jak odnaučit syna aby usínal jen u prsu?

23.02.2010

Maminky prosím poraďte mi, jak odnaučit malého, aby mi usnul jen u prsu? Spí dopoledne půl hodiny a pak ještě chvilku odpol. a pak až večer. Večer usne sám, ale přes den musí mít prso. Nefunguje chování, houpání- u toho řve.Na dudlík není naučení, nikdy ho nechtěl.Nechce ani teď. U čaju ani u sunaru neusne, že bych nahradila flaškou. Zkouším ho nechat ať usne sám, ale začne brečet :§) a hotovo, musím mu ho zase dát, nerada ho nechávám vybrečet a navíc nechci mu zadělat na kýlu. Budu ráda za všechny rady. :+^*: :a:
Jo a bude mu 9 měsíců.

Kliknutím vložíte smajlíky:

nam take bude 9mesicu,ale mame to přesne naopak...přes den usne sám,ale to jsem ho musela take naučit..ale bez pláče to opravdu nejde...mela jsem stejny postup jak popisuje dejmalka...ted se chystam na večerni nekojeni a spani ve vlastni postylce..paaa

In reply to by renus

Adam od 3 měsíců usnul večer sám na celou noc. Měli jsme to tak, že jsme kolem 18.30 okoupali, dali mlíčko a šel do postýlky a tam pak sám usnul. Jenže děti se pořád mění . Teď večer usne až kolem 20.00 a u nás v posteli, pak ho přenesu. Když je u sebe v postýlce, tak místo spaní leze, staví se a kouká, kde jsme. Takže neleží, aby usnul. Já už nekojím večer a ráno, už vlastně jen na to uspání 2x denně, max. když se vzbudí v noci a brečí, že neusne sám. :+^*: :a:

In reply to by Anna1983

to je pravda..že se meni...dřiv Kubik usinal krásne a spal krásne v noci...a pak jak když utne...dokonce jeden mesic usl pořádne až po 1hod v noci...což bylo desny...tak si řikam..co me ješte čeka...za novinky..mylsim,že se ješte budu divit..jak začne stoupat atd....papa

In reply to by renus

Tak malej vlastně od ledna spí jinak než dřív, jsem zvědavá, jak bude spát, až bude starší. Kojení mi nevadí, ale nechci aby na prsu byl závislý kvůli usínání, pokud už není pozdě. :00:

ahoj unás to bylo obráceně přes den usnul bez prsa, večer musel s prsem,dokonce si ho sám i večer vyndal,když jsem spala,protože se kolikrát zvbudil na kojení,mi jsme to vyřešili tak že malýho chodil ukládat tatínek,a když chtěl prso tak že není,že musí spinkat.bojovali jsem s tím,ale nakonec se povedlo

to není vybrečet, každé dítě je jiné. já bych taky nevydržela tam ppět min nejít.
chodila jsem klidně i co minutku ze začátku. Prostě jsem ji vždy pohladila, řekla klidně "nic se neděje, máma je tady, jenom se musíš naučit usínat sam" přikryla, dala pusinku a odešla. Za týden usínala sama.
my měli ten problém že se nám začla budit v noci i 6x. Mě to samotné uspávání nevadilo.
Ale v té knížceto vysvětlvoali tak, že i dostpělý se téměř probudi cca 7x za noc podvědomě zjistí, že je vše v pořádku a spí dál, ale mimi zvyklé usínat u prsu, se probudí, zjistí že nic není v pořádku a spustí řev.
Nejlepší je zvyknout na nějakého usínáčka, nebo plenku. ke kterému se může v noci přitulit.

In reply to by Dejmalka

usínáčka máme, ale spíš si s ním hraje, plenku jsme nezkoušeli. V noci se vzbudí tak jednou,to je v pohodě, ale spíš nevím, když umí večer usnout sám, proč neusne i přes den? zkoušela jsem se k němu i přitulit a taky nic.
jak dlouho jsi chodila k malé, než usnula? tím způsobem jak jsi psala? jak dlouho to mám asi zkusit? a když to nepůjde, mám mu ho zase dát?děkuji moc :+^*:

In reply to by Anna1983

přs den je základ pravidelnost a "unavenost" jako dáváš každý večer spát v přibližne stejnou dobu taka i ráno v přibližněš stejnou dobu dělat hluk a podle toh stejné doby spánku. danileka chodí spát okolo 20:00. většinou se sama probuddí mezi 6:30 a 7:00. když se do sedmi nevzdudí sama, začnu mejt nádobí , pustím rádio atd aby dýl jak do půl osmý nespala.
dávám ji vždy spát po minimálně po třech spíš 4 hodiných bdění. ráno v 10:00 a odpoledne ve 14:30 obšas se nám posune blíž nebo dál podle toho jak ráno vstala. večer dávám spát nejdříve po 4hodinách bdění kolikrát až 5ti.
Jinak každé dítě je jiné, u té metody se říká, ež pokud nezabere do 14ti dnů, je chyba jinde.

In reply to by Dejmalka

chodí spát asi po 3-4 hodinách, záleží jak je vzhůru a jak dlouho spí, někdy dopoledne místo půl hodiny spí 2 a odpoledne zase jen půl, že si to přehodí. Jelikož leze a staví se, tak unavený bude, očička si mne...moc se nezastaví. Mám zkusit ho dát spát jen jednou přes den nebo po delší době co je vzhůru? Jinak v kočárku usne, chodíme odpoledne, ale uspávám u prsu pokud ven nejdeme :+^*: :+^*: :s: . :+^*:

In reply to by Anna1983

a pak neumí usnout bez pomoci. já dávám danielku někdy spát i dříve, když blbě spí v noci tak dopoledne někdy ani ty tři hodiny nevydrží. Prví promnutí očiček a jde spát i kdyby bylo jen 9:00. A dýl jak 90min ji spát nenechávám v kuse, to pak taky dělám rachot aby se vzdudila. Někdy když naopak má jen 2 40ti minutový spánky, tak ji nechám usnout na půl hoďky i před koupáním. Prostě nejsou to stroje že, snažím se jí ten denní rytmus dělat, ale když se jí klubal zub, strávila celou noc se mnou v posteli u prsu. Pak jsem museli začínat znova ale už to trvalo jen 2 dny.

In reply to by Dejmalka

Adam vždycky usínal u prsu, narodil se o měsíc dřív a u prsu mi pořád usínal a buzení nepomáhalo, tak to má naučené ://: a bude těžké ho to odnaučit, ale budu se snažit. Navíc bydlíme u rodičů a jakýkoliv řev už má své ohlasy a ne zrovna příznivé.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky