kojeni

09.07.2009

ahoiky holky jsem uz zoufala.malymu ted bude mesic 19,7, a od te chvile co jsme prisly z porodnice dostava prikrm.nejdriv to bylo jen 10-15 ml +prso,ale ted toho je na nej malo a klidne vypije 60-70 ml +prso.asi mam moc ridky mliko ze mu to nestaci.snazila jsem se davat prikrm jen vecer,ale takovy uz 4 dny musim obcas prikrmit i pres den :? jaky mate zkusenosti vy?dekujuza odpovedi.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak zas tak pravda to není s tím,že jak začneš přikrmovat skončíš s kojením...já měla podobný problém jako ty...prostě měl malý růstový spurt tak jsem mu vždycky přidala nutrilon..a přitom jsem kojila...UM jsem dávala po 4hod a mezitím když chtěl napít jsem kojila...takhle jsem to dělala asi do 2měs,kdy pak sám začal flašku odmítat a ted z 90% kojíme...nemá s tím problém přejít z flašky na prso...chce to vyzkoušet...já jsem měla ze začátku i problém že mě prsa hodně bolely,měla jsem bolavé bradavky říkala jsem si,že to nemůžu dl vydržet a že s kojením skončím,ale tou UM měly čas se uzdravit a ted už je to v pohodě a mlíka mám dost...nenechm prostě řvát malýho hlady jenom proto,že se je prostě správné kojit...to sice beru,ale lepší je mít spokojené mimi...

In reply to by Vicari

Já jsem nikdy neřekla, že má nechat malého řvát hlady. Jen jsem řekla postup - nakojit, odsát, dokrmit MM a až pak dokrmit UM. Sama jsem to tak dělala. Spousty maminek dokrmí UM, miminko pak třeba dlouho spí, neodsává a pak tam ta stimulace toho prsa není a tím pádem se strácí í mléko. Nevidím nic špatného, když dokrmí UM, myslím, že bude patřit do většiny maminek

Ahoj, jakmile začneš dávat příkrmy, tak pomalinku skončíš i s kojením. Mlíčka ti bude ubývat. Když miminko nesaje, tak se mlíčko netvoří. Před kojením prsa teplou sprchou namasírovat a během kojení popíjet teplý nápoj. Ten pomůže lépe spustit mlíčko. Po kojení (byť by bylo sebekratší) se snažit odsát, i když nic neodstaješ, je to důležité kvůli stimulaci a osátým dokrmit. Až pak udělat UM. Nikdy nedokrmuj UM před kojením a nikdy mezi kojeními nemít větší mezeru než 2 hod. přes den a 3 hodiny v noci. Kup si homeopatika na podporu kojení, musíš hodně pít - meltu, kojící čas a hodně odpočívat. Hodně pomáhá zapelíškování se.

My to tak meli uz z porodky taky. Nejdriv prsa a pak teba 60ml nutrose. A pak uz jsme jn pridavali. Ted jsou male 2m a basti asi 6x denne 120ml a uz nekojim vubec. Nerozkojila jsem se, protoze male se nechtelo tahat, u prsa usinala. Ale je tu spousta holek, co vydrzely a nakonec se rozkojily tak, ze prikrmovat nemusi. Chce to vuli.

In reply to by luxisek

Zkus koupit odsavacku hodne to nastmuluje tvorbu mlicka, ale ja mela i presto malo. Mala mela taky uplne zachvaty place. Ja to holt nevydrzela. Byla celkove hodne uplakama v porodce byla 5 dni na pristrojich a antibiotikach kvuli infekci, takze jsem ji ani tam nekojila tak jak by ona chtela a pak uz jsme doma spolu jen bojovaly. Ted je na UM a je spokojena a ani ja se nenervuju, ze mlicko netece. Nekdo to mozna odsoudi, ale takhle jsme v poho obe.
Pa pa a drzim palecky.

In reply to by adela kochrtova

Nevím proč by tě měl někdo odsuzovat. Je to tvoje věc. Můj starší byl od 6 tt na UM a vyrostl z něho zdravý kluk. A stejně pokud by ses nervovala, tak mlíčko mít nebudeš. Je hodně důležitý klid. Já jsem jednu dobu už byla z nervama v kelu a hned jsem to pocítila. Neměla jsem ani polovinu mléka co jsem normálně odsála a to během pár hodin. Třeba se zadaří příště. Zkusíš si sehnat info. už v těhotenství a třeba se zadaří. :a:

In reply to by Myša

Me to neva, jsem spokojena a mala taky, ale najdou se takove ty zastankyne vyhradniho kojeni, ktere ti reknou, ze by pro to udelaly cokliv atd. Me stacilo jaky pohled po me hodila kamoska, kdyz jsem rekla ze nekojim, marne jsem ji vysvetlovala, ze kdyz mlicko neni, tak neni. Nepomohly ani caje ani melta ani mordovani prsou odsavackou. Holt jsme to nevychytaly od zacatku. Ale hlavni je fakt klid a spokojenost. Ja to kolikrat obrecela, kdyz mala vriskala hlady.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka