První zjištění

29.06.2009

11.5. jsem si udělala těhotenský test, na kterém se vybarvily dvě čárky. Ač výrobce uvádí, že zvýraznění zmizí, dodnes (29.6.) se nevytratilo.
Ve chvíli zjištění, že čekám miminko se ve mně emoce stále střídají. Radost z očekávání nového tvorečka, ale i obavy, zda-li budu schopna vše zvládnout.
26.5. jsem absolvovala první vyšetření. Celá netrpělivá jsem dorážela na doktora: "tak co, je tam?", ten mě zchladil: "ani brambory nejsou uvařené hned":-) Po chvíli mi ukázal takovou podlouhlou mírně stočenou housenku měřící 11 mm, které bušilo ve velice rychlém tempu srdíčko. Pohled mě dojal. Samozřejmě jsem vyzvídala, co mohu a co nemohu dělat, přičemž mi bylo doporučeno "netahat nic těžkého a nemlátit se do břicha":-)
11.6. jsem dostala těhotenskou kartičku, kterou doprovázelo krevní vyšetření na možné i nemožné nemoci a dispozice, na jehož výsledku jsem čekala do
23.6. kdy jsem šla na první velký ultrazvuk. Z toho jsem vyzvěděla, že za měsíc se z malé housenky stala hlava=tělo (ve stejném poměru:), která z 11 mm poskočila na 11 cm a z embrya se stal plod. Dostala jsem i tři fotečky, na kterých je i vidět, jak si drobeček pohrává s ručičkami. V jednu chvíli se doktor opět blýsknul poznámkou. Totiž zabíral mimi ze všech stran posunem sondy a jednou to tak krásně vyšlo, že při otáčení zády k nám mělo ručičku nad tělíčkem: "vidíte, ono nám mává." Dostala jsem hrozný záchvat smíchu. Zarazila mě až další informace a totiž, že "UZ stojí 100 tis, jestli ho chci zaplatit":) Zkrátka s mým doktorem se nenudíme.
29.6. píšu tyto řádky, abych si uchovala památku na krásná první zjištění a seznámení s novým členem rodiny:)
Dodnes jsem kromě jiného již s miminkem absolvovala odevzdání diplomové práce, její obhajobu, první "naši" přednášku na univerzitní půdě, přijímací řízení na doktorandské studium; několik cest - do Frankfurtu, Bonnu, Drážďan (kde jsme se mimo jiné zúčastnili, někdy i nedobrovolně, jelikož jsme byli přímo u "zdroje", festivalu Bunte Republik Neustadt), na chalupu (kterou jsme skoro vždy prozvraceli); dále pak mnoho výstav, kin, koncertů a divadel a v neposlední řadě plavání a mnoha krátkých pěších výletů.
2.7. přihlášení do porodnice
KVF
10.7. vyšetření
20.7. další ultrazvuk

:\x: tak mockrát gratulujiiii já jsem 5tt+6 a kloubok dolů smekám před Tebou :cc): nám ještě zbývá doufat,7.7 jdeme opět na kontrolu a tam se má ukázat zda už srdíčko buší,ac jak se bojíím :( tak se opatruj a užívej těhulkovánííí pak se ozvy jkapak si dopadla,v kolikátým jsi že máš těhu kartičku?

In reply to by vedulickaaaaa

Ahojky. Dnes,tj 22.7. jsem v 16+6. Karticku jsem dostala asi nezvykle brzy, byla jsem v 8tt. Uz mame za sebou i prvni ultrazvuk s tatinkem:) a dokonce nam pan doktor rekl, ze to bude chlapecek. Partner je trochu skeptik a neveri, jelikoz v jeho rodine zazili tehotenstvi s nadeji v chlapecka a narodila se holcicka:) Ale co, hlavne aby miminko bylo zdrave, o nic jineho nejde. Mej se krasne a opatruj se!

:\x: tak mockrát gratulujiiii já jsem 5tt+6 a kloubok dolů smekám před Tebou :cc): nám ještě zbývá doufat,7.7 jdeme opět na kontrolu a tam se má ukázat zda už srdíčko buší,ac jak se bojíím :( tak se opatruj a užívej těhulkovánííí pak se ozvy jkapak si dopadla,v kolikátým jsi že máš těhu kartičku?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka