci se hodně budí a pláče.Hodně pije, protože má horkost. U nás se to, že leze zoubek, ještě projevuje tak, že má úplně rudý tvářičky a hodně slintá. Tak snad brzy najdeš zoubek a budete mít nachvilku po trápení. :a:

In reply to by mraziva

Jo, na tu horkost jsem zapomněla. Má takovou horkou hlavičku, ale teplotku přitom nemá, když jsem měřila v zadečku a odečetla toho půl stupně. A slinty, ty mu tečou nepřetržitě už asi měsíc. Za den proslintá dva bryndáky úplně durch! Ale to říkala doktorka, že je normální u takhle starýho dítěte a že to se zubama nemusí mít nic společnýho. Tak myslíš, že když jen kojím, že mu můžou scházet tekutiny a že mu mám poprvé zkusit dát nějakou tu převařenou kojeneckou vodu?
Děkuju moc za radu a pomoc! :+^*:

In reply to by DominiQQue

U nás je ta horkost hlavně v noci, když mu nabídnu flašku, tak si trošku cucne, ochladí si dásničky a je chvilku klid. Taky záleží, kolikrát za noc kojíš. Pokud víckrát, tak myslím, že tekutin má dost. Pokud v noci nekojíš, tak bych zkusila tu vodu nabídnout a uvidíš.

In reply to by mraziva

No, tak normálně jsem kojila v noci poprvé kolem té čtvrté ranní, ale teď, když se vzbudí dřív, tak mu dám prso, ze kterýho předtím skoro nic nevysál - takže to nakonec vypadá tak, že kojím skoro každou 1,5hodinu vždycky dvakrát po sobě ze stejnýho prsa. Doufám, že je to aspoň trochu srozumitelný, píšu jak hovado :s: Tak snad tu žížu moc nemá, ale z mlíka ode mě si ty dásničky asi moc neochladí... Asi mu zkusím trochu té vody nabídnout na lžičce a uvidím, jak se mu to bude líbit. Děkuju, měj se. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky