Poloha KP - otočení hmaty?

16.10.2009

Ahoj holky, nemáte prosím některá zkušenost s otáčením miminka? Včera jsem byla v ambulanci a malej je pořád KP, :*8*: mi nabídl, že ho zkusí otočit, ukázal mi jak se to dělá a prý je šance 50%, ale já mám z toho strach, aby se mu něco nestalo, sice mě ujišťoval, že je to bezpečné a nebude to nijak hrotit, ale známá sestra z jiné porodnice mě od toho dost zrazovala, tak nevím, chtěla bych rodit normálně. Moc děkuji za odpovědi.

Kliknutím vložíte smajlíky:

kamarádka měla taky miminko Kp,dr jí nabídl otočení hmaty.Říkala,jak se strašně bála,ale prej dobrý,jen prý ne tom bylo nejhorší to,že pak musela asi půl hodiny ležet na zádech a ty jí z ležení bolely(což je v takhle pozdním těhu normál).A vyšlo to.Malá se už pak neotočila,nic se jí nestalo a kamarádka ji ještě přenášela....
Já jsem měla taky mimi kp,ale bylo mi porazeno v leže na zádech si podkládat zadek.Taky jsem myslela,že mi upadnou záda,ale taky se mi malá otočila!
Držím pěsti,Katka

In reply to by Katerina.K

Ahoj Káťo, moc děkuji, já už mám od včera malého taky otočeného, šlo to rychle a podle utz i monitoru je v pořádku, :*8*: byl šikovnej, nic mě nebolelo a já teda ležet nemusela, 3/4 hoďky jsem seděla v křesle na monitorku. Přeju Tobě i princezně hezký víkend.

Ahoj,
moje holčíčka :girl: byla taky KP, v pondělí jsem ji porodila císařským řezem, nikdo mi ani ty hmaty nenabízel, ničeho se neboj, pokud to nepomůže, vše bude v pořádku, sice to chvilku bolí, ale od druhého dne jsem začala hodně chodit, v pátek nás pustili domů :dance: a dnes je to dobrý, jen ten podbřišek ještě táhne.
Přeji, ať vše dobře dopadne :a:

In reply to by Lucinka81

Ahoj Lucinko, děkuju za podporu. Hlavně že jste s malou v pořádku, už bych to taky chtěla mít za sebou. Opatrujte se a ať Ti princezna dělá radost.

Ahoj holky,my jsme taky KP,jsem v 38.týdnu a doktor mi řekl,že moc velká šance,že by se mimi otočilo už není,ale že naděje umírá poslední ;) Ale já mám hrozný strach,že když se neotočí,budou mě nutit rodit normálně,je to můj druhý porod...Syna jsem rodila normálně,ale ačkoli měl 3,43kg,měla jsem s porodem dost problémy,skončilo to kapačkou,kyslíkem a skákáním na břicho,tak se chci zeptat,jestli mě můžou nutit rodit normálně,i když si to nepřeju,nechci mimi ohrozit a atky zažít to co posledně... :( :r: Doktor mi řekl,že se od 2,5 do 3,5kg dá rodit normálně,ale že to záleží hlavně na mě,ale mám strach,co mi řeknou v nemocnici :?

In reply to by majka

Ahoj Majko, to záleží asi na porodnici a přístupu doktorů. Já mám 12letou dcerku, taky se mě dr. ptal, jestli to nechci zkusit KP, že se SC dělá automaticky jen u velkých mimísků, ale to jsem odmítla. Na první porod taky nemám dobré vzpomínky :( . Tak držím palečky, ať narazíš na vstřícného :*8*: a vše dobře dopadne. Musíme to nějak zvládnout :c:

In reply to by AlenaP.

Ahoj Aleno,pokud se mě vůbec budou ptát na to,jestli nechci zkusit rodit normálně,tak rozhodně nechci,ale to záleží na koho narazím :sick: Snad do čtvrtka neporodím a pak se uvidí,co se mnou budou chtít vyvádět,každopádně se budu bránit zuby nehty ;) a modlit se,aby to vyšlo.Díky za podporu,taky držím palce ;)

In reply to by AlenaP.

Ahojky,strávila jsem tam dnes 3hodiny,nakonec mě prohlížela doktorka tak,až z toho špiním :r: ,podle ní je to prý po vyš.normální,mě se to nezdá,při prvním těh.se mi to nikdy nestalo.V úterý si mám dojít domluvit s primářem císaře,když nechci rodit normálně,žádné otáčení mi ani nenabídli :( Řekla jsem jí,že v neděli mám první termín a co když mě to chytne dřív,tak by prý udělali akutní sc,tak jsem trochu klidnější,i když červíček pochybnosti pořád hlodá,tak snad to vše dobře dopadne a budeme v poho :e): Jinak moc gratuluji,že se podařilo malého otočit :dance: a přeji,ať už mrňousek v té správné poloze vydrží :one: Měj se krásně :a:

In reply to by AlenaP.

Ahojky,tak zítra nastupuju do nemocnice a ve čtvrtek mi udělají císaře,teda pokud se nerozrodim už dneska,prý to klidně může přijít :00: Tak už se nemůžu dočkat,až bude malá konečně venku :e): Připadám si už jako slonice :s: Tak drž palečky,pa :a:

In reply to by AlenaP.

Zdravím po delší odmlce,včera jsme se teprve vrátily z nemocnice,Karolínka přišla na svět 5.11. v 9.57 ,měřila 47cm a vážila 3330g :c: .Byly to strašné nervy,ale ustály jsme to obě :) Je to zdárně za námi.Teď už jen aby malá dobře rostla a aby se jizva pěkně zahojila :) Přeji Ti,aby vám to taky dobře dopadlo :h: :a:

In reply to by majka

Ahojky, tak to jsem ráda, že vám to dobře dopadlo a jste obě v pořádku. My jsme doma od 10. Malej se narodil 7.11. v 12.15. Takže jsme to taky zvládli :) . Nemáš tu někde fotečku maličké? Určitě je krásná a koukám, že je to taky drobeček :c: , Šimonek měl 48cm a 2860g. Mějte se holky krásně, malá ať dobře prospívá a nezlobí. :c: :h: :h:

In reply to by AlenaP.

Ahojky,tak to jsem ráda,že vám to taky dobře dopadlo :c: Fotečku bohužel nemám,protože jsem na tohle tak trochu antitalent :( Snad mě to manžel brzo naučí,teda až bude trošku času ;) Karolínka zatím ve dne většinou spí,jako Růženka a vnoci je to s ní peklo,tak doufám,že se jí to otočí :( Mějte se krásně a ať jste na tom líp,než my s tím zlobením ;) a dobře rostete :h: :a:

In reply to by veronikafrankova

Děkuju Veru. Šlo to dost rychle, celou dobu ležíš na zádech, nejdřív mi dr udělal utz, pomohl sestřičce podebrat zadeček, začla ho tlačit nahoru a on hlavičku dolu. Po každém kousku malého kontroloval utzvukem, akorát se musíš snažit, mít uvolněné bříško. Vůbec to nebolí, posouvají ruce po bocích, cítíš jen tlak a pak i hlavičku prcka, jak se sune dolu. Ani nevím, jak dlouho to trvalo, přišlo mi, že je to chvilka. Nejdelší byl konečný utz, když mi dr ukazoval, že je malej v pořádku a přesně tam, kde má být. Pak následoval 3/4 hodinový monitor a injekce, kdyby se mi náhodou chtěly dělat protilátky. Dr i sestřička byli celou dobu strašně ochotní a milí :c: :one:

In reply to by majka

Ahojky Majko!Nechci tě rozhodně strašit,ale já jsem na tom úplně stejně!Jen jsem ve 40tt a ve St nastupuji na vyvolávání porodu a proto že má malá jen 3180g císař mi primářka neschválila a čeká mě spontální porod!!Jsem strachy skoro šílená a nemůžu stím vůbec nic dělat!!Jen se budu asi modlit..

In reply to by .Luci.

Ahoj Luci,toho se právě obávám,že můj doktor říká něco jiného,než mi řeknou v nemocnici,tam jsem objednaná až na čtvrtek a bůhví co mi tam řeknou :? Strachy nemůžu spát,už se mi o tom dokonce i zdá :r: Budu rodit v Kolíně a jak tak slyším od každého jiný názor,bojím se ještě víc...A to ani nechci pomyslet,co by bylo,kdyby mě to chytlo dřív,než po té kontrole v nemocnici,asi se taky dám na modlení :(

In reply to by majka

Musíme věřit,že vše dobře dopadne!Mě primářka stále uklidnovala,že jsou si rizik vědomi a že na sále při spontálním porodu KP je celý tým specialistů!Dva porodníci,jeden pediatr,dvě PA a dvě dětské sestry tak snad se o malou postarají poduk to nezvládnu..Taky doufám,že to na mě nepřijde třeba v noci no snad do St vydržím a pak se o nás postarají!Hodně děvčat už to zvládlo,taky musíme!

In reply to by .Luci.

Tak to já si po těch zkušenostech s prvním porodem nevěřím vůbec,bylo to fakt šílený,nakonec u mě bylo asi pět doktorů a dvě asistentky,každá na mě skákala z jedné strany,tak jsem si tam připadala jako cvičená opice...Ani tyhle argumenty mě fakt neuklidňujou specialista nespecialista,jen se modlím vydržet aspoň do čt. abych věděla co se mnou zamýšlejí,to zase dneska ani neusnu jak mi to bude v hlavě šrotovat :( Už aby to bylo za mnou,jsou to strašný nervy,tak držím palce,ať ti to dobře dopadne a jste v poho ;)

Ahoj. My jsme taky KP a 35. týden. V úterý jdu na ultrazvuk, ale pochybuju, že se něco změní. A kdyžtak budeme rodit císařem? Hlavně abychom s mimčama byli v pořádku a je jedno, jestli budeme rodit

In reply to by AlenaP.

Ahojky,tak jsem dnes byla na kontrole v nemocnici a doktor mi rekl,že zatím ještě nebudou nic řešit,že se malá ještě může otočit,když udělám pár kočičích hřbetů :00: a pokud ne,asi by mě objednali na sc,tak jsem zvědavá,jestli to pomůže,moc tomu nevěřím,ale za pokus nic nedám :c: :a:

In reply to by majka

Takže jsi alespoň trošku klidnější? Mně je po tom cvičení dost špatně a zatím nezabralo, tak ať si ta tvá princezna dá říct a můžeš rodit normálně. Já byla včera taky v ambulanci, dr měl zkusit malého otočit, ale mám hraniční monitor a prý by se to u mě mohlo po otočení rozběhnout a byl by zbytečně malinkej, tak ještě dva týdny počká a pak už je to prý jedno. Tak se holky opatrujte. :h: :a:

In reply to by AlenaP.

Trošku klidnější jsem,ale pořád ne natolik,abych byla v pohodě,co když to na mě přijde dřív a v porodnici narazím na někoho,kdo na to bude mít jiný názor :? Podle utz jsem ve 38.tt,ale podle poslední menstruace o týden víc a druhé děti se prý rodí většinou o něco dřív,než první,to jsem rodila 40+4tt podle menstruace,taže vlastně 39+4 podle utz a to budu příští čtvrtek,kdy jsem objednaná na další kontrolu + utz.Kočičí hřbet jsem udělala jednou a bylo mi taky zle,tak nevím,jestli to mám vůbec ještě zkoušet.A ty čekáš chlapečka?U těch se prý dělá císař,když se neotočí,je totiž riziko poškození varlátek při porodu kp,teda aspoň jsem se to dočetla na netu,bohužel už nevím,na které stránce,protože jsem jich pročetla snad tisíc,od té doby,co vím,že je malá ve špatné poloze ;) Taky se opatruj a ať vám to dobře dopadne,držím palce :e): :a:

Taky jsme byli KP, vyzkoušeli jsme všechny dostupné rady, dokonce jsme na miminko svítili i baterkou :s: ale nic nepomohlo, takže jsem šla na císaře. O tom manuálním přetočení miminka mi lékař říkal, že kdybych chtěla můžeme to zkusit, ale říkal, že je to trochu riskantní, že nikdy přesně nevíme, proč tam miminko vlastně KP je. Že třeba má moc krátkou pupeční šnůru nebo tak. Pak říkal, že při tom výkonu se může miminko dostat do nějakého stresu či co, že to může v nejhorším skončit i porodem nebo si při tom může omotat šnůru kolem krku a tak. Nevím, co je na tom všem pravdy, je mi jasné, že každý dr. se k tomu bude stavět asi jinak, ale já do toho radši nešla. Držím palečky, třeba si ještě dá říct a otočí se :a:

In reply to by veronikafrankova

Ahoj Veru, tohle všechno mi právě říkala ta známá a když jsem se na to ptala doktora, tak mi řekl, že v mém případě je to blbost a že riziko je oproti císaři a porodu KP úplně mizivé. Kdo se v tom má vyznat. Zatím zkusím ty cviky, třeba si dá říct, jinak moc děkuju.

In reply to by AlenaP.

Nevím no, u mě taky nenašli nějakou překážku, až když malou vytáhli tak se ukázalo, že měla obě nožky zpříčené vzhůru podél tělíčka. Tak vypadala po porodu, jak žabka, nožky od sebe :) Takže by nám to přetáčení asi stejně moc nepomohlo. Však uvidíš. Jak to budeš cítit :a:

ja mela maleho taky dlouho otoceneho zadeckem dolu a dr mi rekla jeden cvik ktery jsem mela delat a otocil se sam ale uz presne nevim ve kterem tydnu to bylo.Zkusit to muzes klekni na vsechny ctyri jak kocka a pak zvedni a napni jen nohy vystrc zadek nahoru takony most a zustan v nem aspon par minut a tu zkus delat treba trikrat za den a uvidis. Jeste jsou na to i homeopatika ale to bych ti musela najit kdyby si chtela.

Ahojky!Tak jsme na tom stejně!Jen já jsem ve 40tt a už nehrozí,že by se malá otočila!Na posledním UZ nám malou naměřili na 3180g,tak že budu rodit bohužel spontálně i přes KP!Každý lékař nám doporučoval něco jiného-jeden nám doporučil cvičení-druhý nás z toho zrazoval,že má malá důvod se neotočit a at to nelámu přes koleno,že by se mohla zamotat do pupeční šnůry..No a tak jsme to nechali na přírodě..a budem rodit KP co se dá dělat.Já bych se toho otáčení,nebo cvičení bála aby se mimískovi něco nestalo!Osobně bych byla pro císaře,ale primářka nám ho při tak malé váze neschválila,tak doufám že vše dobře dopadne!U porodu KP se sejde celý tým odborníků tak doufám že se o nás postarají!!!Pokud čekáš ale chlapečka tak ti na 100% císaře udělají!Držím ti palečky-třeba se ještě mimi otočí!

In reply to by .Luci.

To je fakt zvláštní, jak se k tomu každá nemocnice staví jinak. Rodit KP spontánně můžeš mimo jiné, když se váha odhaduje do 3,5 kg, mě odhadli 3,3 kg (vyšlo jim to přesně) a ostatní podmínky jsem taky splnovala. I tak mi řekli, že je to mé rozhodnutí, zda císař nebo spontál. Mě se zase do císaře nechtělo ani za nic, ale nakonec strach o dítě zvítězil. Je zvláští, že ti v tomto případě nedali možnost volby. At ti to hlavně dobře dopadne a moc se těším na tvůj popis porodu, protože moc KP se už nerodí. Papa :a:

In reply to by .Luci.

Tak koukám, že to taky nemáš lehké, hlavně ať Ti to dobře dopadne :one: a malá je v pořádku. Mě se dr. ptal, jestli to nechci zkusit KP, ale z toho mám větší strach než z otáčení, tak jsem to odmítla. V téhle porodnici dělají císaře na žádost i maminám, co nechtějí rodit normálně a můžou. Takže se divím, že Ti to zamítli. Já mám z toho otáčení taky strach, aby se nezamotal, ale dr. říkal, že je to hloupost, prý v mém případě není důvod, aby malej zůstával KP, tak nevím, mám si to do středy rozmyslet, dokud není moc velkej a má hodně místa, prý jsme přibližně na 2500g. Tak vám holky taky držím palečky, ať to zvládnete a jste obě zdravé. A děkuju.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka