matrika

09.07.2009

Tak jsme včera zašli konečně na matriku kvůli příjmení,uff,tolik papírů co po nás chtěli.Tak si tak říkám,jestli neni jednodušší se vzít :!k: ...

ahoj Dadi, prosím tě, teď jsi mě docela vyplašila :? to už mám taky zajít na matriku?? myslela jsem, že stačí tam skočit až po porodu :?
a budeme teda potřebovat, rodný listy obou, občanky a těhu průkazku?!

In reply to by Lenis

v porodnici dostane prcek příjmení po Tobě,pokud nejsi vdaná.To byl důvod proč jsem šla na matriku já,jsem rozvedená a příjmení by malej měl po mě(po mym exmanželovi),což fakt nechci.Takže pokud chceš aby se mrňopus jmenoval po otci hned po porodu,zajdi tam dřív než porodíš.

In reply to by Dada78

No já myslela, že v porodnici dostane prcek vždycky jméno po mamince, kvůli lepší identifikaci :///: tak asi nee, no :dance: to bude mít přítel radost, až mu řeknu, že to malé bude nosit jeho příjmení už v porodnici :one: a to dostaneme na matrici i nějaký papít, který odevzdám v porodnici, a podle něj pak dají mimískovi příjemení?? (to jsou otázky, co? :s: )

In reply to by Lenis

dostaneš papír, který odevzdáš v porodnici. ten oni pošlou na matriku, kde vystaví rodný list se jménem a příjmením, na jakém jste se s otcem dohodli a na matrice "upsali". v podstatě je to takové přiznní otcovství a prohlášení o shodě.
když to ale nestihnete, dá se to zařídit ještě po porodu. manželův synovec šel s přítelkyní na matriku hned, co je pustili z porodnice a stihli to vyřídit tak, že rodný list už mělo dítko s příjmením otce..

In reply to by Lenis

Ahojky, já myslím, že v porodnici má dítě jméno po matce, ale jde o to, že z porodnice posílají papíry na matriku a tam ti do rodnýho listu zapíšou rovnou příjmení po otci. Jinak by jsi musela na matriku hned po porodu, dřív než ti udělají rodnej list a nebo by ho museli předělávat. Alespoň takhle to měla kamarádka, přesto že měla papír o otcovství. Oni by asi podle příjmení po otci těžko poznali, že mimčo patří k tobě. Sice má stejný číslo, ale prej to tak dělají.

In reply to by dancab

právě,že pokud si zažádáš na matrice o příjmneí po otci,tak se dítě jmenuje po otci už v porodnici,je jedno,že se maminka jmenuje jinak,v nemocnici totiž odevzdáš papír z matriky a kopie obou rodných listů a oni tam pak mají vedené obě příjmení.díky tomu bude mít příjmení po otci dítě i v rodném listě hned po narození,aniž bys pak musela někde běhat.

In reply to by Dada78

No to je pravda, že už pak nemusíš nikde běhat, ale u nás v porodnici máš tak jako tak v propouštěcí zprávě a na ruce mimika jméno po matce. Alespoň ta kamarádka to tak měla.

In reply to by dancab

tak u nás ne,miminko má na ruce pouze číslo,stejné jako matka a po porodu má na tělíčku fixem napsaný příjmení(u nás po otci),na postýlce má taky příjmení po otci.U nás se spíš hraje na čísla a těm je celkem jedno jestli se jmenujeme stejně nebo ne.Chce to se zeptat v porodnici,možná je to v určitých krajích jinde ale u nás v KV kraji je to všude stejný,mám tetu na porodním,takže sonduju u ní

In reply to by Dada78

Ten test sice není nic moc, ale dá se to přežít. Spíš mám teď takovou chuť na čokoládu. No už se těším, až si po porodu nějakou dám. Tak si v klidu užívej těhulkování. Já už ten poslední měsíc snad taky nějak zvládnu, ale je to boj:-))))

In reply to by Lenis

jojo dostane jméno po mamince,pokud právě nejdeš na tu matriku,dřív to jinak nešlo,dneska už se to dá řešit na matrice.Dají Ti tam tři papíry,jeden odevzdáš s kopiema rodných listů v porodnici(ty kopie nám udělali na matrice),druhej si necháš a třetí je na matrice.Nám do toho papíru napsali přímo jméno pro kluka i holku.ale některý holky tu psaly,že u nich psali jen příjmení,tak mějte pro jistotu i jména na obě děti,kdyby je po Vás chtěli.

In reply to by Lenis

Ahojky,kdyby jsi tam šla až po porodu,tak mimi nejdříve dostane v nemocnici příjmení po tobě,a i rodný list s tvým příjmením a teprve pak by jste to museli obíhat a měnit a vyřizovat nový rodný list s příjmením otce. Takže je jednodušší zajít ten papír podepsat ještě před narozením dítěte :-) Ale pokud jsi vdaná,tak se tě to netýká :-) Snad jsem ti to vysvětlila co nejlépe :-) pěkný den

Ty jo,i rozvodovej list :? .Nás to čeká taky.Čekáme holčičku,jméno pro chlapečka nemáme :n: .To zas proběhne válečná porada :s:

víte co byl gól?když po nás chtěla holčičí jméno a já jí říkám:" no my čekáme kluka,víme to z plodovky a ta se nemýlí" a ona"no ale já to tam musim napsat,tak jsme řekli Natálka,úřednice vzala chytrou knížku a povídá,takže chcete Natálie?nebo Natalie a my začali dumat ,přitom víme,že čekáme kluka ... :s:

Muzu se zeptat co vsechno je k tomu potreba? Jaky papiry? Taky nas to bude cekat tak at vim co budou chtit :-) dekuju ti predem za radu :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka