neštovice

29.03.2010

Ahoj holky, prosím které máte zkušenost, mám pár otázek ohledne neštovic. Malí jsou dva roky a od sobotym á neštovice. Mažem tekutým pudrem a nvim zda stačí jednou ten pupínek namazat, nebo víckrát. potom dále - doktorka říkala 14 ddní nekoupat, to jí jako nemam mýt ani obličej, když tam má ty pupínky taky a dost, a má to hodně i v přirození, tak omývat nebo ne, no já nevim ale 14dní je dlouhá doba, a potom proč se nesmí ven, kvůli nákaze dalších nebo proč? Děkuji moc za odpovědi a mějte se moc hezky :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak já děti mazala rovnou štětcem a několikrát denně,pak je to nesvědí tolik,omývala jsem je houbičkou a ven nesmí,jednak je to infekční a hlavně nesmí na sluníčko,druhá dcera to dostala od první cca po 14 dnech

Ahojky, tak my je měly asi před týdnem, jak ta naše skoro 5letá, tak i mrňavka 7měs., tak my jsme je přečkaly takto: opravdu jsem je 14dní nekoupala, ani teda nesprchovala, jak tady holky píšou, jen otírala žínkou-obličej, ruce,prdolku a tak..ven jsme také nechodily, nemělo by se na sluníčko a mezi lidi asi kvůli infekci a natíraly jsme pudrem-sestřička nám říkala, že stačí jednou, aby se prý neudělala moc vrstva, někdo používá i Fenistil...tak ať jste brzy bez neštovic :a:

In reply to by Mimyška7

:00: Taky mam doma ještě mladší cácorku, půlroční, tak čekám jestli je chytí taky, a dr. nám předepsala ještě k tomu pudru fenistil kapky aby jí to nesvědilo, zatim to vypadá docela dobře tuk, tuk, horší je to s tim mazáním, Maruška nespolupracuje, utíká mi, no hrůza, to bude dlouhých čtrnáct dní, a potom je dostane Anička a nanovo, ale hlavně že to neni nic vážnýho, timhle si hold musí projít každý :00:

In reply to by Huvana

Jojo, přesně tak, jak píšeš, takhle to bylo u nás, nejdřív ta větší-přitáhla to ze školky, po 18 dnech ta menší a furt být doma, také už mně to přišlo dlouhé...na ty kapky jsem zapomněla, my jsme měly Zodac, ale to je jedno, to je na stejno. Počítej s tím, že to malá také asi dostane, i když nemusí, ale aspoň by si to odbyla. naše malá měla nejprve jen 3 neštovice, tak jsem se bála, aby měla dost protilátek, protože jsem slyšela, že miminka, když mají slabý průběh, tak že můžou neštovice pak později dostat ještě jednou, ale pak se monča osypala tááák, že se mi to zdálo až dost, chudinka...tak ať to dobře zvládnete (jsem se nějak rozepsala)

ahoj,sprchovat určitě můžeš,moje holky je měly taky obě,hodně se jim v té sprše ulevilo.Ale jen lehce osprchnout a ven,otírala jsem je plenkou(mám takovou velikou)jen lehkým poťukáváním,jak píše maminka pode mnou,nesmí se ty pupínky strhnout,měla by jizvy a hrozí infekce,proto asi taky ne do vany.Já holky mazala tekutým pudrem,podle potřeby,ulevilo jim to od svědění,teď jsem se kolikrát setkala s názorem,že prý nemazat ničím :? aby k tomu mohl vzduch,no nevím,holkám ten pudr fakt ulevil.Tu pipinku jí ale pudrem nemazej,to by ji štípalo,zkusila bych tu fialku,ta se používá i na opruzeniny.S tím venkem je to tak,nesmí se a taky pak delší dobu se vyhýbat sluníčku :a:

Tak moje děti je měli oba dva.Jenom se mají sprchovat a zlehoučka osušit.Nijak netřít ručníkem,aby jsi jim to nestrhla. Nejlepší je mazat dvakrát denně.Ráno a večer. Ještě lepší je ale fialka,ale je fakt,že se hodně věcí zničí.Nám doporučili tenkrát v nemocnici pudr umýt a mazat fialkou.Ale to už záleží na tobě.Ven se nesmí,protože je to infekční onemocnění. Tak vydržte a brzo bude líp. ;)

infekční, tak snad proto. Já je měla v 6. letech, a zrovna v létě, a pamatuju si, že jsem pak ještě týden po nich nesměla ven, páč se s nimi nesmí snad na slunko. No, ale pamatuju, že mě teda koupali. A sestru pak také, to už pamatuji dobře, jsme o 7. let. Asi nový trend, nekoupat. Ale mamky co je teď prodělali s dětmi poraděj líp. Joo, a mazala nás mamka víckrát za den, nee jen jednou...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka