dnešní poradna, kdy na mateřskou?

03.11.2009

Ahoj všem,poradna dopadla na jedničku i s testy na cukrovku,kila neřeším,hlavně ,že je malýmu dobře a to je,takže ťuky ťuk,tlak se mi taky srovnal,akorát mám dotaz, kdy půjdete na mateřskou 6 nebo 8 týdnů před porodem? Kdybych šla 8 týdnů,tak to vychází 18.12. a těch 6 vychází 1.1.2010. Tak nevim :n: Předem děkuju za názory a opatrujte se !!!!! :a:

Tak já půjdu na mateřskou už 8 týdnů před porodem , tj. 19.12. + 10 dní dovolené, takže někdy začátkem prosince, už si potřebuju odpočinout a docela se těším na vánoční přípravy , které bych si chtěla s dětmi užít.

ahoj,mateřská se zkrátí od nového roku všem,aspon tak sem to četla.bez ohledu na to jestli jí začneš pobírat v prosinci

In reply to by ppriwik

Skutečně? Já myslela, že právě těch, co začínají už ke konci prosince se to týká také. Myslím, že to tak je.. Zkusím se na to zeptat..

Ahojky,

já půjdu určitě těch 6 týdnů. Jelikož mi nic neni a chci být v práci, co nejdéle. Přeci jenom každá koruna dobrá, takže já jdu 6 týdnů a vychází mi to cca na půlku ledna :-)

Mně dal doktror navybranou. Můžu jít kdy budu chtít, napíšeme to zpětně. Můžu jít už tento čtvrtek, nebo až 19.11 Záleží to na mě.

Ahoj, já se taky rozhoduji, zda 8 týdnů nebo 6 týdnů. A jak to počítáš? Já mám podle MS TP 23.1., ale podle UTZ 20.1. A počítáš 1týden=7dní, že jo??
Já bych ráda šla už těch 8týdnů, ale kdo o tom rozhoduje nevím. Hezké těhulkování.

In reply to by marcelka80

to jsem netušila, že povinně musím jít 6 týdnú před porodem, jsem si myslela, že třeba můžu až v den porodu...jsem si myslela, že přeruším neschopenku, vyberu si 3 týdny dovolené, co jsem ještě nevybrala a pak nastoupím na mateřskou, ale jak to teda čtu, tak teda nastoupím určitě až 6 týdnů před porodem a navíc si to nechám spočítat podle termínu porodu dle poslední MS (ten mi totiž vychází až o týden později než podle všech UZ), takže by to mělo vycházet 5 týdnů před porodem... jinak jsem se teda teď dočetla, že dovolenou nemusím čerpat, že ji můžu vyčerpat až po ukončení rodičovské dovolené, že na ni nárok neztratím, tak to je docela dobrý :-)

In reply to by barbusacek

Ahojky, já teda nevim jak to chodí jinde, ale nástup na mateřskou mám napsaný v těhu průkazce od doktora - je tam právě to rozmezí 6 - 8 týdnů, nastoupit prý můžu kdykoliv v tomto rozmezí, ale kdy to je, to ti řekne dr., nemůžeš si vybírat jak to chceš počítat.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka