Prosím poraďtě - Zhoršení otoků týden před TP

09.10.2009

Prosím o radu, od 25tt mám problémy s otoky,ale teď zhruba týden před termínem porodu se mi hodně zhoršily.Zítra se jdu raději ukázat Dr.,ale zajímalo by mě,kdyby bylo nutno ukončit těhotenství, je porod veden císařkým řezem. Nebo kdy je v případě otoků důvod k ukončení těhu. Tlak mám zhruba 125/80.Bílkovina v moči zatím nebyla.Jsem z toho nervózní, prosím poraďte.Díky

ahojky, mám stejný problém jako ty, jen mám ještě k tomu bílkovinu v moči :( zajímalo by mě co ti na to řekl doktor?? já jsem 36tt ..Dík Lucka

In reply to by x.lucika

Luci tak nakonec to vyhrotilo v to,ze jsem mela otekly oblicej tak moc,ze jsem o vikendu radeji jela do nemocnice.Vzali mi krev,moc,merili tlak a KTG - vse v norme.Dr.rikal,ze pokud by se objevila bilkovina spolecne s vysokym tlakem tak je to duvod k hospitalizaci a nasledne k vyvolani porodu.Ja tim,ze i krev mela v norme,tak jen mi prikazal omezit pitny rezim,protoze se zhrozil,kdyz jsem mu rekla,ze jsem ted schopna denne 4litry vody.Mam neustaly pocit zizne tak asi posledni 2 mesice.A taky mam pocit,ze se to opravdu zlepsilo.Z nohou urcite,ruce teda nic moc,ale oblicej v norme.Urcite to neni sranda.Na tvem miste bych si nekolikrat denne merila tlak.Nemel by presahnout 140/90,to nam v poradne rikala PA,ze pokud je tak ihned do porodky(v kominaci s otoky a bilkovinou).A Tvuj lekar Ti k tomu nic nerekl?

In reply to by Karkulka79

no to víš, že řekl..mám přísnou dietu :( , nesmím uzeniny , smažené, sůl... no prostě takové věci , co drží vodu v těle
jinak si musím každý den měřit tlak, jak píšeš nesmí být víc jak 140/90, tlak mám v pohodě (hlídám si ho už měsíc) ..jen ta bílkovina a ty otoky mě zlobí...ve čtvrtek jdu do poradny ale myslím, že s tím stejně nic dělat nebudou... budeme to muset do porodu asi vydržet :$$:

In reply to by x.lucika

No tak v podstate to stejny co rekl Dr. mne.Hele ono se to jeste urcuje i podle vyse te bilkoviny,ja tak nejak po tom nechtela patrat.Dulezite je,ze jsi hlidana a meris si ten tlak.Ale myslim si,ze prenaset te nenechaji:-)Tak at je to brzo za nama a mame zlaticka u sebe:-)

Ahoj, pokud máš dobrej tlak jak píšeš a bílkovina nikde není důvod tě brát předčasně...ale i kdyby jo vemou tě normálně jestli nemáš jiné problémy není důvod k sekci. Neboj já měla oba porody vyvolané a zvládla jsem to. Tak se opatruj a drž se pa Jana.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky