prsní odsávačka NUK nebo Avent?

06.02.2010

Ahoj holky
dnes jsem se aktivně koukla na stránky těchto dvou firem a nějak nevím...Avent znám ještě z dob, kdy jsem byla aupair v Belgii (měla jsem na starosti dvouměsíční mimčo) takže vím, že to je zavedená firma s velmi kvalitním zbožím, NUK se u nás zase docela dost používá, tak bych chtěla znát váš názor :-) a vaše zkušenosti jak s jednou tak s druhou značkou :-) a nebo pokud mi někdo poradí nějakou českou ???
díky
Dáša

jestli fakt čekat, v porodnici mi nějakou půjčí kdyby to nešlo?Já se trošku bojím abychom to kojení dobře nastartovali už od začátku....opravdu jsem odhodlaná kojit a nechtěla bych tu možnost stratit jenom proto, že jsem nebyla připravená :-)

In reply to by chytra dagmarka

TAk za prvé v některých porodnicích odsávačky půjčit jdou. O tom se můžeš informovat ve své nemocnici a za druhé. Ohledně kojení, tak problémy bys podle mě měla čekat. Neznám maminku, která by s tím ze začátku neměla problémy. Než se mlíčko rozjede chvíli trvá a myslím si, že mnoho maminek při prvních problémech sahne po osávačce nebo po UM a to je kolikrát i konec kojení. Když ji člověk nemá, tak mu nezbývá nic jiného než přikládat a přikládat a tím se ti kojení rozjede. Tím, že budeš např. přikrmovat, tak se ti kojení zastavuje a zastavuje. Mě se to bohužel stalo a už bych to nikdy neudělala, kdybych vydržela hned ze začátku, tak mám vyhrané. Zjistila jsem to v 8týdnu a malou už nešlo přenaučit :(

In reply to by Myša

tak po tom sahat vážně nechci :-) vím že tím to všechno končí, hlavně miminkům to zachutná a do mateřského se jim pak nechce :-( ale odsávačka může aspoň trošku podpořit tvorbu mlíka a to můžu mimískovi dávat v lahvi, aspoň to...nevím jsem těhotná poprvé :-))))

In reply to by chytra dagmarka

Ano odsávačka je dobrá na podporu mlíčka, ale lepší na podporu mlíčka je to, že přiložiš miminko. Ono je to opravdu ze začátku těžké, kojíš třeba i každou půl hodinu, ale když odsaješ a dáš to miminku z lahvičky, tak můžeš skončit tak jako já a i jiné maminky. Skončilo to tak, že jsem půl roku jen odsávala a dávala to miminku z lahvičky. Je to náročné, odsávat musíš co 3hod. i v noci abys měla dostatek mlíčka, odsávačka odsaje méně mlíčka, tak proto. Celého půl roku jsem musela odsávat i vnoci. Budeš mít první dítě, tak to jde vydržet i déle, ale já jsem kvůli staršímu synovi vydržela jen půl roku :( Chodil za mnou, že si chce hrát a já odsávala a odsávala. Pak jednou přišel a řekl mi, že chce abch si s ním hrála jako dřív. Opravdu se vyplatí přikládat a přikládat a žádnou odsávačku potřebovat nebudeš. Mě to hodně mrzelo, obrečela jsem to a i teď je mi z toho smutno. Opravdu bych to už nikdy nepoužila, ale rozhodnout se musíš sama ;)

ja mam rada Avent,ale byt Tebou pockam jeste a uvidis jest vubec budes odsavcku potrebovat.Treba ja sem ji nepouzivala.

Já jsem používala Medelu mini elektric a maximální spokojenost. Já bych to řešila podle toho jak často budeš odsávat. Jsou maminky, které odsávají a dávají mlíčko přes flašku, tak se vyplatí určitě nějaká lepší. Medela Swing - to je jedna z dražších. Pokud budeš kojit a jen občas odsávat, tak stačí ta mini elektric, nebo i Medela páková. Kamarádka ji má a je spokojená, ta od Aventu nevím, ale paní které jsem prodávala tu svou, tak s ní spokojená nebyla. Každá máme jiné nároky a každé vyhovuje něco jiného. Předem bych však odsávačku nekupovala.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka