Spí jen u nás v posteli,co s nim?

22.11.2009

Ahoj maminy, potřebuju poradit.Máme 11 měsíčního chlapečka.Bohužel jedný noci mi došla trpělivost, když už sem po desáté vstávala k postýlce a vzala sem ho k sobě do postele.Pak občas ráno na dospání, bylo to pro nás moc pohodlný.Jemu se tam ale zalíbilo natolik,že postýlka se stala velkým nepřítelem.Takže ted ho uspávám ve velký posteli.Zkusim ho pak dát do postýlky.Někdy se probudí okamžitě,někdy za hodinu.Jakmile zjistí,že je v postýlce,okamžitě vstává a řve dokud si ho nevezmu na ruku.Takže ho raději nechám spát v posteli a jelikož z postele už párkrár spadnul,má ji celou obloženou dekama.V posteli se převaluje a je spokojenej,nebouchá se o žbrdliny jako v postýlce.Mě to zatim nevadí,vyspíme se v pohodě všichni tři,ale slýchám takový historky,že s náma pak bude chtít spát až do deseti let a že ho to už pak neodnaučíme.Tak budu moc ráda za Vaše zkušenosti.Jestli radíte začít ho drasticky učit zpátky do postýlky,což bude nepředstavitelej boj.On bude řvát jako tygr,pak začne kašlat,je to hrozná hysterka,když se vzteká.A jestli se uklidní,tak pak bude dvě hodiny vzlykat.Bojim se toho moc.Spíš doufám,že jednou příjde na to,že se líp vyspí ve svý postýlce a sám se to odnaučí.Díky za rady a zkušenosti!

Kliknutím vložíte smajlíky:

malímu je 8 měsíců a spí se mnou v posteli už od narození :~!: ,protože stále kojím a takhle to je pohodlnější :°: .Jakmile večer usne,dám ho do postýlky :|P: ,ale kolem půlnoci se budí :^O^: a to si ho beru do postele a usínám u kojení já i on :~!: .Zkoušela jsem ho vracet zpátky,ale pořád se budi :^O^: l a já nedělala nic jiného než uspávala.Mám 3 dítě a první dcera :girl: se mnou spala taky v posteli a je pravda,že jsem jí musela uspávat do 2 let :-g( ,jinak neusnula,ale po tom druhým roce se to upravilo,dostala svojí postel :*O*: a v pohodě spala sama.Pak mám ještě syna 4 letýho }:) a s tím jsem nikdy se spánkem problém neměla :n: ,ten spal od narození v postýlce :|P: a usínal sám a spal celou noc a do dneška spí dobře :one: ,no a ted ten nejmladší,to je můj závisláček,holt to musíme vydržet,i když mě to zatím nějak nevadí a uvidíš,že si zvykne spát sám ve svý posteli :~!: ,určitě s váma nebude spát do 10let. :a:

Ahojky, přesně vím o čem mluvíš. Malýmu je 10,5 měsíce a to samý. A to ho mám ještě naučenýho usínat v tý autosedačce s podvozkem, už se mi tam skoro nevejde, ale vyžaduje to. Nechtěla jsem ho jako malýho moc tahat, mám problémy s páteří a tohle mi fakt vyhovovalo a teď nechce usínat jinak :-( To jsem si to spískala. A jak usne tak ho za takových 15-20 min. přendám do postýlky, teda večer a on tam spí dokud si nejdu já lehnout, nevím jak to vycítí, ale já lehnu a on je během půl hod. vzhůru a chce ke mně, ještě mu dávám v noci prso, tak se vždycky přilepí a je spokojenej, pak mě chytí, tulí se a spí. Je to ale strašně sladký, i když jak se v noci rozvaluje tak mám vždycky co dělat abych nespadla z postele :-) Ale je to naše poslední (čtvrtý) mimi, tak si ho musím užít, ale netuším jak ho to odnaučím, snad přestane sám. V noci když ho přendám do postýlky, tak je taky za chvíli vzhůru, okamžitě pozná že není u mě, taky tam má míň místa a nemůže se pořádně rozvalit, vadí mu tam ty šprycle. No jo, ale zatím to jde, spinká mezi námi, tak nespadne a já jsem stejně večer ráda, že ležím i když třeba na kraji postele. :-)) Vždyť jsou to naše zlatíčka, že jo??

Ahojky, mám to samé a to jsem máma 3 dětí. U těch starších to bylo taky tak a teď je jim 11 a 10 a opravdu se mnou nespí, jen když je jim ouvej tak je máma dobrá. No, a ten poslední drobeček, ten taky nebude spát jinde než s mámou a ještě prso u pusy. Na tohle odnaučování chce mít, ale opravdu pevné nervy a velikánské odhodlání (sama na to taky nemám). Tak až bude větší tak se jí to vysvětlí, nebo jako předtím zakoupením velké postele pro velké dětičky a byl klid. Koukám co nás je, ale potěšilo mě to, že v tom nejsem sama.

Já ti taky neporadím, máme doma to samé! Od mala krásně spala v postýlce. Ale začlo období kdy prostě se na mne zafixovala a při usínání žmoulá mé triko a cítí teplo, takže pohodlnější pro mne bylo jí uspat vedle mne v posteli než na v náruči. Pokud jí dám do postýlky aby si sama usla, tak to samé.... :§) Nevím po jak dlouhé době by únavou usla, ale někdy mám rači klid a proto to nevydržím a opět uspávám vedle sebe! Jinak jí zatím přehazuji s postele když usne do postýlky a pořád dokola, ještě jí unesu :s: .Příštím rokem bude mít svůj pokojíček v novém baráčku, tak jsem zvedavá na její reakci změny prostředí a k tomu na svůj pokoj bez nás.

Holky hold budeme muset vydržet a myslím že si toho za v času užít, pak nám odrostou a utečou do světa a budou chtít spát s někým jiným než s mámou a tátou ;) .

In reply to by Connynka

Tak to je přesné, kolikrát mám pocit, že už mě Kuba u sebe ani nepotřebuje,že usne sám, ale jak se přitulí, tak je to prostě ono...já jsem právě těhu a rizikové, takže už jsem to věčné přendávání z postele do post.nedávala, takže i pro to...

Ahoj tak Kuba má 17 měs.a tímto jsme si taky prošli, do roku jsem byla hrdá,že usíná a spí sám, ale pak se to zlomilo a konec, histerie a panika z postýlky, tak jsme si ho vzali k sobě, ale on má tak neklidné spaní,mže jsem celounoc skoro nespala, lozil po mě, kopal mě, válel se, pak 2x spadl z postele a já řekla konec, kupodivu přesun zpět do postýlky byl bez probl.a teď jsme mu koupili novou postel, tak už jsem ho přestěhovala do velké nové postýlky, ale při usínání musím být v pokoji, ale to zatím neřeším, povídám mu pohádky, zpívám a on je klidnější. Rozhodla jsem se vlastně i pro to, že v červnu čekáme druhé mimi a tak jsem to nechtěla řešit, až bude na světě a ať to pro Kubu není takový šok.
Já tvrdím vydržet ve stávající situaci, ale zkoušet víc způsobů spaní, uspávání, pokud to teda prostory dovolí,my máme velké bydlení, takže to šlo a snad to tak už vydrží
ještě jsem chtěla dodat,že Kuba má teď postýlku a kolem dokola má takový ten tomeček z textilu, takže když usíná, jak po obědě, tak večer, tak tam má takový svůj svět a mám pocit, že je klidnější a líp spí, nevidí kolem a nic ho nerozptyluje...
napsala jsem toho hodně a asi zmateně, ale to spaní se tu už několikrát řešilo a je to věčné téma, tak se mamky držte a vydržte :a:

In reply to by andy.sv

Ríša taky docela dobře usínal,trochu sem ho pohoupala na balonu,dala do postýlky,napil se pak ještě čaje a hotovo.Je to naše chyba,že sme si nestáli za jeho zvykama a začali ho učit do velký postele.Řikám si,až bude starší,tak mu to trochu vysvětlim a bude zase spát ve svym,uklidnim ho pohádkou a bude.Ted ještě ničemu nerozumí,ted už vubec nechápe,proč ho dávám do postýlky,když jinak spí v posteli.To chce pevný rozhodnutí.

In reply to by Barče

Já taky, to si pamatuju, e jsem za nima vlezla a mamka byla naštvaná, ale nechala mě u nich ;)
a já to zkoušela, fakt to pomáhá, ale nemám na to nervy, takže jsem vždy povolila, ale je fakt že když šel ke Kubovi Peťa v noci, tak ho uspal a bylo, já to prožívala více...

In reply to by Barče

Koukala sem na tu metodu,to chce především hrozný nervy a trpělivost a obávám se,že to nezvládnu.On se uřve k smrti, na něj žádná kouzelná formule platit nebude:-)

In reply to by lenik86

jo jo, my to zkoušeli několikrát, před prázdninama mi vždycky první den krásně usnula a druhej ječela s malýma přestávkama ke dvoum hodinám tak jsem to vždycky vzdala. Teď jsem to nedávno zkoušela znova, Ještě jsem jí k tomu koupila usínáčka............prvních 14 dní docela dobrý, chviličku plakala a usnula, potom se to ale vrátilo do starých kolejí.........jeden den usnula s řevem, druhej den bez pláče,.....a hlavně se mi do destíti ještě tak 3x vzbudila. Tak jsem ji zase zkusila nechat usnout u prsa a už se mi alespoň nebudí. Vydrží tak 5 hodinek spát. papa Bára se Soninkou

babetaslingrova@seznam.cz
MOJE MALA TOHLE ZACLA DELAT V 7MESICI..POLEVILI JSME...
PAK V 10MESICICH SPALA KRASNE V POSTYLCE A BRALA JSEM SI JI JEN KDYZ BYLO NUTNE NEBO K RANU ..UKOJILA A SPIME DAL..TED NAM JE 18MESICU A SPI V POSTYLCE TAK 3-6H PAK CHCE K NAM..ZATIM NAM TO NEVADI...POKUD SE NEMELE JAKO TENTO TYDEN..ROSTOU JI STOLICKY A POBREKAVA...JINAK TO MAME TAKTO STRIDAVE...ZATIM ME TO NEVA..JSME MEKOTY A NECHCEME JI NECHAT PLAKAT AZ DO POZVRACENI COZ SE STALO..

In reply to by babinka

My sme taky měkký,no:-/Dneska sem právě taky zkusila,jestli by to přecejen nešlo.Dala sem ho spícího do postýlky, za chvíli se probudil, tak sem zkusila čaj,pak hají,hladila sem ho.Tak chviličku ležel a poknourával, pak si ale sednul,když viděl,že ho nutim do něčeho a začal hrozně brečet a pak se taky poblinkal.Nevim,jestli z toho pláče,nebo mu nesedla kaše,což se vubec nestává.Takže nevim no,nemám na to nervy,je mi ho líto.

Ahojky tak Denis ten byl od malinka zvyklej spinkat v postýlce a do dnes v poho ale Pajinu rozmazluju a ta spinká jen se mnou v postely :///: :'zz): no nevím jak jí to pak odaučím ale já jsem moc ráda že u mě hajá ona taky tak co s tím :D no je to pak prej mazec je to odnaučit ale to prej trvá nejdýl měsíc je to děs ale prej se to dá co jsem slyšela :00: :^O^:

In reply to by Paolina..

já vim,nám se to taky líbí,je to krásný jak se tulí.Někdy je teda jak klíště,furt nalepenej na mě,ale je to hezlej pocit.Spí daleko klidněji,čaj mám vždyckypo ruce a nemusim k němu vstávat.No bude to hrozný,jen nevim,kdy přijde ten čas odnaučování:-/

Ahojky,
Káťa s námi v posteli spí už od malička - teď je jí rok a půl a rozhodně nevypadá, že by se chtěla stěhovat do vlastní postýlky :s: Já ji naprosto chápu - taky radši spím přitulená k manžovi než sama:) Ale myslím, že až bude větší, tak bude chtít mít vlastní postel ve vlastním pokoji. Rozhodně nevěřím, že by s námi chtěla spát do deseti let... :)

In reply to by Suza

:-)) Jojo,já se taky nedivim,že se jim tam líbí.Akorát je to nepraktický když budem někde mimo domov. V zimě chceme na chatu ke známým,kde určitě budou dvě oddělený postele,který teda třeba spojíme,ale co s nim?Nemužu ho tam večer nechat samotnýho,spadne na zem nebo buhvi co.To mě na tom taky štve.

In reply to by lenik86

Ahoj, nase dcerka s nami spala do peti let, driv se nam ji nepodarilo vystrnadit, takze moje rada-co nejdriv davat do postylky, dokud z toho nema rozum...:-) drzim palce...ja jsem ted 18tt a mam jasno-v zadnym pripade uz nebudeme v posteli ve trech...:-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka