Krmení a spinkání ??

10.07.2009

Dobré ráno maminky, mám doma 7 týdenního chlapečka a bohužel nekojím, tak bych se chtěla zeptat, kolik toho spapají vaši drobečkové?Jde mi o to, že podle doktorky, mám dávat malýmu pořád 80ml, každé 3 hodiny, ale to on nevydrží, tak jsem mu už sama postupně zvýšila dávky na 110 ml, ale to vydrží sotva 3 hodiny a v noci ani to ne. A ještě bych chtěla vědět, jak vaše zlatíčka spinkají?Naš brouček spí málo přes den a v noci taky špatně spí a ještě usíná se pláčem :'(
Jsem už úplně vyčerpaná :-(

Kliknutím vložíte smajlíky:

holky tak to je přesné! Můj manžel se taky ráno prpbudía řekne, dneska byla malá hodná, že? A přitom vůbec neví že jí uspávám třeba hodinu a chodím po byte :00: :s: .

Já jsem se bála že naše uplakané dítě je jen naše, ale jak vidím, tak bychom mohly založit klub ;) :)

In reply to by Jaja10

Tak malej už řve hodinu a půl a pořád si říkám, že musím vydržet, aby si nezvykl na usínání na ruce, ale kdo to má vydržet :00: Koukání na telku, to je co-to už ani neznám :s: Většinou v kočárku chrupká, ale když se vzbudí, tak má hlad a začne řvát, dokud nedostane najíst

In reply to by Lucinky

Ty večery se snáší nejhůř, že? A pak ještě teda ty rána... to se mi nechce vůbec nic a to ještě když vím že je před náma celý den :///: . Dneska se mi vrací po 3týdnech manžel domů, tak sand už to budu snášet trochu líp... :dance: Tak si říkám že naše malá bude mít hlas jak Bohdalová, s tím jak řve }:) :///:
Jsem ráda že si o tom můžu s někým psát a nepřipat si jako krkavčí matka :a:

In reply to by Jaja10

Tak malej usnul až po 11, prostě řval, dokud nedostal najíst a pak už byl asi utahanej ;) Já jsem měla hroznou krizi v pátek, protože to buďd malje spal a nebo brečel, přidala jsem si jako neschopná matka :00: Určitě to bude lepší, až budete všichni 3 spolu. Mně manžel pomáhá, ale jak přijde večer a usne, tak neslyší nevidí-maj to ty chlapi výhodu :n:

In reply to by Lucinky

Ti chlapi mají ale výdrž co? Taťka taky vůbec netuší kolikrát za noc k malé vstanu, jak usne, tak prostě spí a může mu u ucha bouchnout bomba a on nic neví. Mě malá v pondělí a úterý usnula jednou v 11 večer a druhý den až o čtvrt na jednu v noci. Jsem myslela, že padnu.

Naší malé je 5 týdnů a vypije 100ml sunaru někdy i 120 což je uvedeno v tabulce na sunaru. Po 3 hodinách se sama vzbudí a v noci spí až do 4 a od rána zase po 3 hodinách. Dr. je s ní spokojena. Váží 4300g a porodní váhu měla 3600g. :a:

In reply to by Goga

Tak my jsem ještě o 2 týdny starší, a má malej pořád dostávat 80-90ml každé 3 hodiny, ale takhle to už má několik týdnů a mám pocit, že mu to prostě nestačí. Tak ať vám krásně přibírá a dělá vám radost :a:

Já myslím, že na té vyšší dávce nic není, ale je potřeba udržet ty rozestupy. My to taky tak máme. Malá má 2 měsíce, dám flašku, vypije a ječí, že bylo málo, několikrát jsem jí udělala další třeba po hidině pláče, zase to vypila, jenže na pláč to nrzabralo. Byla jsem k.o. Pak jsem si četla v novinách o tom, že to mimčo nestíhá trávit jedno a už dostane druhé a má pak z toho akorát bolení, tak na tom něco je. Teď se ji snažím udržet 3-4 hodiny mezi jídly, sice ji mám věčně na rukou a občas mi z ní málem praskne hlava, ale aspoň se nekroutí bolestí bříška. Je to s postupem času čím dál lepší, v noci už se skoro nebudí, sice chodí spát až třeba v 10, ale vzbudí se až tak v 7. Sice je ráno hladná jako pes, tak jí dám 150ml a pak už zase je po 120ml.
Usíná většinou taky s pláčem a jedině na rukou, bohužel nám to jinak nejde, když ji dám jen tak do postýlky, tak vydrží i hodinu hystericky ječet a pak se z toho akorát pozvrací. Ale naštěstí nám pomáhá dudlík, taky ho nejdřív plivala, že z něj nic neteče, ale zvykla si. Uspí ji.
Tak se drž!!!

In reply to by adela kochrtova

Zrovna dneska, malej dostal v půl 9 110 ml Nurilonu, tak měl baštit až v půl 1, ale od čtvrt na 12 hystericky brečel, tak jsem ho nechala do třičtvrtě na 12, ale pak už to byl fakt děsnej hysterák, tak jsem mu dala 90 ml.Připadám si jako neschopná máma, protože mám pocit, že malej buď spí, brečí a nebo jí, ale prostě mi přijde, že nedokáže být jen tak spokojenej

In reply to by Lucinky

To já si tak taky připadám. Malá má dny, kdy je zlatá, ale i dny kdy je stvořená na babybox :-), zrovna dneska. Nakrmím, ječí, usne, jecí, nakrmím atd. Tak ji holt nechám plakat, musím taky neco udelat, jinak bych se ani nevycůrala. A kdybych byla na ni sama, tak zcvoknu. Taky máme ten comfort. Ten rozestup 3 hodin staci akorat.

In reply to by adela kochrtova

A kolik jí tedy dáváš mléka?Taky si říkám, že ho mám nechat plakat, když je nakrmenej, přebalenej a nic by mu nemělo scházet, ale když spustí, tak je to fakt jekot, jako bych mě něco dělala. Máme zvědavou sousedku, tak mám z toho hrooznej pocit. A co vy, bydlíte v baráku a nebo taky koncertujete sousedům?

In reply to by Lucinky

Ma ted 10 tydnu a asi 5,5kg, tak ji davam cca 2x denne 150ml(pocitam jen vodu, s nutrosem ta davka dela o neco vic) a 4x denne 120ml. Jinak taky jecime na cely panelak, ale to je mi fuk, jak kdyz nekoho potkam, tak upozornuju, ze mame ujecene dite. Vic me deptaji lidi na ulici, takovy ty poznamky typu: eizisi, chudinka malinka, neco ji trapi... Tem lidem nevysvetlis, ze ji nic neni a oni na tebe koukaji jako na neschopnou. Mala se narodila po terminu, ale dostala infekci a dr mi rikala, ze deti, co byly na jipu byvaji uplakane, ze nemely hned od zacatku pocit bezpeci u mamy a pozornost si privolaly jen placem, tak v tom holt pokracuji.

In reply to by adela kochrtova

Toho se taky děsim, až budu někoho potkávat a bude mi říkat, copak ho trápí, že tak hrozně pláče :O Tak my jsme se pro změnu narodili o 5 týdnů dřív a po porodu jsem si malýho jen chvilku podržela, ale pak mi ho odvězli na novorozenecké oddělení a v noci převezli na JIPku, takže jsem si prďolku pak pochovala až 3 dny po porodu a to jen na chvilku :r: Byli jsme tam 10 dní a možná je to i tím, protože tam je budí na jídlo přesně po 3 hodinách, ať spí nebo ne

In reply to by Lucinky

Malá byla na pristrojich 5 dni a v porodce jsme byli celkem 8 a pry jim tam porad plakala, kdyz jsem prisla na kojeni, tak byla hrozne hodna, ale usnula hned u prsa, tak jsme se taky nerozkojili. Mala nerada kocarek, klokanka se ji libi vic. Kasli na lidi, ty vis sve.

In reply to by adela kochrtova

Dovedu si představit, jaké to pro Tebe bylo, prootže já měla na pokoji taky dvě maminky s mimískama a já měla vedle sebe prázdnou postýlku. Vždycky když přišli dětské sestřičky a ukazovali maminkám jak mají s mimískama zacházet a mě přecházeli jako bych byla vzduch,tak jsem myslela, že mi to urve srdce.

In reply to by Lucinky

Mě si malou odvezli i s postylkou, tak tam bylo uplne prazdno. Ty pohledy tech navstev vidim dodnes.
Tak se kocko drz, uvidis, ze se to spravi, malicka mi ted usnula a je v postylce, tak je chvilku klid. Chce to hlavne aby pomahal i tatinek a hlavne byt v klidu. Ja se zavru aspon na zachod, kdyz to jinak nejde :-))

In reply to by Lízátko

Taky mi ty tabulky štvou a úplně přesně se jima neřídim, ale přece jen se bojim, abych ho nepřecpávala. Malej se narodil skoro o 5 týdnů dřív, sice měl pěknou váhu 2500g, ale stejně jsme museli být 10 dní na JIPu a tam to krmení byl pro mě teda horor a ač už je to tolik týdnů, tak se pořád nějak nemůžu srovnat. Musím říct že šestinedělí ,,stálo za to,,

In reply to by Lucinky

Dáváme Nutrilon, teď už 2, příkrmy začínám dávat až teď a to jen zeleninku, poslední týden ještě dostává na večer kaši od Nutrilonu. Od začátku jí dávám 120 ml na večer 150 a to i někdy nevypije, v noci se mi teď i docela často budí, tak po těch 3 hodinách, dřív vydržela spát déle

Podle toho se neřiď, když má mimčo hlad, tak mu toho prostě dej víc, když trpí na prdíky, tak bolení bude i mít i po 50 ml, doktorka s Tebou nebydlí, máma ví nejlíp co mimčo potřebuje, tak se řiď více instinktem. Já měla podobný problém, doktorka mi říkala, že malou přežírám, že jí dávám 120 Nutrilonu a určitě si ode mě vytáhne alespoň 50 mlíka, ale těžko jsem vysvětlovala, že z prsu si blbých 120 ml odstříkávám celý den.

pokud jsi na UM tak dodrzuj odstup nejmene 2,5h nelepe vsak ty 3.Um je tak uzpusobene,ze deti maji vydrzet,pokud jim to das driv,tak je zacne bolet brisko.Um se spatne travi,takze po 2h,maji v zaludku stale nenatravene mleko,takze kdyby mu dala driv,nez je zdravo,tak mu smichas to nenatravene s natravenym a udelas mu v zaludku ....U kojenych deti je to jinak,MM se da totiz narozdil od UM stravit vsechno.Dite by ti melo vypit 150ml/kg/den sve vahy,nevm kolik vazite,ale 80ml je opitmalni,pokud budes davat vice,roztahnes mu zaludek a zacne trpet na prdiky,protoze se mu nebudou stihat roztahovat klicky ve strevech.A place opravdu hlady?Nektere deti placi jen proto,ze je boli brisko a trapi prdiky a kdyz jim das,tak oni sajou,protoze je to uklidni,ale pak spusti rev,protoze je to jeste horsi nez predtim.

In reply to by krevetka

A když to miminku nestačí (třeba v období toho spurtu), tak ho má nechat plakat hlady a doufat že to zaspí? Mně to přijde drastické... Kdyby plakal kvůli prdíkům, tak by se od flašky odtahoval ne naopak, ne?

In reply to by Kašíkus

my meli to same.Deti saji protoze je to uklidnuje.Mluvila jsem s Martinem Doktrurkem z FN z Plzne gynekolog a ten mi to tenkrat radil taky,pak jsme zjistili ze Dr.meli pravdu,taky se mi to nezdalo,ale je to tak.Mala sala porad,kdyz jsem ji dala,ani neublinkavala,ale pak byl klid apak nastal sileny rev,protoze jsem ji prezirala.Pokud ma opravdu hlad,poradila bych se s Dr.aby pani vymenila mleko a zkusila nejake vice sytici,jestli by jim vyhovovalo.Ale UM opavdu neni MM,je to uplne neco jineho.Jinak pokud je to takle stale od narozeni,tak se nejedna o rustovy spurt,pokud je to jen ted,tak bych treba pridala.Nevim,my zadny rustovy spurt neprodelali,male je 5,5mesice a nevim jestli takoveho neco mela,nic jsem nezpozorovala

In reply to by Kašíkus

zalezi jestli to je fakt hlad,pokud ne dudlik si aspon na chvili vezme,pokud je to hlad,musi dat mleko,nebo zkusit caj ci vodu?nebo maminky davaji neco s mrkvi,a ryzovy odvary,fakt nevim.Pokud ma dite velkou porodni vahu,tak je jasne ze bude chtit vic,ale pani tady nepsala,kolik prcek vazi

In reply to by Lucinky

Tak pokud je to takhle tak ma asi teda opravdu hlad,chce to vyzkouset,Jinak davas i caj nebo vodu mezi papanim?Zkus vymenit mlecko,i kdyz se to nema,ale maminky si tu chvali AR ony jsou vice zahustene,nebo sunar,nebo neco na delsi zasyceni-ale u toho bacha,nektere deti pak trpi na zacpu :a:

In reply to by krevetka

Dávám mu feniklový čajík, ale to mi vždycky po flašce hupsne, tahá jako vzteklej a ajen odtáhnu flašku, tak natahuje. Prostě mlíčko je mlíčko :) Dávám mu Nutrilon confort, tak se bojim to změnit. Mě tak mrzí, že nekojim, to bych si broučka vždycky přiložila a věděla, jestli má hlad nebo ne a věděla bych, že mu nemůžu nějak ublížit, prootže mateřské mléko by dobře strávil.

Co zatím jen teoreticky vím, tak se kojenec nekrmí po hodinách, ale jak si řekne - přizpůsobit mu krmení, aspon to nás učili na kurzu z neonatologie, myslím žeto neplatí jen pro prs, ale i pro lahvičku. avíc v období spurtu má logicky vyšší spotřebu. Přece ho nenecháš plakat hlady :)

In reply to by Kašíkus

Ahojky, no podle doktorky, mám malého krmit tak 1 za 3 hodiny a ještě max 90 ml, ale to mi neskutečně pláče, a brečí dokud zase nedostane flašku.Každý říká něco jiného, dát jíst podle toho, kolik mimko chce, někdo zase tvrdí, že se nesmí přejídat :00: Jsem z toho čím dál tím víc zmatená.

In reply to by Lucinky

Hele to je blbost, tak malé mimi netrpí přežíravostí jako my baby :D rozhodně FN Plzeň neonatologie pevně stojí za názorem, co má i laktační liga, že kojit dle potřeby kojence, žádné přesné hodiny, a v období růstového spurtu je přeci logické že bude náročnější. Klidně paní doktorku odkaž na tu neonatologii. Moc se mi jejich kurz líbil, hodně k tomu přistupují přirozeně. A v dnešní době jsem se domnívala že obecně převládá teorie nekrmit dle hodin. Klidně se ale zeptej Kytii - laktační poradkyně.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka