dotaz

08.12.2009

Ahoj holky mám jeden dotaz.Koukala jsem že se o tom někdo zmiňoval a tak mě napadlo ,jak dlouho dopředu před porodem nebo až po porodu se žádá o porodné?
Jinak včera nás paní doktorka potěšila.Srdeční ozvy sme měly ukázkové zatím to na přdčasný porod nevypadá,ale taky to nevypadá že bychom měli přenášet,tak sme zvědaví kdy se bude Ondráškovi chtít ven.V noci mě teda pěkně vystrašil pořád mě bolelo v boku,tlaky v podbříšku a děsný teplo,ale Ondráš se tam pěkne vrtěl přes den dneska dobrý tak snad tam ještě chvíli vydrží.Mějte se

Jen co budeš mít rodnej list dítěte. Tak jeho kopii + kopii tvý občanky (nebo to si tam ženský okopírujou) doneseš na SSP. Vyplatit se dá i hotově všechno si navolíš na tom formuláři

Ahoj o porodné se žádá až po porodu,až budeš mít rodný list mimíska. Vyplníš formulář co můžeš stáhnout z netu ze stránek ministerstva práce a vezměš občanku a rodnej list a zajdeš na úřad práce pod kterej spadáš,tak to ukážeš a odevzdáš a do 30ti dnů ti maj poslat peníze na účet. Já tam byla 25.11. a poslali mi peníze včera,takže je to docela rychlovka aspoň v Brně venkově. Měj se a přeji pohodový porod.

In reply to by lusylla

O dávku může žádat i otec/manžel dítěte a to až do 1 roku od porodu, takže se tam můžeš stavit kdykoliv až budete všichni ok. Je to podle místa trvalého bydliště, bohužel. Jinak se to dá podat i elektronicky, pokud máš elektronický podpis https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit.jsp?CMD=EditForm&FN=Poro… . Na jednom webu jsem našla info, že pokud používáte elektronický podpis, můžete jej poté odeslat. Anebo si je vytisknete, doložíte potřebné přílohy, poštou pošlete na Úřad práce a už jen čekáte na peníze. Asi je lepší doklady posílat doporučeně nebo s doručenkou, přece jen spolehlivost České pošty je bohužel někdy napováženou (bohužel má osobní zkušenost). Hodně zdaru.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka