jak jee to s mateřskou s druhým mimčem?

16.06.2009

Ahoj holky. Je to sice ještě předčasné, ale docela by mě to zajímalo, bavily jsme se o tom s maminou a ona taky nevěděla. Jak to je, když jsem na mateřské, beru ten rodičovký příspěvek a třeba malýmu budou dva roky a já bych měla druhé mimčo. Bude mi zaměstnavatel zase toho půl roku platit mateřskou jako teď, nebo budu dostávat jen ten rodičovský příspěvek od státu? Jsem z toho trochu jelen :D jinak Lukášek je šikula, je hrozně hodnej, spinká v noci kolem 8hodin a už se nám dvakrát povedlo, že spal od 9 do 7. Je to zlatíčko :) a máme už přes osm kilo !!!!! No jo, není to žádné ořezávátko. :D

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

aha, tak jestli to chápu dobře, tak by mi měl platit znovu zaměstnavatel. Samozřejmě pokud mě během těch dvou let nevyhodí... díky :)

na materskou nebudes mit narok :n: budes brat rovnou rodicak a nebudes si moct vybrat variantu,daji te rovnou na tu 4 letou.... :a:

In reply to by lenkaxxx

Podle mě mít nárok bude ne? Když první platí zaměstnavatel, tak by měl plati i druhou, když na sebe navazujou ne? Já se teda rozhodně nechci hádat, klidně se nechám poučit, ale já to tak pochopila (asi blbě). Pak leda napsat mateřskou na měsíc na manžela, nebo prostě na otce dítěte. Pak by brala mateřskou i by si mohla vybrat třeba tříletou variantu. Pokud má teda manžel odpracovanej 270 dní nebo kolik je to přesně. Hodně nám radila paní na sociálce, všelijak to zkoušela, aby jsme měli co nejvíc peněz a hlavně abych jsme si mohli vybrat variantu. Nás se to ale netýkalo, takže jsem to s ní až tak do podrobna neřešila :wink:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka