Výsledky - genetika.

31.08.2009

Ahoj všichni,

musím Vám to napsat. Minulý týden jsem byla na odběru plodovky (měla jsem špatné triple testy - podezření na downův syndrom). Jelikož u nás první výsledky na 5 nejzávažnějších onemocnění volají do týdne tak, mně volali dnes. A VŠECHNO JE V POŘÁKU !!! Budeme mít zdravé miminko :D :s: :C]]: Díky Vám všem za podporu a pokud někdo čeká na odběr či výsledky, tak se držte holky ... není to fakt jednoduchý !!!

Ahojky tak tě tady vítám a zaregistruj se k nám Kluby - Ledňáčci 10 - seznam těhu a mami - přidat komentář. Gratuluji ke zdravému miminku a už víš co čekáte, nebo to je tajemství. Martina, Lubik a mimčo

In reply to by MartinaKL

Díky, jdu se kouknout na tu registraci. Jinak budeme mít holčičku :girl: Já jí chtěla a od začátku těhotenství tvrdila, že to bude ONA a to tak vehementě, že jsem přesvědčila celý okolí kolem nás, včetně přítele :ww:

In reply to by Petrita

Tak to ti gratuluji :qu: , já mám doma chlapečka :cc): a teď ještě nevím co čekáme. Na velký ultrazvuk jdeme až příští úterý. Zdálo se mi o chlapečkovi :cc): a jsem s ním tak nějak smířená. Ale tu holčičku :girl: bych chtěla. Tak se snad zadařilo.

Ahoj vím o čem mluviš minulý týden v pondělí jsem byla na odběrech krve a ve čtvrtek mi přišel dopis že se mám v pátek dostavit na genetiku zvýšene riziko na downa. V pátek jsme tam s manželem napochodovali a pan doktor hned doporučil amniocentézu. Tak ještě ten den jsme jeli na odběr. Bála jsem se jak hrom. Po odběrech se mi udělalo špatně a tak si mě v nemocnici nechali na pozorování ted jsem doma a nemůžu nic dělat. Všichni mě rozmazlují a snaží se abych na to jaké mi příjdou výsledky moc nemyslela ale jak víš to se moc nedá. Jsem ráda že už to máš za sebou a doufám že dopadnu taky tak a že mimišek bude vpořádku. Tak se opatrujte a hlavně at máte další průběh těhotenství klidný a bez starostí.

In reply to by blanulka

Bude to dobrý ... snažila jsem se věřit. A taky se něčím zaměstnat (jako čtení, návštevy u nás doma ...atd.) ... to rozmazlování taky není špatný. Moc Ti přeji ať máš dobré výsledky a ať máte zdravé mimčo !!! Napiš pak.

In reply to by Petrita

taky se snažím věřit jen to čekání je nekonečné vůbec mi nenabídli ryclejší výsledky a doktorka mi řekla čím později tím líp. No taky se snažím zaměstnávat mám už 2letého chlapečka a tak si pořád hrajem čtem si nebo se díváme na pohádky ven chodíme jen na chvíli at se nepřetahuju břicho mám pořád citlivé a tak jsem dostala hořčík prý se to potom upraví tak uvidíme. Zatim pa

MOc gratuluji a je fajn,ze je vse v poradku. Ja jsem byla min. tyden na krvi a 14/9 mam ultrazvuk na 1.screening, kdy maji vse dat dohromady a rict vysledky. Ale vzhledem k memu veku..35 let, budu muset i tak jit na odber plodovky. Jsem z tech testu cela vyklepana a bojim se co mi pak reknou na vysledky. Zaroven mam strach z toho odberu, protoze nekdo zase strasil, ze to muze byt nebezpecne pro mimco a muze to vyvolat i potrat atd. Ty vysledky po odberech plodovky jsou tedy pak brzy?

In reply to by Lendule

Ahojky, myslím si, že i nad 35 let je to dobrovolné. Doporučují to, jelikož je zvýšené riziko genetických poruch. I tak však můžeš odmítnout, ale je to risk ...
Jelikož jsem z jižních Čech, tak nevím, jak je to s výsledkama v Praze. Někde jsem tady i četla, že chtěli 2.000 Kč za výsledky do týdne co jsem měla já. Ale u nás v ČB, pokud máš dobře triple testy a je ti více jak 35 let, pošlou Ti výsledky poštou do 2-3 týdnů ... a neboj, pokud testy jsou ok, i výsledky jsou ok (většinou !). Pokud by jsi chtěla napíšu Ti jak probíhal odběr.

In reply to by Petrita

jak dopadly krevni testy budu vedet asi az 14/9, kdy jdu k nim na utz, na 1.screening. Ten samy den mam nejakou schuzku s genetickou..to delaji, kdyz je Ti 35 let a vice. U me asi bude vzhledem k veku vetsi riziko, takze plodovka me nemine. Ale urcite budu moc rada, kdyz mi napises jak to probihalo..porad jsem z toho nejaka vyklepana a bojim se,aby nic neobjevili. A uz Ti rekli i pohlavi? To pry se z plodovky uz bezpecne pozna :)

In reply to by Lendule

Ahoj.Já jsem byla na odběru plodovky ve čtvrtek. Je mi 36 a můj gynekolog mi řekl,že kdybych byla jeho žena,že by mě tam poslal,tak jsem to neodmítla i když krevní testy mě dopadly dobře. Nejdřív mi Dr dělal ultrazvuk,mimi má 360g a 26cm-21tt.Pohlaví jsem vědět nechtěla,dostala jsem 2 fotečky. A odběr vody nebolí,malilinko to píchne a potom je takovej divnej tlak a je to. Ani mě to nezalepili. Druhý den mi volali předběžné výsledky-ty dopadli dobře. Ostatní budou za 3 týdny,protože se musí nejdřív namnožit buňky z tý vody.

In reply to by Štěpula

Dekuji, za info :-). Ja jdu na ultrazvuk 14.9. a pak si me nekdy objednaji na plodovku. Moje Dr. mi taky rekla,ze mi to nenarizuje,ale ze i ona sama byla na odberu a ze mi to jen doporucuje. Vysledky z odberu krve mi reknou az u toho ultrazvuku, tak jsem zvedava. Mam strach,aby vse bylo ok. Driv jsem si to tak nebrala, ale ted slysim jak je clovek starsi, tim je to rizikovejsi....hruza. Ta ja dam pak vedet jak jsem dopadla, ale musim myslet pozitivne!!

In reply to by Lendule

Přesně tak,čím je člověk starší,je to rizikovější a taky mám větší strach. Když jsem čekala syna bylo mi 21 a vůbec jsem nepřemýšlela nad tím,že by se mohlo něco stát a dnes se skoro každý den modlím aby vše dobře dopadlo. Včera jsem byla na kontrole srdíčka,tak je vše v pořádku a Dr říkal,že je to pěkný ďáblík nebo ďáblice,zrovna teď tam pěkně řádí. Musíme myslet pozitivně,jinak by jsme se z toho zbláznili. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka