HOLKY BŘEZNOVÝ - Maminky 6

29.07.2009

Nadešel čas na další díl. :) Březňátka, přidejte se!

aalis.............................. http://www.prckoviste.cz/terezkaprochy :girl:
adelka .......................... http://www.adelkaaaa.rajce.net :girl:
Ajinka83 ....................... http://www.prckoviste.cz/verunka :girl:
anička 87 ...................... http://www.mojedite.cz/klub_diary_sablona.php?id=6603 :girl:
.................... http://www.prckoviste.cz/kristinka
denisa9191 .................... http://www.prckoviste.cz/monika :girl:
.................... http://www.mojedite.cz/klub_diary_sablona.php?id=6821
evanackeova ................. http://www.prckoviste.cz/matyasek2009 :cc):
gibina7 .......................... http://libimseti.cz/gibina7?uid=2e27a2f420b0c6a0067f0ec66f9e3e8e :girl: Radka
hunndelka ..................... http://www.prckoviste.cz/monula :girl:
Inkáček ........................ http://www.prckoviste.cz/adelinka :girl:
Jarunka ........................ http://www.prckoviste.cz/natalinda :girl:
laValleta ....................... http://www.prckoviste.cz/matej :cc):
lidushka ........................ http://www.jachym.websnadno.cz/ :cc):
LUCIAKUCHARIC ........... http://www.prckoviste.cz/kristian :cc):
lucinecek ...................... http://www.prckoviste.cz/kubinecek :cc):
kačaba76 ...................... http://www.ascot.cz/new09/honzik/11weeks/index.htm :cc):
Market1 ........................ http://www.prckoviste.cz/evicka :girl:
....................... http://www.prckoviste.cz/vojtisek :cc):
mikeska ....................... http://www.prckoviste.cz/nelinka :girl:
nikaas .......................... http://nikaas.rajce.idnes.cz/ :girl:
pajinka77...................... http://www.prckoviste.cz/romanarobin :cc): a :cc):
....................... http://www.prckoviste.cz/krystofpropper :cc):
Pellullinka ...................... http://www.kubajz09.rajce.idnes.cz/ :cc):
Radouš ......................... http://www.prckoviste.cz/martik :cc):
RenčaM ........................ http://www.prckoviste.cz/adam :cc):
Sjuzn ............................ http://www.prckoviste.cz/valinka :girl:
Tereza Proftova ............. http://www.radecekhanzli.webnode.cz/ :cc):
tislerka .......................... http://www.prckoviste.cz/tislerovajolana :girl:
......................... http://www.mojedite.cz/klub_diary_sablona.php?id=6530
Vicky ............................ http://www.prckoviste.cz/vikimax :cc):
zabka85 ........................ http://www.prckoviste.cz/amalka :girl:

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by Tilly

myslím, že kýla hrozí u menších miminek a to bys ho musela nechat řvát opravdu dlouho. Mě už teda usnula, ale taky to byl boj. Uspávání u prsa jsem odnaučila už dávno, protože to jsem fakt byla otrok a taky jsme blinkací, takže to z ní pak lítalo. Mě spí většinou 3/4 hodiny až hoďku.

Ahoj holky
k tomu spánku-dneska super.Malej spal poprvé celou noc ale to asi tím že sme včera doryzili domů po 9 pak sem ho ještě okoupala nakrmila,usnul sám v 10 a vztával v 6,dostal mlíčko a od 7,15 byl vzhůru tak do tech 10 a začal bejt próťa tak sem ho šoupla do postýlky a spí.

Jináč sem už asi po 10 přestěhovala obývák.Postýlku mám opět v ložnici,teď už to s ním nějak zmáknu.

Četla jsem jak mají některý maminky trápení s ubrečenýma miminkama,je to mrzutý.Snad je to brzo přejde.My něco podobnýho před 14 dny ale už ho to přešlo.Uf.Večer ho dám do postýlky a on usne sám tak do 10 minut podle toho jak je unavenej a přes den usne buď v kočáře a nebo v postýlce.To už poznám že je protivnej,tak ho dam na bok aby ho nemohly rozčilovat ručičky a během chvíle je tuhoš takže po shrnutí mi spí tech 8 až 10 hodin v noci a tak ty 3-4 hodiny přes den.Takyy začíná pěkně špekatět-prej to je tím že dost spí.

za uklidnění. Je mi už líp. Dnes bude přítel už doma, tak to zkusíme ve dvou tu vanu. Jinak jsem dnes dost nevyspalá. Val mi od 1 do 2 v noci vykládala :-), pak se vzbudila ve 4 a pak v 6.45 a už neusnula až si ji vzala babička v 9.45 ven do kočárku. No a já místo toho, abych si šla lehnout, tak uklízím, dělala jsem šopskej salát, žehlila, peru, byla jsem nakoupit...

tak už jsem opět píchla :-( jsem bez kočáru. akorád jsme vyjely že půjdem bruslit. Sjeli jsme kopec od baráku a kolečko prázdné

holky, tak ja uz hodinu a ctvrt uspavam. spal by, ale chce usnout u prsa, to ja ale nechci a ted place. co mam delat?

DO BRÉ RÁNÍČKO HOLKY ZLATÉÉÉ VY TEDA JEDETE VŮBEC NESTÍHÁM ČÍST A ANI SEM TED SKÁKNOUT MALÁ STÁNIČKA MÁ ODVČEREJŠKA 38,6,TEPLOTKY A NECHCE JÍ TO KLESNOUT CHUDĚRKA MALIČKÁ JE POŘÁT UPLAKANÁ A CHCE BÝT USTAVIČNĚ NA RUCE NEVÍM Z ČEHO TO MŮŽE MÍT ZOUBEČKY ZATÍM NEHJSOU NA OBZORU ANI NATEKLÉ DÁSNIČKY NEMÁME...ALE ASI 5,DNÍ JSME NEKAKALY A VČERA TO TEDA BYLA :jawdrop: :sick: NÁLOŽ ASI 7,KRÁT KAKALA AŽ PAK ZTOHO MĚLA PRŮJMÍK...CHUDĚRKA MOJE A JEŠTĚ V TEHLECH VEDRECH TO JE HRŮŮZA MĚJTE SE KRÁSNĚ A ZATÍM AHOJKY STÁNA A STÁNIČKA :{~{:

In reply to by ludrak

ahoj Stáni, to je chuděrka malá :-( Nejdřív očičko a teď ještě teplotka. Tak zajdi radši k dr. Snad to nic nebude. My měli tu teplotku jen jeden den a bylo to z toho nachlazení z klimatizace. Držím palce, ať jste brzy v pořádku :a:

In reply to by Tilly

AHOJKY BERUŠKY DĚKUJI VÁM SE STÁNIČKOU STRAŠNĚ MOC BYLY JSME U DOKTORKY A TA SI NÁS POŘÁDNĚ PROKLEPLA A ŘÍKALA ŽE JE MOŽNÉÉÉ ŽE MÁME TU ŠESTOU NEMOC ŽE JEŠTĚ PRÝ MŮŽEME MÍT TEPLOTKY TAK DEN DVA A PAK SE PRÝ OSIPEME A JESTLY ANO TAK JETO TA ŠESTÁ NEMOC,,,,A JESTLY NÁM TEPLOTKY DO NEDĚLE NEPŘEJDOU TAK MÁME JET HNED DO NEMOCNICE NA ROZBORY KRVE A UDĚLAJÍ JÍ VYŠETŘENÍ TAK DOUFÁM ŽE TO BUDE VPOŘÁDKU A BUDE TO SNAD JEN 6,NEMOC...JINAK JSTE MI OBROVSKOU OPOROU DĚKUJIII VÁM MOCINKY :a: JITUŠKO DALŠÍ DVĚ RATOLESTI JSOU NAŠTĚSTÍ VPOŘÁDKU TED MY BOHATĚ STAČÍ STÁNIČKA POŘÁT JENOM PLÁČE A CHCE BÝT SEMNOU JEŠTĚ ŽE MÁ MANŽEL VOLNO ŽE MŮŽE BÝT S DĚTMI VENKU V BAZÉNUUUU.HOLKY MOJE LETÍÍÍÍM ZATÍÍÍM AHOJKYYYYY :*[]:

Dobré rano holky! Tak ja už tady hodinu strašim.Mala v noci moc nespala,asi 5x sem k ni vstavala ale to by tak nevadilo jak to že ji strašně dlouho trvalo než usla a pořad sebou mlela.Ted se tu na mě usmiva jak je krasně vyspana což se o mě řict neda :(
Vidim že tady řešíte OTP,tak ja snim problem nemam,sice tam něco malo je ale neni to taka hruza na to že sem po dvou dětech tak si na břicho stěžovat nemužu ale co mi vadi jsou moje stehna.Mě ty kila nešla do břicha ale do stehen,pořad si řikam že začnu cvičit ale nějak se k tomu pořad nemužu dokopat.Si řikam že kdybych měla rotoped nebo nějaky podobny stroj tak bych se dokopala na něj sednout a zacvičit si ale nevim nevim,jsem lenoch.
V utery jdem na posledni hexu a prevenar a budem se domlouvat a odběrech.Mala pořad vyplazuje ten jazyček.Zkoušela sem ji dat trochu přesnidavky ale ona to tim jazyčkem všechno vyplazne ven.Čim vic se to bliži tim vic mam strach co sni je.Vypada že je v pořadku ale neni to normalni aby měla jazyček pořad venku... :r:

holky, ted jsem teda vystreslá jak :pig:
u nás v Náchodě se objevila ta prasečí chřipka :( kamarád se vrátil z egypta, byl nemocnej, pár dní na to jeho holka, ta čeká už na výsledky krve, zítra je bude mít. no a můj chlap je od té doby, co se vrálili z toho egypta, nachřapanej, asi měl chřipku..
vůbec jsem to nepřisuzovala tomuhle, ale co když???? malá měla zvýšenou teplotku, v zadku 37,3 a divně chroptá, ne moc, jako kdyby měla rýmu, ale nic jsem neodsála.
je mi pěkně blbě :r: :r: fakt mám strach :r:

In reply to by zabka85

Hlavně nepanikař! V zadečku 37,3 vůbec nic není - musíš odečíst 0,5st, takže jste v normálu. Ono prý hodně lidí si myslelo, že má normální chřipku a mohla to být i ta prasečí. Snad to nebude tak hrozné. Hodně se kolem toho dělá mediální humbuk, ale pravda je, že člověk se teď nebojí o sebe, ale o ty naše prňdata. A tvůj chlap tam byl taky nebo byl ve styku s tím kamarádem? Tak to hlídejte a kdyby se ti něco nezdálo, tak šup k dr.

Návštěva odešla,tak jdu mrknout,co je u vás nového!Včera jsem se úplně zapomněla zeptat Radky,jak je na tom malej r rýmou,tak je to lepší??
Zaes se Vám musím pochlubit,jakej jsem poděs.Přestalo mne bolet sedací zařízení po pondělním pádu na kol.bruslích,tak jsem na ně dnes opět vlezla.Tentokrát bez minisukně a s chráničema(nuda,že).Kamarádka mi poradila,ať jezdím s kočárem,že mi to půjde líp.Měla jsem sice obavy,že Marťu vyklopím,ale šla jsem do toho.Holky,paráda.Jezdila jsem jak profík,ani 1X jsem sebou neflákla a jak mám na kočárku přední kolečka menší a natáčí se,tak fakt perfekt.Skvěle se mi i zatáčelo a Martinka i usnula.Akorát to mělo 2 mělé chybičky.Aleš mi na obyč.plastových bruslích nestačil a druhá,podstatně větší tech.chyba je,že neumím brzdit.Prostě to jede a zastavit nejde.Když jsem jela z vedlejší ne hlavní,tak jsem sice brzdila,ale stejně jsem to tam flákla jeko blázen a když potřebuji odbočit k baráku,musím přejet,kousek od baráku máme kopeček,tam ztratím rychlost,otočím to a jedu domů......K

In reply to by Katerina.K

:s: :one: mně šlo taky brzdění vždycky špatně. Já to dělala kdysi jako s lyžema - ploužit :///: M. už ji přes den nemá vůbec, jinak po ránu celkem jo a večer taky, ale už 2. den jsem nic moc neodsála, takže to už nedělám. Jen 2x denně kápku kapku do každé dírky. On má pořád spíš tu zadní rýmičku, už od narození tak chrochtal, někdy víc, někdy míň a teď jak dostal tu rýmu, tak to zas začal dělat. V pátek se zeptám dr., jestli to nemůžou být větší mandle a jak to řeší. Díky za optání :a:

In reply to by Katerina.K

Káťo, moc děkujeme! Já to taky na něm nevidím, jen občas zachrochtá (ale hlavně po ránu a večer) a odsát nejde nic - má to vzadu, ale měl to i po narození, tak to už asi nebude od toho nachlazení, ale asi mandličkou.

Ahoj holky, no vy teda jedete. My jsme byli dneska na druhý hexa a synflorixu. Adámek trošku brečel jak ho to píchlo, ale jak mě viděl, tak přestal. Doufám že to zvládneme bez teplot :) Vážíme 5,65kg a kolik měříme nevím, protože jsem se soustředila na tu váhu, myslela jsem, že nám to zapíšou a pak to hledám a ono nikde. Psali to jen k sobě :( Na tu váhu dr. nic moc neříkala, já jí hned upozorňovala, že to moc nebude :P a ona na to, že je drobný, ale ne hubený, tak jsem ráda. Vy víte jak jsem to tu řešila. Celý den jsme chodili po parku a pak jsme byli na zahradě. Poslední dobou mi Adam usínal celkem špatně, trvalo tak hoďku než usnul a dneska byl během 10min KO. :///:

In reply to by RenčaM

:one: no vidíš. Prostě atlet, já ti to říkala :-) My jdeme na 2. v pá, tak jsem zvědavá. Jinak M. spal dneska taky krásně, ale je to určo z toho vedra. To počasí je ubíjející. I já si dala půl hodinovou chrupku, když si ho vzala mamka na prochajdu. Nám to taky nezapsali, protože je tam kolonka na 3. a pak až na 6. měsíc.

In reply to by bonynka

Já mám na holky očkovák,kde je ve3týdnech,6tý,3měs,4měs,6měs,8měs,10 a ve 12měs pak v 18měs a pak ve 3letech atd,chodí se pak po 2letech.Je krásně růžovej a velkej,já se těšila,že budu mít modrej,už jsem to tu psala Jitušce, :///: A dostala jsem takovej krám malej a ještě tam toho sposta chybí :( asi se chcou dopracovat zas jen k té rozkládací kartičce,bo co to bylo za nás :s:

Nevíte kolik hodin denně má dítě spát ve 4 měsících?Včera jak zlobila a usnula mi až v 1:30 tak dnes už je tuha a je 21h tak snad ji to vydrží kéž by potřebovala bych se taky vyspat.Jinak za jak dlouho chodíte očkovat pauzy mezi vakcínama.My chodíme po měsíci naušničky stále nemáme snad zítra si zjistím kde je nastřelit.

In reply to by Tulina159

Ahoj Tuli,to nevím a taky by mě to zajímalo,ten můj miláček spí přes den asi jen hodinu a půl za celý den,já ho půl hodiny uspávám a on je za 20min vyspanej :00: Večer usne kolem 21,spí do 24,pak do 3,do 6 a kolem půl 9 vstává,aspoň že tak.Ale nic neudělám při něm,už fakt nemůžu a to spával docela dobře,já jen doufám,že je to nějaký přechodný stav.Dnes jsem ho dokonce i večer uspávala na třikrát,vyšlo nám jít do postele dřív,takže od půl 8 jsem ho uspávala do teď,tak snad to nebude pravidlo........ :(

In reply to by Tulina159

jj, po měsíci chodíme... doktor nám to střídá, jeden měsíc hexu, další měsíc meningokok, hexa, menin.. atd... oboje 3x mám takový pocit...
asi byla chudák vyřízená, proto ti už takhle spinká. to počasí, to je mazec, že?

já mám strašnoooou depku :-(. Jak jsem psala tak jsme byli včera na té zkušební vaně, tak jsem to dnes zkusila sama doma a bylo vidět, že má Val se mnou prostě strach. Poznám ji to na očích. Pořád přitahovala bradu k hrudníku a byla taková ztuhlá, takže to nebylo nic moc. Neměla jsem ji jak rozptýlit, aby tu hlavu zaklonila a uvolnila se. Šila sebou až si lokla a pak už se bála. Jsem naprosto neschopná, takhle ji tu vodu znechutím a bude po plavání a 2100 vyletí komínem, protože kurzovné se nevrací :-(. Pak jsem ji uspala a do té vany si lehla (byla to čistá voda) a uviděla svoje OTP a depka se jen prohloubila. Promiňte, že otravuju, nemám se komu vykecat. Přítel není doma a ani mu nechci volat, že si Val lokla, beztak by si myslel bůhví co jsem s Val vyváděla. :-(

In reply to by bonynka

Bony klídek,to se ti ještě stane tolikrát.Já nedávno koupala malýho,dycky nmydlím ze předu,otočím na bříško a namydlím prdelku,no a jak ho držím pod krkrm tak se otočím pro mýdlo a slyšim jen bublínky.Malej měl hlavu pod vodou.No tak sem ho vytáhla a začala na něj dělat blbyny jakože co to provádí za alotrie-chvilku vypadal že bude řvát ale pak se začal smát a bylo to dobrý.Taky sem se lekla ale když mimčo uklidníš že se nic nestalo tak ono to pozná a bude to oukej.

Jak píšou holky,mimča všechno vycejtěj z nás takže musíme bejt statečný i kdyby se nám chtělo brečet.

In reply to by bonynka

bony, klid, neměj depku... to se všechno naučíte neboj. malá si určitě zvykne a bude z ní plavkyně, uvidíš...
já jsem minulý týden vzala amálku poprvé do velkého bazénu, navíc voda jen 26 stupňů, ale v pohodě... sice nejdřív trochu řev, ale jen co jsem k ní vlezla já, už to bylo dobrý. je teda pravda, že se za celých 5 minut neusmála. jen na mě koukala výrazem jako co že to dělám, proč ji strkám do takový ledárny.
takže hlavu vzhůra, na OTP se vykašli, to se poddá a uvidíš, kilča půjdou taky dolů :k: :k: :C/):

In reply to by bonynka

bonynko, mozna citi jen, ze ty mas strach, pry deti strach nemaji, ze to rodice v ncih vypestuji. ted o tom psali v betynce, zrovma s koupanim v bazenech. val to vyciti.

In reply to by Tilly

asi fakt cití, že mám strach :-(. V porodnici do mě furt hučeli: držte dítě při koupání hodně pevně ať se vám nenaloká a já se teď bojím ji jen přidržovat a nechat ji nadnášet vodou. No zítra už by měl být přítel doma, tak snad to bude lepší ve dvou.

In reply to by bonynka

Bonynko hlavne bud v klidu.Já šla dnes malýho taky prvne potápet doma ve vane a mnela jsem z toho desnej strach,tak ríkam manželovi,aby mne šel asistovat,jenže on je z tech našich detí takovej posranej,porád je obletuje,ofukuje,že rekl,že on to nemúže videt.Ale zvládla jsem to myslím dobre.Taky si mi už párkrát loknul,ale instruktorka mi ukázala co mám udelat,tak si jen musím verit.

In reply to by bonynka

ahoj, nemáš proč si cokoli vyčítat. Víš kolikrát si Marťas lokl? Musíš jen zachovat klid a ne hlavně hned vyndavat z vody. Chce to na ní klidně mluvit - třeba dát ve vodě do sedu, tak že ji držíš za zadeček a druhou rukou za hlavičku a tlačíš pod vodu a pohybovat sem tam a ona se určitě za chvíli uklidní. Ten sed je dobrý, když se naloká, aby se vykuckala. Pokud ji hned vytáhneš, tak si to může opravdu spojit s nepříjemným zážitkem a začne se vody bát. Hlavně musíš být v pohodě ty! To mimča hned poznají tu nejistotu. Nalep jí okolo vany ty pěnové blbosti, ať se jí v té vaně víc líbí a můžeš zavěsit i něco od stropu. A to že se naloká opravdu nevadí. Oni umí na krátkou chvilku zadržet dech. My Martínka už potápíme a je to v pohodě. Neboj, dostaneš se do cviku ;-)

Ahoj holky jsem tu jen na skok. Malá přes den moc nespí a řve a řve a řve ona snad nic jinýho neumí jo občas se taky usměje. Ještě že spí večer. Nejradši bych šla už do hajan, ale musím to doma dát trochu do pořádku, přes den neudělám vůbec nic akorád další bordel. tak se tu mějte

In reply to by gibina7

Ahojka. Jak to tak čtu, tak mám pocit, že jsem to psala sama. My taky stále jen pláčeme. Pořád se to dalo nějak zvládat, protož jsme aspoň v noci spali, stejně jak píšeš. Ale už pár dní nespíme ani v noci. Dnes spala v noci celkem 7 hodin a dnes přes den necelou hodinku na dvakrát. No prostě síla. :n:

In reply to by buráček

To mi v noci v kuse spíme tak do půl osmé do 3:30-4:00 dřív ještě spala pak do sedmi do půl osmé a poslední dobou to začíná zkracovat půl sedmá, půl šestá.. A přes den to ani nemůžu napsat že spí. Všechno ji baví 2 minuty a když spustí tak ji neuklidní nic jo vlastně flaška s čajem tak 5 minut než to vypije..... Se spaním přes den to máme různé někdy se povede že spí hodinku, ale spíš tak 20minut tak 3 za den

In reply to by gibina7

Tak my v noci tak od půl deváté do půl druhé. Pak tak hodinu mlíčko a usínání. Pak spí tak hoďku a půl až dvě a tím končíme. A přes den jak jsem psala......skoro nic. A jak píšeš. Nic ji dlouho nebaví --tak pět minut a dost. A pokud u ní okamžitě nejsem , tak totální hysterie. Dřív se dala uklidnit jak píšeš taky čajíkem, ale teď už nezabírá nic. Takže jediná šance je okamžitá reakce, nebo pak minimálně 10 minut hysterického řevu u kterého se dusí. A k tomu téměř čtyřletá beruška, která naprosto nezvládá, že musím neustále věnovat pozornost sestřičce. Už aby aspoň bylo září, a byla zase ve školce.

In reply to by Radouš

jo jo, je to podle data narození rodičů...nám tam podle toho za dva roky vychází chlapeček (a tak někdy jsme se o něj chtěli začít pokoušet), tak by to bylo fajn, kdyby to vycházelo...ale zatím to vypadá jen na náhodu

ahoj holky
tak clovek tu par dni neni a tolik prispevku ja to nestiham mala me nenaspi za den skoro nic takze vite jak.a vecer jsem rada kdyz neco podelam :)
dneska jsem byla s Lulu na ockovani druha hexa a nam ji dala a kamaradce ne protoze vseobecna ji neplati a metal ano tak nevim jak je to u vas mozna stejne.
tak jsem cekala jak bude kricet ale jen trosku a byla v pohode :)
jinak ma 6,35kg a 69 cm tak koukam ze nas za chvilu preroste :c:
ptala jsem se doktorky na to ze nespi ze tak po pul hodkach trikrat a ze si chce sedat budou nam 4 mes.a ona no je divoka a akcni :s: rikam to je fajn ale mama je z ni nekdy na Cernovice protoze pak breci ze je unavena a at delam co delam nespi.
jinak divate se po golfaci?ja ano premyslim ze bych ji koupila ten co se da trosku zvednout aby videla jinak chce porad nosit na rukach :00:
maminy tak se mejte ahojky

In reply to by Lucian1983

já mám to stejný taky nespíme přes den možná 20 minut když se zadaří a to musim stále drkat kočár. tak 3x. Všechno už by chtěla a nic jí nejde. Vše ostatní jí baví 2 minuty a pak řve ani nošení nezabírá na dlouha a hlavně se pěkně pronese máme přes 7kg. Uvažuji o tom že ji už vrazím do sporťáku a trochu ji to nadzvednu aby viděla je dost zvědavá. Tatínek jí nazval malá kelišová.-)

ahoj holky, tak tady máme šestku, super :one:
musím vám napsat, jaký jsem blb. 23.července jsme měly jít na kontrolu k dr. a já včera koukala do průkazky a zjistila jsem, že jsem zapomněla, tak tam volám a oni mají dovču :(
no a v pátek jsem kapala kanavit a bylo nějak podtěsněný víčko a docela dost se mi to vylilo amálce na pusinku. prostě dvojnásobný blb... ale je to tou prací, už se na to vykašlu, páč jsem pak K.O.
holky, ještě se vás chci zeptat, jak dlouho asi tak vydrží zavařené přesnídávky ovocné, když se nepřidá cukr a ostatní konzervanty??? ted budou broskvičky během 14 dní, tak bych udělala pár skleniček, ale s příkrmama začneme až tak za 2 měsíce, co myslíte, vydrží????
díky za odpovědi :a:

In reply to by zabka85

ahojky, já si vždycky radši všechny termíny dávám do mobilu, protože od té doby, co nepracuju, tak diář moc nepoužívám, takže bych taky určo zapomněla. Takhle mi to vždycky připomene. S tím kanavitem opatrně - více dávat je celkem nebezpečné, tak snad to nespolkla. A co se toho zavařování týká - nevím, ale radši bych to zamrazila, to pak vydrží určitě. V chladničce bych na to moc nespoléhala. Jestli je Amálce něco po 4 měsících, tak to máš tak ještě 3 měsíce na ovo čas. Nejdřív se začíná zeleninkou, pak masiko a pak ovoce, a to je dost dlouhá doba.

In reply to by Radouš

To máš pravdu s tím mobilem, hnedle si to tam nacvakám :///:
Na další očkování meningokoka jdeme 11.srpna a druhou hexu až měsíc potom, tak na to určitě nezapomenu, ještě, že to byla jen běžná kontola.
No však jak jsem byla vyblázněná, ještě jsem večer volala doktorce a ta mi řekla, že do 20.ti kapek to jde, víc už není dobrý... Tak dost toho měla na bodýčku, myslím, že toho tolik nevyzunkla.
S těma příkrmama vím, že máme ještě čas, ale tchánovcům budou za chvíli dozrávat broskve, tak co s nima... Hmmm, takže udělat pyré a to zamrazit?? Takhle to myslíš?

In reply to by zabka85

tak to by taky šlo, ale spíš jsem myslela zamrazit třeba půlky a pak až to budeš potřebovat, tak to zpracovat, jak budeš chtít. Ale počkej, co ti poradí holky. Přes zavařeniny nejsem žádný odborník. To bych se ti zeptala manželovy babičky (81), ta dělá pořád něco.

Skoro celý den jsem tu nebyla a nestačím se divit - už je tu další pokračování :s: :///: :s:
Byli jsme s Verčou poprvé na cvičení Vojtovky a byla to dost hrůza :jawdrop: hrozně brečela (jsem si zase pobrečela s ní) a bylo vidět, že se jí to fakt vůbec nelíbilo...a od té doby (od 14h) skoro pořád spí, vždycky se probudí jen na jídlo a zase chrápe dál :'zz):
A taky jsem se dnes dozvěděla, že moje nejlepší kamarádka (kamarádíme spolu už od základky, podnikáme různé akce i ve 4 - můj manžel a její přítel) je těhotná :||): tak mám z toho takovou radost, to bude bezva, pomalu jsem totiž začínala mít pocit, že už to není ono od té doby co máme Verču...jééé, to jsem se zase rozepsala :00: a pak tu nemá být tolik příspěvků :s: :///: :00: :s:

In reply to by Ajinka83

tak to je super s tou kamarádkou. Moje kamarádka se taky snaží už rok a půl a pořád nic a od té doby, co mám malého je to na ní ještě víc znát, jak jí to mrzí. No, snad se brzy zadaří - moc jí to přeju. S Vojtovkou je to ze začátku blbé (co vím od kamarádek) - všechny dětičky to bolí, ale brzy si zvyknou, ale zato dělají opravdové pokroky. Držím palce, ať je to u vás brzy ok. A proč vás tam vlasntě dr. poslala?

In reply to by Radouš

No máme centrální koordinační poruchu - nezralost 1. vzpřímení. Když pase koníky, tak téměř nikdy není schopná mít ruce hezky pokrčené, ale většinou jednu natahuje a pak není stabilní. Moc to nechápu - ve 2 měsících jí to šlo perfektně a ve 3, kdy to teprve má umět jí to nejde

In reply to by Ajinka83

aha :-( Koukám na ikonku a tam je má pokrčené se zdá pěkně :? A to jste vypozorovali sami nebo si toho všimla na KO dr.? Ale cvičením se to určitě brzy srovná - vidím to u chlapečka kamarádky. Ten pase stokrát líp než M.

In reply to by anička 87

ahoj Aničko, děkujeme za pochvalu :-) Já to radši s ním moc nedělám, ale on to úplně vyžaduje. Stačí mu jen dát ručičky a už se zvedá sám a pak se směje, jak se mu to líbí. Vím, že to dr. nemají rádi, ale když to není tak moc často a nesedí, tak se snad nic neděje. Jak jste snášely druhou hexa?

In reply to by anička 87

my měli 1. hexu plus synflorix ve 3 měsících a malej byl potom dost ospalý a takový uplakaný a ukňouraný. Musela jsem být pořád u něj. Na 2. dávku jsme šli tohle pondělí, ale protože měl rýmu a z pá na sobotu i zvýšenou teplotu, tak to posunula na tenhle pátek, tak uvidíme, jak to snese. V sobotu jsme pozvaní ke kamarádce, kde bude 30 lidí i s prckama, tak aby nebyl nějaký moc uplakaný nebo neměl teplotu.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Silvi,jsem četla,že ted bydlíš v Dubňanech,zrovna dneska jsem tam byla,mám tam kamarádku.Tak to jsme ted od sebe kousek,já bydlím v Sudomeřicích za Hodonínem.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ona bydlí hned na kraji Dubňan,jak se jede od Hodonína(druhá ulice doprava).Jmenuje sa Saša Svobodová a má 2 deti(4,5r. a 2,5r.)

Máme naušničky, já jsem se u toho celá zapotila, ale je to hotové. Řvala mnohem méně, než u očkování, takže to asi fakt moc nebolí. A to se doktorce zdálo, že to špatně nastřelila, tak mě vyhodila ven a tu jednu nastřelila znovu, já bych jí to nechala tak, na to bych neměla, trápit jí kvůli milimetru. Ale má je ted hezky souměrné a spinká.

Tak Anýzka už od 11h spí v jednom kuse. To je divný? :? Asi jí zmohlo to očkování, a to ani nezaplakala. :O To vědět, tak už ležím vedle ní. :)

In reply to by Jitule

Tak jak se nudím (to zní divně, do matky na MD), tak jsem Ančeti prolezla zdravotní a očkovací průkaz. Ani jsem nevěděla, že jsou tam kolonky o kojení, kyčlích a vývoji. To za nás nebylo. Je to hezký, že je to tak pěkně pohromadě. :)

In reply to by Jitule

Jitu,jsem se dívala,pěkně jste přibraly :girl: Náš Honzík taky hodně spal po očkování,po prvním teda nee :n: to plakal celé odpol :00: až po druhým.A stím očkovákem já zas nadávala,že je jinej,páč na holky jsem měla ještě hezčí,růžový a podrobnější,jsem se těšila,že budu mít konečně modrej a prd :(

In reply to by Radouš

Ani si ze spaní necumlá prsty. To dělá k ránu, když je v polospánku. Nedali jí do toho sedativa? :? :s: Jestlipak bude spát v noci? Kdyby né, tak by bylo od ní hezký, kdyby mi to teď řekla, ať si můžu jít lehnout přes den. :s: :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka