RODIČÁK A ZKRÁCENÝ ÚVAZEK K TOMU?!?!?!a nepřijít o rodičák....

30.04.2010

Ahojte maminky a maminky čekatelky.
PROSÍM VÁS MŮŽETE MI PORADIT KDO MÁTE ZKUŠENOST?
Jsem nyní s prckem /1rok/ na rodičáku,který mám do jeho tří let a jelikož by mi mamka 1-2dny v týdnu hlídala,zvažuji možnost jít na částečný-zkrácený úvazek zpátky do mé původní práce. ALE.....nevím jak to pak je. Kdyby se nááááhodou stalo a mamča z "nějakého" důvodu pak třeba opravdu hlídat nemohla/nikdy nevíte co se může stát/ a já už měla částečný-zkrácený úvazek ...jak to pak funguje? musím dát výpověď nebo je to nějak na dohodu pokud jsem na rodičáku?????? nerada bych přišla o rodičák, ale zároveň bych si chtěla u mého zaměstnavatele něco přivydělat....Prioritou je ale nepřijít o rodičák........
PORADÍTE PROSÍM ?????????????????????????????????????,,

Kliknutím vložíte smajlíky:

místo pracovního smlouvy na zkrácený úvazek, uzavřete Dohodu o pracovní činnosti, u ní je výpovědní doba 14 dní pokud by zaměstnavatel nepřistoupil na dohodu.
:a:

Prý je výhodnější uzavřít jakože novou smlouvu - na konkrétní činnost a počet hodin. Je to sichr právě pro případ, že bys po pár týdnech musela tuhle aktivitu zrušit a normálka pokračovat v rodičovské. Tak to něla kamarádka, sama zkušenost nemám :n:

Ahojík, tak to tě moc nepotěším. Přivydělat si samo můžeš, ale nesmíš pracovat u stejného zaměstnavatele jako před nástupem na mateřskou dovolenou.

In reply to by mejny

Máš pravdu:) Ten článek jsem si pořádně přečetla a poslední odstavec mluví za vše :Pokud při rodičovské dovolené budete pracovat u zaměstnavatele, kde jste pracovali před narozením dítěte, dejte pozor na případné úpravy vaší původní pracovní smlouvy. Pokud např. budete pracovat na zkrácený úvazek, dbejte na to, aby tato změna trvala pouze do skončení rodičovské dovolené a vy se bez dalších dohadů mohli vrátit do zaměstnání za stejných podmínek jako před nejkrásnější událostí ve vašem životě.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka