Porod behem dvou hodin

10.04.2010

Ahojda! Puvodne jsem vubec neplanovala se tu vypsavat, ale jelikoz nebyl muj porod az tak prumerny, neda mi se nepochlubit.

TP jsme meli 17.4. a ja mela vse naplanovane. 8.4. me cekala poradna (ta posledni CS2, otevreni na 2cm, BSG pozit.) a hlavne prijezd tatinka (360km) Bohuzel, priroda mi plany zmenila.

1:30 mi praskla voda. Po zjisteni, ze pocurat se do takove miry se nelze jsem opatrne vzbudila mamcu, ze pojedem a volala tatinkovi, aby si lehce privstal. Kontrakce mirnoucke, sem tam brneni..
2:45 porodka, monitor, atb na streptokoka, kontrakce se zacinaji chovat jako kontrakce. Ucim se hekat jak pes. Dle monitoru mimi spi, mamku mi okolo 3:15 posilaji dom, at prijede rano.
3:45 kontrakce zrychluji, me hekani evidentne nestaci. Evidentni je i to, ze nestiham klystyr. Zacinam nenavidet tu odpornou postel, o kterou stojim oprena. Neberu si servitky a jelikoz stale jeste dokazu artikulovat, sve antipatie ji vyjadruju. PA se smeje a ponekolikate rika "jeste 2 bolesti a vysetrime" Zjistuju, ze vedle vysetrovani behem kontrakce je postel jeste oblibena. Kontrakce se mezitim nestydi a vali se na me bez pauzy na vydychani. Jako debil se ptam, kdy dostanu epidural, nacez mi PA oznamuje, ze odchazime na sal. Pres naval mych emoci (=rev) jsem si naivne myslela, ze jsem se preslechla. Omyl. Skutecne provadim cosi jako chuzi. Uz tusim, ze o mem prichodu na sal vi cela Kromeriz.
4:30 jsem na sale. Absence klystyru se ukazala jako chyba. Ale vsechno se stihnout neda, ze? Chvili nechapu, ze z hekani prechazime na tlaceni. Ve chvili, kdy mi dojde, ze staci jeste vic rvat a nechat spodek pracovat, jsem pochvalena. Uprostred vytlaceni hlavicky se porod pozastavuje - PA i Dr na me ziraji, ja se totiz zacala hrozne smat. Citit tu hlavinku napul ven byla naprosta euforie.
4:46 prekvapeni neprekvapeni: jak vsichni predpovidali, mame pindika Marecka. Tatinek tou dobou pres vsechny porusene predpisy projizdi Brno a na sal se dostava hodinu po porodu.
PA se omlouva za strohy pristup, pry neverila, ze se takle rozjedu a cekala noc s hysterkou.
Ja cumim na hodiny a po par minutach mi dochazi, ze jsem v porodce teprve 2 hodiny...

Super porod. Mě u druhého kluka praskla voda doma ve 23.30. V porodnici nás přijímali před 1 hodinou ráno a malej se narodil ve 2,14h..byla jsem ráda. Za celou cestu do porodnice (50min) žádná kontrakce, ty přišly až po projití vrátnicí. Po příjmu jsem stihla akorát monitor a sprchu..Snad budu mít i třetí porod takový :a:

Teri jako vzdycky jsem se smala..az jsem malem potrhala stehy na pipce :s: ..suprovej porod :one: ..porad zavidim :///:

Náááádhera!!!! OOOOOOOObr gratulace a přejeme tobě a :cc): hlavně zdraví !!!
Jinak, perfektně popsanej porod, sem se nasmála :s: :s: :s: ...je to výstižný a fakt pravdivý :one: :one: :one:

Ty se máš! Máme jsem stejný termín a ty už to máš konečně za sebou a s jakou rychlostí! Tiše závidím!!! ;)

In reply to by Miaska

já vím, že se mi to teď kecá, když jsem k tomu přišla jak slepej k houslím takle hezky před termínem, skutečně NEOČEKÁVANĚ, ale za chvíli to "rafne" i Tebe a pak bude úplně jedno, co je za den.. jen držím palce, ať je to co nejjednodušší... :a:

AHOJ!Porod fakt super!!!Uplně závidím!Také bych chtěla takový!!Moc gratuluji k miminku! :|P: Snad se také dočkám :'zz): Ahoj Adriana

No ty prďo, běhá mi z tebe husina :-D taakkkkkkk ti závidím já nespala dvě noci a den a z toho jsem byla 14 hodin v neskutečných bolestech :-)
Moc ti gratuluji a se Sámíkem ti přejeme spousta nádherných chvil s chlapečkem a co nejméně obav a starostí ;-)

In reply to by PetulkaJK

Nemuzu si stezovat - nechodila jsem na predporodni kurzy a priznam se, ze jsem nenasla odvahu ani se na nejaky porod podivat na netu, takze jsem vedela prd, co me ceka, ale PA byla uzasna, klidna, prestoze videla, ze mi to jede velmi rychle, udrzovala me v domeni, ze to je normalni, Dr (Zlamalova) byla taky super, tu si nemuzu vynachvalit!

Na oddeleni maji bandu super sestricek, vsechny jsou ochotne, chodi se divat, nabizeji pomoc, ale neprudi a nenuti nas k nejakym silenym rezimum, coz ocenuju, zejmena, kdyz v noci po dvou ukricenych hodinach s Mareckem usneme v posteli - tudiz mimo postylku s monitorem dechu, nikdo rano necekne nebo nas nedejboze nebudi.

Jedine, co je potreba pohlidat, je dostatek zasob pozivatelneho jidla. To sem odkudsi vozi a fakt to neni zadna hitparada! :-D

Verte mi, ze kdyby existoval recept, tak ho tu mate misto reportaze :) Prala bych vam takovy porod uz proto, ze mne ho proste hlava skoro nebrala a diky tomu se ta bolest ve mne nikde neulozila..

Na konci čtení už mi šel mráz po zádech. Asi že mám po porodu 4 dny :) a tohle je fakt neuvěřitelný. I když já si nemám na co stěžovat - přijezd ve 4 hodiny, brouček na světě v 8.35 ... :C]]: Pa a veliká gratulace.

Když jsem to četla, smála jsem se na plnou držku. U posledních tří vět mi už tekly slzy. Nádherný porod, ještě jednou gratulace (jak už jsem psala v seznamu dubínků) a hodně optimismu i nadálé!!!

Gratuluji k narozeni Marecka a k bezproblemovemu velmi rychlemu porodu. :qu: :one: :\x:Na prvorodicku fakt super rychlovka. :C]]: Ja rodila Kubika pred 6lety 12a trictvrte hodiny. :jawdrop: Jinak vse jsem vedela uz toho 8.4. od 9h rana,kdy me to volala ma mamka,ze uz to mas za sebou. :s: Dost jsem se zasmala,kdyz jsem se doslechla,jak byla tvoje tchyne zaskocena,kdyz ji Pavel volal,ze uz je na Morave a ona si myslela,teda spise se divila proc ji vola z obyvaku,ze je babicka. :s: Uz se tesim na fotecky na mejliku,doufam,ze poslete. :C]]: :a:

In reply to by Terka1980

Cely to byl blazinec, nejdriv zmatena ja, potom moje mami (postup: sok - plac - pak se sla namalovat :) ) pak jsem vzbudila Pavla, at vyrazi... Kdyz jsem mu volala ze salu konecne uz, bylo asi 40min po vsem a on byl tak v soku, ze to uz nestiha, ze ho ani nenapadlo se zeptat co mame a akorat nadaval, ze prijel do mesta... Mama mi to nevzala, ta ani v tu dobu nemela nahlas telefon a kdyz jsem to volala tatovi, tak na nej rvala, at si nedela prdel a co se teda deje, ze volam:)

Nikdo mi to proste nechtel verit, pritom ja porad rikala, ze porodim driv, protoze CHCI :)

moc moc gratuluji!!!!!!!!!!!!!!!!!! Snad to tak lehce proběhne i u mě. Napsala jsi to velmi poutavě.

Tak za prvé gratuluji k ukázkovému porodu! :one: Moc hezky napsaný! chvílema jsem se smála jak blázen,pak se mi řinuly slzy do očí.. Bohužel já jsem si přirozený porod nemohla prožít,měla jsem císař,ale i tak na to strašně moc ráda vzpomínám! Užívej si Marečka,přeji mu,aby byl zdravý a šťastný! páčko!

Ahojky, teda takhle jsem se dlouho nenasmála :s: . Moc hezky jsi to popsala. Přeji jen to nej... s mimískem :qu: doufám, že budu mít taky takhle krátký porod :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky