Mateřská školka

05.05.2010

Ahoj děvčata,tak mám problém se školkou.Potřebuju dát Lukáše do školky od dubna 2011 a tady u nás my ho nevzali.Bohužel je březnovej tak se nevešel do seznamu.Okolní školky co jsou v Č.B. i jiných vsích neberou přes polní a ikdyby,jsou taky stejně plné.Soukromé školky jsou taky plné a navíc až od 7,30h(já dělám od 6,30h) stojí 5500kč-dala bych to.Soukromé hlídání od prověřené agentury vyjde na 12500 a to jen od 6-13h,dále by hlídala tchnýně.Nepřichází v úvahu,dělalbych jen na školku.Tak a poradí mi někdo co mám dělat,když nechci dávat výpověď v práci,protože už tam mám nějaké peníze a práce mě baví?Neví někdo nějaký fígl ze zákopna?U nás berou děti do školky podle věku.Předemnou mají přednost i ty děti,co maji svoje maminky na mateřských s druhým dítětem a první je narozené nejlépe do konce listopadu 2007.Je to děsný,to chtějí aby se rodily děti,ale do školky se nedostanou.Přece si nebudu plánovat porod díttěte podle toho,aby se mi dostalo do školky?Kde to jsme.Mnohé maminky jsou rády,že vůbec otěhotní a brát v potaz ještě tohle.Pokud je tu nějaká maminka ředitelka školky nebo nějaká co má zákon v malíčku,prosím o radu.Budu muset jít za starostou,ale potřebuju důkazy a argumenty(těch mám dost)Moc děkuji.Markéta

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, se školkama je to děs. Já jsem měla ohromné štěstí a Ondru nám do školky vzali i když jsem byla těhu. Otvírali u nás ve městě novou školku a potřebovali jí naplnit. Na každej obvod tu je cca 8 školek-což je celkem dost, ale dětí je stále ještě více. Letos v září budou otvírat další školku pro 75dětiček. Také mám kamarádky, které i přes takovéhle množství školek dítě nevzali-ale to bylo zase z důvodu, že tu měli trvalý pobyt kratší než 1 rok. Pokud jsi byla u zápisu tak se můžeš ještě optat v říjnu a listopadu (jsou dětičky které do školky nenastoupí nebo po měsíci až 2 odpadnou). Takhle se dostala do školky kámošky dcerka. Být tebou tak se obrátim na odbor školství-v každém městě je a tam podám odvolání. Ony úřednice jsou povinny najít ti místo pro dítě i v jiné školce-v jiné obci pokud nastupuješ do práce.

Ahojky, děs se školkama co? Já mam naštěstí mamku ve školce, jinak bych byla si taky pěkně v háji, jelikož malej je prosincovej, já mateřskou na 3 roky a přednost mají děti hlavně 4 leté a pak ty co už tam mají sourozence a hlavně hodně školek bere děti jen v září. Náš třeba nastupuje taky v září a to mu budou 2 roky a 9 měsíců a do svých 3 let tam bude jen na 4 hodiny. No nevím jestli je nějaká klička v zákoně, ale docela o tom pochybuju, protože tenhle problém řeší hodně maminek. Míst ve školce málo, dětí hodně. Má kamarádka má syna narozeného koncem srpna, mateřskou taky měla na 3 roky a kluka ji do školky taky nikam nevzali. Našla si inzeát kde maminka na MD nabízela hlídání a holt rok dávala dítě k ní. Byla to učitelka v MŠ, dětí na hlídání měla 5 a byla s paní hodně spokojená. Měsíčně si snad brala kolem 2 tisíc i s jídlem.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka