Rodičák aneb když úředničky neví co by vědět měly!

08.04.2010

Ahoj holky,

tak jsem se včera a dneska zase dožrala nad neschopností a neinformovaností lídí ve státní správě. Speciálně na Sociálním úřadě v Brodě. Dojdeme tam se žádostí o rodičovský příspěvěk. Odevzdáme a že prý všechno v pořádku. Pak si nás zavolají ještě jednou a: otec dítěte je slovák? No to ale musí doložit pracovní povolení z cizinecký policie. To že jsme v EU a pracovní povolení se nevyžaduje nikde v zaměstnání, jim nedošlo a prej je to špatně. (btw: my jsme ho vzam. taky nevyžadovaly po lidech z EU, to už prostě dneska není potřeba, proto jsme v tý EU, ne?) A to že Gregorko byl dokonce i u nás hlášený na ÚP a ani tam po něm nechtěli pracovní povolení, to jim hlava nebrala a že prý když on to pracovní povolení nedoloží tak já nedostanu rodičák. No nakonec uznaly, že ony se v tomhle moc nevyznají a tak nás odkázaly na Kolín, kde jsou na to "speciálně" vyškolení.

Výsledek?

1. Pracovní povolení se pro Slováky nevydává
2. jediné co potřebuje doložit je místopřísežný prohlášení, že na Slovensku nepobírá žádné dávky soc. podpory a nebo nemocenskou a musí udat adresu zaměstnavatele.
3. Jediný kdo musí mít trvalý pobyt na našem území je žadatel ergo já.

mě tahle ta neinformovanost úplně dopaluje, já byla tak rozčílená, když mi včera řekli že nemám nárok ani na rodičák, fakt jsem z toho byla úplně zoufalá, protože si nedokážu představit tu situaci, no normálně tam v pondělí zajedu a omlátím jim úplné znění zákona o hlavu a třeba konečně budou vědět jak to teda je!!! Ještě kvůli nim přijdu o mlíčko snad ne?

A to mě čeká ještě podat žádost o přídavky na dítě... kks

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,
tak tyhle stresy jsem zažila taky,ješte když jsem byla tehu a nastupovala ma ppm tak mi učetni volala,že je možne že penize nedostanu kuli tomu,že tady v čr nemám trvalé bydlište ,nakonec jsem dostala ppm protože jsem tady pracovala,pak po porodu jsem si zašla na socialku co bude dal,jestli dostanu porodné,pridavky a rodičak pak tak pani byla tak MOC MILá a rekla mi,že na nic nemám narok,jsem slovenka a skončila mi v prubehu tehu pracovní smlouva.Tak jsem to obrečela a šla domu.A tak jsem postupne zjistovali co a jak,tak porodné jsem nedostala,pridavky nám taky nedali kuli vysokému prijmu,ale rodičak normálne dostávam.Nakonec jsem si na všechno podali žadosti a doložili potrebné papire,hlavne manžel potvrzeni,že tady pracuje,potvrzeni o prechodném pobytu tady v čr(jsme oba slovaci) a v pohode.No maji v tom pekný pordel,jenom zbytečne stresují maminky.

ahoj no já teda nevím, ale k rodičovskému příspěvku - myšleno to co následuje po PPM, není potřeba otce dítěte ani partnera!!! ten je ze zákona pro všechny stejný (příspěvek né partner) a musíš ho dostat ať se děje co se děje i kdybyste vydělávali miliony! jen se rozhoduješ na jak dlouho.... u přídavků na dítě se uvadí otec dítěte popřípadě ostatní osoby ve společné domácnosti a jejich příjmy....

tak to diky bohu za UP praha-zapad...ja jsem Slovenka a nedelali mi zadne potize, zadne povoleni k pobytu,trvaly pobyt nic..jen jsem musela dolozit ze trva PP-kvuli volbe rodicaku na kolik let a jeste odkdy a kolik jsem brala materskou,nemocenskou..jako kazda maminka...to je bordel na tech uradech
http://kacirecek.rajce.idnes.cz/

In reply to by Miru1ska

No já nevím, já si spíš myslím, že jim tam přišlo poprvý něco takovýho, protože tam všichni vtěch vesnicích se páří mezi sebou a těžko se tam nějakej cizinec dostane a tak se asi lekly aby něco nepoto. No ale dostalo mě to. Se jako budu zase s malým miminkem vláčet do brodu a zpět jen kvůli tomu že ony nemohly zvednout telefon a vyzjistit si to samy... kks.

Přitom jak jsem se dozvěděla tak pracovní povolení pro slováky se už ani nevydává... no konec s nima

rodičovský příspěvek je přece dávka pro tebe, kterou ty bereš za to, že se staráš o své dítě,
kdo je a co dělá otec dítěte je přece úplně jedno, akorát nemůže pobírat rodičák, když ho bereš ty
nechápu, proč ty "slepice" nepošlou na školení, aby věděly, co a jak, když o tom mají rozhodovat, tak přece musejí znát zákony :?

jojo je to děs! u nás v brně jsou teda paní informovaný a moc mě překvapilo jak ochotný, ještě mi radily jak to co nejvýhodněji udělat...

Ahojky. No tak teď si mě docela zarazila. Asi si budu muset zajít nasociálku už teď a poradit se co budu pak všechno potřebovat. Nechci pak dopadnou tak že nedostanu ani korunu. Já mám přítele z ukrajiny a pracovní povolení ani nemá,protože pracuje na živnost. Tak to jsem teda zvědavá jak to budeme mít my.

ahojky moc dobře ti rozumím tatínek mých dvou holčičček je Slovák.a to je stále něco.a úřády a úřady dokolečka.už na sociálku nosím desky a nic z nich nevytahuji.při jedné žádosti jsme museli 4 krát než nám řekla vše co musíme mít.nemohla to říci napoprvé.jak vidí,že je otec cizinec jako kdyby se bály,,aby něco nezvoraly.hodně úspěchů a pevné nervy s našemi úřady....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka