KLMM - 8 měsíční poradna

08.09.2009

Ahojky berunky,
tak jsem včera byla s malou v poradně. Vážíme 7500g a měříme 68cm. Prcek, co? No jo, nechce moc jíst. Dřív zbaštila co jsem jí dala a teď..... Ale snad bude líp, může dlabat chlebík s lučinou, s máslíčkem, dětské piškoty, slazenou Activii, plnotučné bílé jogurty a sem tam něco málo soleného a nekořeněného i od nás. Takže dneska už vařím svíčkovou. Máme se prozatím vyhnout vaječnému bílku a mléku. Tak snad princezně bude chutnat a malinko vyroste. Říkala jsem Dr. že malá ještě neleze a div mi nevynadala, v dobrém slova smyslu, proč na ní pospíchám, že má na lezení času dost do 10m. Tak už to neřeším. Na 4 se dostane, sem tam a v sedě, i když si sama nesedne, si hraje taky. To prý prozatím stačí.
Takže, raport jsem podala :-) A jak jste dopadli vy a vaše miminka na 8 měsíční?
Krásný sluníčkový den přejeme!!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak to mate krasnou vahu :one: ,rekla bych tak akorat.Jinak nevim vubec kolik mame,rekla bych neco kolem 70cm a 8kg,ale netusim.8.mesicu nam bude az 26.zari,takze tak nejak jdeme az na kontrolu po 2.mesicich,jelikoz u nas se v 7.mesicich nechodi,tak jsem zvedava kolik mala nabrala,je porad v pohybu,momentalne chodime uz spat jen jednou denne-mala vstava kolem 9h opet jako driv,takze jde spat az po 12h a spi tak 3hodiny a pak je do vecere vzhuru,takze ma dost casu nato vse spalit :qu: ,no uvidime jak dlouho ji tento rezim zase vydrzi :s: .Jinak papame fakt vsechno,krom toho,kde jsou kousky to dela ze se ji zveda zaludek,tak budeme asi jeste dlouho mixovat :spid: ,a papame fakt hodne-prijde mi,ze otvira porad,ale mleko uz ji moc nejede,radovala jsem se,ze jsem se dostali na 180ml a ted si da max.120ml a pak uz to nechce,tak nevim.Jinak bud rada,ze ti mala neleze a mas klid.Mala mi leze jak blazen,porad si stoupa,sedi a uz je to dost narocne,tim ze chvili neposedi,tak mam co delat kdyz zrovna nespi :s: Tak se mejte papa :a:

Ahojky Evulko, tak to jste šikulkové a vůbec to není prcek !!!!! Naty měla na 8 měsících 72 cm a 9,5 kg, je to macek, snažím se jí moc nepřecpávat, ale chutná jí.... Na druhou stranu je docela mrštná, začíná lézt i dopředu, sedá si, chce si stoupat, pořád na nás něco žvatlá, dělá paci, jak je velká, pá pá, nenene....

In reply to by ivca.konik

Ahojky holky, tak u nás to vypadá v osmi měs. takhle - 72cm a 7200g, takže asi modelka :-). Papá všechno možné, ale jen po troškách. TAky ještě kojím v noci, páč jinak ji neuspím :n: . No, ale jinak se má čile k světu, dělá pápá, ták jsem veliká a pacipaci (no občas se jí to poplete :s: ) a dneska nám konečně po dvou probdělých nocích vylezl první tuze očekáváný zoubek :qu: . Taky už bylo na čase. Tak holky opatrujte ty své drobečky a brzy papa.

tak my byli na 8 měsíční kontrole minulý čtvrtek a dopadli jsme asi takto: váha7300g a 68cm(p.v.3940g). Nějak nám nechce Ivuška papat, tak jsem z toho celá na větvi. Pořád se snažím do ní něco dostat a ona prostě nechce. Krásně mi večer jedla kaše a teď poslední dobou jen když to udělám , tak zatne pusu a nebo začne prskat a nic do ní nedostanu. Ještě že mám mlíko a můžu jí nakojit. :a:

Ahojky,máte krásnou váhu.Můj prcek váží 6500g a 66cm.8měsíců měla v neděli.Taky neleze,jen válí sudy.Ale nám se měsíc stejně odečítá pro předčasné narození.Tak to neřeším.Baští krásně a konečně i kaši,kterou moc nechtěla.Jogurt jsem skusila jen activii bílou a chutnala ji.Zato sušenky chce jen od sunarku,ale jen je saje.Kusy plive a rozmačkaný ji nechutnaj. :n: Hlavně že jsou zdraví a spokojený.

In reply to by Bobes

To je pravda, že každý je jiný. Hlavně zdravíčko, to je důležité, hlavně, že jsme obě relativně "donošené". Když to vidím - i velká miminka mají te´d třeba míň než my. Takže není třeba vůbec srovnávat!!! Dělala jsem u miminek, které se narodily ve 25 týdnu a vše dohnaly. papa

Ahojky Evulo,

my půjdeme na 8-mi měsíční kontrolu příští týden a čekám váhu tak cca 8,5 kg a délku tak okolo 70 cm. NEmyslím, že Tvoje princezna je prcek....aspoň mně všichni říkají, jak ta moje Áňa je dlouhá... to má asi o 2 cm víc než ta Tvoje :-)) Jinak taky nelezeme, jen se houpeme na čtyřech a pozadu se plazíme a kutálíme se a tak.A v pondělí jsem teprve našla malilinkatou mezírku v dásničce...jakože zoubek :-)
Hurá....jsem to oplakala.....byla jsem jak blázen....smála jsem se na ni a pořád jsem ji pusinkovala a u toho jsem plakala.....no jo.... :-)) Co se baštění týče...pořád to bylo v pohodě.....ale teď tak poslední 2 týdny nechce jíst kašičku po koupání.....trvá nám to až skoro hodinu, než ji tak nějak vypije.....takže tak :-)
Měj se hezky a ať se Vám daří, holky šikovný! :-)
Papa

ahoj, my měli jít dnes do poradny, ale malá dostala rýmu, tak nepůjdeme.
S pohybem jsme na tom úplně stejně, váhově máme asi 8,50 kg (p.v.2,95 kg).
Papáme hezky - klasika mimipolévky, ovoce a mlíčko od mamky. Zuby máme 2 dole.
Kluk měl 9,15 v roce a při porodu vážil o 20 dkg víc. Váhu nesrovnávej, hlavně, že jste obě v poho.
Děti se hrozně mení a může být vše ještě úplně jinak.papa
P.S. Tak jsme nakonec v poradně byli a máme 8.320 g, 70 cm.
Pohybově je prý v pohodě.

ahojky,
tak nám už je taky 8 měsíců, hrozně rychle to uteklo. Váha Pavlínky je
9,3kg a 69cm, je to pěknej cvalda. A jinak sedíme, už jsme se byli projet
i na kole a nastává snad nejhorší období, protože se snaží si stoupat.
Po čtyřech leze, ale zatím furt píďalkuje, jen párkrát se jí to podaří tak jak má, ale zalíbilo se jí to stání a to se bez pádů neobejde a už máme venku 6 zoubků. Hezký den se sluníčky. Dáša

Ahoj Evulko, my jdem na osmiměsíční až za týden a zároveň poslední hexu. Měli jsme očkování posunuté kvůli ekzémku. Tak to jste ale drobečci, my měli min. měsíc 8600, ale vůbwec nevím, kde ty kila má...je jak lunt. Žebra mu tedy nespočítám, ale i tak je zcela bez těch krásných faldíků...
Náš po čtyřech neleze, ale už dva měsíce se plazí-ale jakou rychlostí-sám si nesedne, ale na nožky by se stavěl...takže nepřeskakujme...ale nenechá si to vysvětlit, bobek malej. Nejradši se hrabe v hlíně u kytek, jsem z toho na palici, ale taky už nějak rezignuju....
A co jinak, co dětičky? Malému začla školička.....máš nějaké nové fotečky?

In reply to by salominka

Ahojky,
téda, tak to je parádní váha, to bude mít Dr. radost, ne jak u nás :-( Asi má těžké kosti, ne? Plazíme se taky a válíme sudy, kam se dá. Na nohy se potvůrka staví, v postýlce se přitáhne do dřepu, takže asi nebude dlouho trvat a stoupne si. Taky mě to pěkně štve, nejdřív by měla lézt, ale co nadělám.... Dr. mi říkala, že pokud jí v tom nepodporuju, je to OK. Hlínu z kytiček ještě nehrabeme, ale to jsme si už až až užili u Kubíka. Fotečky jsou v galerce u ledna 2009. Jukni. Kubajz už je ve druhé třídě, zatím je spokojený, ale začal hřešit na to, že na něj nemám tolik času, tak mu budu muset trochu típnout skřipec hned v začátcích :-)
Mějte se krásně a pošli též nové fotečky. Co ekzémek, je to lepší?
PApa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky