reflux u miminka

31.05.2009

Ahoj holky..nejdřív vás všechny moc zdravím..Mám takový problém. Danečka už třetí den trápí ublinkávání pojídle...je toho někdy docela dost. vždycky toho má plnou pusinku a snaží se to co nejdřív vyplivnout z pusinky. Dělá u toho takový ksichtíky. Takže mám pocit že ho asi i pálí žáha. Taky dost často škytá a kašle jak při kojení,tak po kojení. Když ho dávám krknout tak se strašně kroutí a někdy u toho i dost pláče. Začínám se bát aby chudáček neměl reflux. Nemáte s tím některá zkušenosti??? Jak se to léčí,co na to pomáhá,kdy to např.přejde a podobně...předem moc děkuji za odpovědi... na netu je spousta info,ale vždycky je lepší řešit to s někým kdo s tím má zkušenosti...tak pá pá..přeji příjemný nedělní večer

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky, zrovna tu hledam diskuze o refluxu a narazila jsem na tuhle. jak na tom jste dneska? pořád blinkáte? já mam 3 týdenní holčičku a bohužel se u nás děje to samý jako u našeho prvního dítěte, blije a blije. Každej den se to stupňuje, jde jí to i nosem a každou chvíli se dusí, to mi na tom vadí nejvíc. dusí se i když jí držim ve svislý poloze, i když má podloženou postýlku, no hrůza. Syn mi blinkal obloukovitě, taky se dusil a přešlo ho to v necelym roce. Dr tenkrát nic neřešila. ted máme jinou dr, tak bych šla teda s malou ráda na ten ultrazvuk, i když vlastně se s tim nic dělat nedá :( ted zvažuju že budu odstříkávat a zahušťovat tim Nutritonem a dávat z lahvičky, nebo částečně dávat ten Nutrilon AR, fakt nevim, ale něco bych ráda udělala, když vidim jak se dáví a jak jí to trápí, docela mě to ničí. zas je mi líto přestávat kojit když nám kojení jde krásně a konečně to i přestalo bolet. kdyby existovaly nějaký kapičky, nebo něco na potlačení toho blinkání, byla by to úleva

Tak naše Julinka má 6 týdnů a bohužel máme také potvrzený reflux. Byli jsme i na vyšetření v nemocnici, naštěstí na UTZ nic vážnějšího nenašli. Díky za tuhle diskuzi a příspěvky maminek, které mají už starší dítka s refluxem. Asi se to opravdu upraví až časem samo.
Juli zvrací pořád a jsou to teda šavle jak blázen. Po kojení téměř vždy, no a pak ještě kdykoliv v průběhu dne, před kojením, při přebalování, při koupání...někdy zvrací už i natrávené mlíčko... Postýlku máme podloženou, Nutriton dáváme, odkrknout také, menší množství a častěji kojíme....nic z toho nepomáhá....takže mi nezbývá, než se smířit s těma obloukama, věčně poblitým mým i jejím oblečením, nekonečným praním a žehlením, převlíkáním X-krát denně apod...
Sice nám hezky přibírá, což tedy nechápu, protože někdy mám pocit, že toho vyzvrací víc, než vypije :?
Ale co, hlavně, že je jinak zdravá a tohle je prostě nepohodlné, ale nějak to zvládnem ;)

Ahoj, s refluxem nic nenaděláš. Jsou nějaké opatření jako kojit a nechat ležet ve zvýšené poloze, nechat často odříhnout, kojit častěji a méně. Nám nic nepomohlo. Ale dr. říkala, že pokud bude přibírat, že nás po vyšetření tahat nebude. Jinak se to řeší operačně.
No takže můžeš si koupit ten Nutriton pokud kojíš, jinak UM označeno AR.
Doktorka nám říkala, že to blinkání může trvat až rok. Jde o to, že čím je dítě starší, tím je to horší, bo se víc hýbe a sama vidím, že jak sebou mrská, tak to z něho líce. hlavně navečer.
V noci normálně spí na zádech, protože jak je v klidu, tak je to v pohodě. Blinká mi v noci akorát, jak ho přebaluji, jinak v postýlce nikdy.
Ale Tomášek už má skoro 5 měsíců a je to o něco lepší, tak já doufám, že nás to brzy přejde. :a:

reflux jícnu od narození a ted mu bude 8měsíů...pokud kojíš a malej ti opravdu docela dost ublinkává tak si kup nutriton na zahuštění mlíčka a pokud je na um,tak jsou mlíčka proti blinkání.jsou zahuštěná a tak to drží v bříšku.až bude na příkrmech,tak to bude lepší.u nás jsme začli hned tím 4měsícem přikrmovat a hned bylo líp :) ještě se teda i ted stane že si ublinkne,ale ted už to je tím že nevydrží výt chviličku v klidu :)

In reply to by madamecrazy

ahojky, nám taky nutriton moc nepomáhá. teda skoro vůbec. jenže my blinkáme i tuhou stravu - banán, zeleninku, cokoli, tak nevím, jestli by sis tím pomohla. je to po tuhé stravě sice lepší, že to nejsou takový gejzíry, ale blinká stejně pořád. asi nám nezbývá, než se smířit s tím, že to zhruba kolem 1 roku odezní....

In reply to by kockral

Ahojky..přeju dobré ráno..no chtěla jsem se zeptat na nějaké účiné přostředky jak co nejvíc zabránit tomu blinkání? mám hrozný strach že se mi třeba v noci udusí...má totiž dávivý kašel jaks e mu mlíčko vrací ...co dělat před a po kojení? atd.

In reply to by lulucrue

Jo a ještě jsem četla,že se ptáš,jak se to dělá dávat spát do zvýšené polohy.Máš polohovatelnou postýlku? Rošt,který má 3 polohy výšky?Jestli jo,tak jednu stranu dej do těch vyšších dírek a druhou do nižších,nebo se tam dají přivrtat i další dírky,kdyby to byl moc velký sklon.
A ještě píšeš,že máš strach,že když leží na zádíčkách,že se udusí tím mlíčkem?Každopádně nenechávej spát na zádíčkách,podlož ho tak,aby spinkal na bočku a polohuj,jednou tak,podruhé na druhou stranu. No a pod hlavičku plínku!!!

In reply to by lulucrue

Ahojky.No,takže já dělala takový rituál,před kojením jsem každopádně dávala Sab Simplex,protože on je nejen proti prdíkám,ale taky sráží pěnu,která se v žaludku udělá,malinko to pomáhalo. No a po kojení jsem prostě nosila,chovala a to třeba i 15,30 minut ve svislé poloze,ale ne jen přes rameno,jelikož se takhle mají držet miminka max.5 minut,aby si moc nemačkala bříška. No a prostě jsem nosila tak dlouho,dokud si pořádně malý neodbrkal,on mi brkal třeba až za hodinu,byl to pořádný záhul. A malý má dávivý kašel? Jako jenom kašel,nebo spíš to,že se mu mlíčko vrátí a začne natahovat? Jestli je to to,že třeba jednou kuckne a začne natahovat,tak to je fakt nejlíp ho co nejdříve vzít,neboj,za čas se naučíš,že ti bude stačit i to kucknutí v noci a budeš už vedle něj stát.Já už na tom po čase byla tak,že jsem doslova chodila se strachem spát,trvalo mi než jsem usla a taky jsem kolikrát spíš nejdříve čekala,kdy to příjde a potom jsem až usla.Po nějaké době jsem zjistila,že to má každou noc v ten samý čas. Jo a jestli ti neradila doktorka,tak jediná rada proti tomu je to,krmit co nejčastěji a po malých dávkách,zkus kojit třeba každou hodinu a pokud ti hodně rychle tečou prsa jako tekly mi a malý se při tom dávil,tak se to dělá tak,že se lehá víc na záda,tak to neteče tolik. Kdyby tohle nezabíralo,tak ještě existuje (ale to je už náročné řešení) rada,odstříkat mlíčko,přimíchat k němu Nutriton a podávat buď z láhve nebo jinou metodou (lžička,stříkačka,kádinka). No a jinak jsem proste mela vsude plinky a kdyz zvracel obloukovite,tak to jsem si davala ke krmeni misku,do ktere to hodil. Ja vim,je to silene,muzu ti rict,ze ted,kdyz mam druheho kluka,kteremu chutna a neblinka,tak si doslova s nim lecim stare rany,ktere mi vznikly tim stalym hlidanim,stresem,pranim,zehlenim a doslova radnyma nervama.

In reply to by kockral

ahojky ...moooc ti děkuji za rady...semz toho uplně na větvi..dneska jdem za dr.tak mu to řeknu...sem zvědava co mi řekne..jinak polohovatelnou postýlku nemám,ale našla sem na netu skvělou věc vhodnou pro děti s refluxem...jedná se podložku RED CastleCocoonababy...ale je hrozně drahá a dá se používat jen do tří měsícu...nevim jestli koupit novou postýlku nebo tu podložku...tak pá pá moc děkuji a mějte se krásně

In reply to by lulucrue

jak máš ale velké mimi? Pokud je malošek, tak kvůli zádičkům je lépe podložit buď celou matraci nebo postýlku. Tak jsme to měli ze začátku my. Má se to dát myslím do 30 stupňů - jako podložíš postýlku dole, v místě kde má hlavu. Nám to ale nepomohlo.

In reply to by lulucrue

No,já bych se přiklonila k nové postýlce,která se dá polohovat.Víš,pokud má teď takové problémy,tak může mít klidně to samé i za rok,dva. Myslím tím nemoc,zoubky apod.Můj kluk se mi vždycky příšerně rozzvracel,když měl už jen slabou rýmu,to nemluvím o nemoci,či zoubkách,to šlo skoro všechno ven. Už jen to odsávání,jak si vzpomenu,nebo zavádění příkrmů,kde už potom byly i kousky. Při nemoci se taky doporučuje polohovat postýlku,ať se mimču líp dýchá,přecejen ve vodorovné poloze se ten nosán usadí.

Ahoj,tak mám 8letou dceru a teprve 14dnů máme potvrzený reflux,byly jsme na bronchoskopii,protože jinak se to nezjistí.Od miminka házela šavle obloukem,pak se přidal atopic.ekzém,alergička není,ale vyšli ji posit.látky na astma,ale nemyslím si,že ho má,je bez kašle.Vše to dělá ten pitomý reflux.Užívá Helicid na 3měsíce a pak se uvidí,v týdnu se dozvím biopsii a budu moudřejší...To blinkání musíš vydržet,když byla Kristý mimi dostávala před každým kojením Prepulsid,ale ten už se nevyrábí,tak nevím co by Vám místo toho dali...A taky nějaký zahušťovadlo-mlíko,ale to už nevím název,potom to bylo lepší.Ale poblitý jsme měli snad všechno,to byly oblouky až hrůza!!!Rozestup mezi jídly musí být 3hodiny a nic dráždivého.Tak pevné nervy a ať z toho vyroste...

In reply to by lulucrue

Nejlepší je se poradit s pediatrem,jsou už nové postupy a možnosti u mimnek,tak určitě tam zavolej a dohodni se.Jdi si za tím sama.My to léčení utly kolem 2let jejího života a teprve teď jsou potíže,tak to nepodceňuj.Měla jsem štěstí na skvělou alergoložku a díky ní víme co ajak.Jak chceš řvoucímu mimískovi v půlce kojení dát prso pryč?To je lepší delší interval mezi jídly.Bude to lepší při tužší stravě.Kristý teď nesmí před spaním 2hod.jíst ani pít.Je milovnice mléka a to bohužel už večer nemůže.Zavolej na dětské budeš moudřejší a aspoň mi zase poradáíš na podzim Ty.

Ahoj, o refluxu bych mohla psát romány, naše malá se mi totiž přepíjela mlíka a pak ublinkávala, jednou jsme byli i na pohotovosti, protože toho bylo docela dost, tak jsme měli strach.....ale dr. nás tehdy uklidnila, že se jedná o mírný reflux a u miminek je to dost častý jev, že nemají dovyvinutou tzv. záklopku a že se to časem spraví. Teď, když dávám příkrmy, tak mi malá ublinkávala i po nich - i po zelenince, přesnídávce, já ale přišla na to, že je to tou kupovanou stravou, že je moc vodová, tak jsem jí začala příkrmy vařit, moc jí je nemixuju, dělám je takové tužší a když jí dávám ovoce, tak ho jen rozmačkám vidličkou a ona neublinkává. Moje doktorka říkala, že by to ublinkávání mělo vlastně vymizet do jednoho roku a že pokud dítě prospívá, tak není co řešit. A taky říkala, že jak bych dopadla já, kdybych se hodně najedla a pak se hejbala jako malá, která teď lozí, vše zkoume, že bych se také poblila.....O léčbě mi nikdy nic neříkala, možná by se to řešilo až po tom jednom roce, nebo jedině, že by neprospívala, to nevím.....No a pokud Ti Daneček prospívá na váze, dr. je s Váma spokojená, tak je to dobré :a:

In reply to by jance

ahoj jance...no mi nejdřív neprospívali(ale to bylo kvůli žloutence) ale teď už prospíváme...při narození 3240g a teď v měsící máme 4kilča... takže tady je vše v pořádku,ale to co prožívám doma je šílený..mám někdy pocit že se mi snad tím mlíčkem co blinká utopí...tý jo to není moc pozitvní že to vymizí až kolem roku...no děkuji za odpověď pá

Ahojky, máme taky Danečka a taky ublinkává, taky dost, ale už 8 měsíců a pořád žádné zlepšení :sick: . Takže moc nepomůžu. Jen vím, že reflux nemá, protože jsem byli na UTZ už když byl malinký a bylo to v pořádku. Nikdo neví proč pořád ublinkává :( . No kdyby měl někdo nějaký tip, budu taky ráda.

In reply to by slunickor

Ahoj sluničko...no nám je teprve měsíc..sem z toho uplně na palici...zítra se chystám k Dr. sem zvědavá co mi řekne..někdy mi třeba při kojení nebo po(i během spaní) začne tak kašlat,jako dávivě,že mám pocit že se udusí(nebo utopí-má totiž plnou pusu mlíčka) :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :( :(

In reply to by lulucrue

No jo, to znám. Já jsem z toho taky často na mašli! :jawdrop: Pořád převlíkat, vše neustále mokré, pořád poblinkané... a nejhorší je, že teď dáváme i zeleninku a ta se fakt těžko ze všeho dostane! Teď zrovna balím na dovo a vůbec nevím, kolik věcí vzít, protože převlíkám i 3x za odpoledne jak je "zráchanej" ach jo! Kéž by to aspoń do toho roku vymizelo a zkusím určitě i tu radu s tím vařením! Nám pomáhá jen Nutriton dát lžičkou před kojením a po kojení ho nechat chvíli v klidu - nosit. Pak blinká míň, ale po ostatním jídle je to hrůůůza!

In reply to by lulucrue

To si piš, že jsem se bála. Máme monitor dechu a tak jsem byla díky tomu klidnější když spinkal, ale spíš jsem se bála když si hrál a já třeba vařila vedle v místnosti. Pořád jsem ho kontrolovala! Tak držím palce, ať to pomůže. Jo a ještě jedna taková malá rada. Ten nutriton, pokud ho děláš jen s vodou tak není moc dobrý a Daneček ho odmítal. Tak jsem koupila Bebu - jako umělé mlíčko a udělala vždy 30 ml mlíčka /jedna odměrka do převařené vody/ no a k tomu teprve ten nutriton - 2 odměrky. Má to mnohem lepší chuť! Tak papa a držím palce!

In reply to by slunickor

moc ti děkuju..je fajn vědět že v tom neí člověk sám...no bebu já dávám normálně(jednou toiž kojím jednou dávám Bebu-špatně sme přibývali tak sme dostali dokrmUM)..tak pá pá mějte se fajn..jo aještě dávala si malého třeba spát do zvýšené polohy? nějak nevím jak bych to v praxi provedla

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka