Ach to spaní!!!

11.11.2009

Už jsem zoufalá. Malé budou 4 měsíce a strašně špatně spí. Přes den spí jen při odpolední procházce v kočárku, když je škaredé počasí a jsme doma, tak je to hrůza, usne tak 2x denně max. na půl hodiny a to ještě mi na rukou a když ji položím hned je zase vzhůru. Z toho nevyspání je strašně protivná a nevydrží být chvilku sama. Musím ji mít u sebe, jedině tak je klidnější. Pozoruji na ní k večeru už velkou únavu, očička si protírá, ale ne a ne spát. V noci se budí každou hodinu, takže si dovedete představit, jak asi na tom jsem! Dudlík nechce a hlad mít taky nemůže, v kočárku vydrží spát i 4 hodiny. Nebylo to tak vždy, trvá to tak asi 2 měsíce. Vsichni mi říkají, že ji mám nechat řvát, že z toho usne. Podle mne to ale není řešení a navíc nemám to srdce ji nechat plakat, kolikrát se z toho pláče až dusí.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Sandy,

Mám 3,5 měsíčního chlapečka a naprosto vím o čem mluvíš. Tvůj popis se úplně shoduje s tím mým. Byla jsem taky zoufalá a tak ti napíšu pár věcí které nám pomohli (a nebo aspoň nějak vyřešily situaci). Třeba pomohou i tobě ;)
Tak tedy začnu. Večerní usínání jsem vyřešila tak, že jsem Honzíka odstěhovala i s postýlkou do pokojíčku aby necítil moje mléko a pak následovalo nejhorší rozhodnutí. To bylo začít praktikovat Estivillovu metodu. Mrkni se na to na internet, najdeš tam spoustu návodů jak to praktikovat. Je to takové to kontrolované usínání. Dítku se opakuje stále ta samá uspávací věta pokaždé když za ním jdeš a chodíš tam nejprve po jedné minutě a pak se interval stupňuje. Není to tak strašné, taky jsem to tak dělala. Jen pro zajímavost, Honzík mi taky prví den plakal 2 hodiny, druhý den už jen 30 minut a třetí den 8 minut. Teď už usíná sám. Občas tam teda trochu nadává, ale tak do 10 minut je klid. Neboj, to taky zvládneš :one:
Druhý problém byl spaní přes den. Taky jsme spali jen venku na procházce. Byla jsem s ním třeba 3,5 hodiny venku :/;x: . Vyřešila jsem to tak, že ho dávám tak 2 až 2,5 hodiny po raním probuzení zase spát. Ale to je na tobě kdy. Teď mi Honzík spí i doma v kočárku. Sice je to strašná pruda, každý den mýt kolečka od kočárku, ale radši budu dělat tohle, než s ním zkoušet vše možné jen aby usnul. Dám ho do kočárku, chvilku s ním jezdím a do 5 minut spí. Ale fígl je v tom, že ho trochu přiobléknu, doma v jedné místnosti otevřu okno dokořán a spí v té zimě. Zkoušela jsem to i se zavřeným oknem a to nezabralo :O
No a třetí věc. Dudlík. Sandy, taky nedudláme a to jsem zkoušela všechny možné dudlíky. Ba i kapání SAB SIMLEXU na dudlíky. Nic nepomohlo!! Už jsem to vzdala. Beru to tak, že se to aspoň nebudeme muset odnaučovat :s:
Pořiď si domu velký gimový míč a kdž bude nejhůře tak s dítkem skákej na míči. To nám pomáhá. Ještě mu u toho zpívám ( teda se snažím :) ).
Tak doufám že aspoň něco z toho ti pomůže. Neboj, na něco přijdeš. Držíme palce! :a:

In reply to by vranovka

Ahoj,
velmi si mě svým příspěvkem potěšila a hlavně povzbudila. Četla jsem nějaké články o této metodě na netu a hned to vyzkouším. Jen v noci stále kojím, tak uvidím, jak dlouho vůbec vydrží spinkat?!
Problém je, že žiju u rodičů a s malou máme společně jeden malý pokojík, což je problém i v jiných věcech, ale snad se nám brzy podaří najít svůj byteček, kde se nám bude pekně a klidně spinkat. Moc ti děkuju za radu

In reply to by Sandy

Sandy, taky stále plně kojím a bohužel stále vstávám 4x za noc, ale nakojím, položím do postýlky, řeknu mu větičku a je klid. Aspoň že tak!!! :s: Chci vydržet bez UM až do 6 měsíce a pak najedeme na příkrmy a budu se snažit omezit i to noční vstávání. V 6 ti měsících prý děti už dokážou spát celou noc, tak uvidíme. Držím palečky :qu:

ahojky.lara kdyz byla teda v 6 nedeli delala hrozny problemy se spanim atd a jak jsem ji zacla nosit aspon po byte aspon na chvilku v satku rychle se to srovnalo.a ikdyby ne,aspon mas volny ruce...treba ti i pak usne....skus ji dat treba plinecku pres ocicka a skusit znova a znova na dudu...skus ji na nej kapnout sab kapky.nasi to tak chutnalo....lucka&larinka

In reply to by Sandy

Vidis,jsem se s Kytííí strefila do stejne otazky...protoze já měla taky do predvčíra takový problem....a to jsem vstavala casteji nez po hodine...furt se budila,chtela dudu,byla apatická....nakonec jsme zjistili ze nepřibívá a je hladova

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka