Porodnice

28.05.2009

Ahojky tehulky,mam dotaz co vsechno si budete brat pro sebe a vase mimisky sebou do porodnice??Vim ze ptro sebe hygienicke potreby,ale chtela jsem se zeptat jestli treba i vlozky do podprsenky...atd,a jeste jestli je lepsi sprchovy gel(pro me)nebo radci jen mydlo?nekde sem totiz cetla ze kdyz se budu mit necim parfemovany tak to muze vadit miminku pri krmeni apod..tak ja vam teda nevim tasku uz mam jakstaks zbalenou ale dobalenou vubec..Dekuju vam moc!

Ahojky, já vložky do podprsenky určitě beru, nerada bych chodila s mokrou košilí :) asi v každý porodnici maj málo vlhčených ubrousků, plenek i vložek, takže to si taky určitě vem. Jinak každá porodnice určitě dává při zápisu seznam , co všechno si má maminka vzít s sebou. Já budu rodit v Jablonci a tam chtěj, abych s sebou měla i ručníky, vlastní příbor, hodinky a tužku (k porodu) - to v Liberci nechtěli. Pak to chce pantofle, rozepínací košile, podprsenky, kalhotky a župan. Oblečení i kosmetiku pro mimčo asi všude půjčují (ale já si teda beru pár kousků vlastních, protože košilky s tkaničkama už nechci zažít). No pak všechny ty nezbytnosti - kartáček, pastu, hřeben, beru si antibakteriální mýdlo a sprcháč (nemám žádnej speciální, jen není tak parfémmovanej), krém na bradavky, panthenol, žínku, toaleťák. To je asi tak všechno, co mě teď napadá. Spoustu věcí ti můžou průběžně donýst návštěvy. Já jela minule do porodnice prakticky s prázdnou a všechno mi museli dovízt a nebyl to vůbec problém - problém byly jen noční košile, který jsem neměla na doma nakoupený (tedy ty s knoflíčkama) a v porodnici jich byl příšernej nedostatek. 2 dny jsem musela vydržet v jedný dost špinavý, prostě se nedaly sehnat. Proto si je tentokrát beru s sebou, i když psali, že maj erární. Dohromady mám sbalený 2 nacpaný igelitky a to tam ještě nejsou pantofle. Brala jsem jen to nejnutnější. Říkám si, jak se s tím pak budu posunovat po porodnici :/ ještě aby se člověk staral o tašky.

Ahoj,
já rodila na bulovce a využila jsem tam vložky do podprsenky (mlezivo se mi spustilo druhý den po porodu tak se hodili),poporodní vložky SAMU, síťované kalhotky, jednorázové plenky,2xlátkovou na blinkání, dětský olejíček,vlhčené ubrousky,rybilku, krém na bradavky
sprcháč jsem měla normální a při koupání jsem moc prsa nemydlila aby si malá zvykla a byla v poho
některé maminky uvítali i dudlíky pro malé i když to v porodnici rádi nevidí ale v noci se hodí pro neklidné mimi

Ahoj, tak ja pro sebe nocni kosile 2x, vlozky a i vlozky do podprsenky, intimni mydlo, a na telo mydlo protex je pro alergiky a tak si myslim, ze vadit miminku nebude, Bepanthen je dobry na bolave a popraskane bradavky, dale teple ponozky ( byly mi doporuceny ), jednorazove kalhotky, kojici polstar a fotoaparat :) Pro miminko, pleny a vlhcene ubrousky, teplomer, dudliky, po nas chteji i kosmetiku na zadecek, a jinak obleceni az pojedete domu :j)

ahoj, pro mimčo - zpravidla chtějí, abys měla vlastní vlhčené ubrousky a pleny (kosmetiku neeee), po mně chtěli dovézt i digitální teploměr
pro sebe jsem měla skoro neparfemovaný gel, také mi říkali, že by jim to mohlo vadit, poporodní vložky chtějí jak kde(mně konkrétně řekli, že MÁM používat jenom jejich), stejně tak to bylo s prádlem - košile jenom jejich, ale určitě si vezmi ty jednorázové kalhotky a také vložky do podprsenky, ty Ti neposkytnou a budeš je potřebovat.
Každá porodnice to má jinak, zpravidla na netu mají soupis, co máš mít - nebo sem dej dotaz na konkrétní porodnici - třeba tam některá právě byla a poradí spíš.
:a:

In reply to by P.mendy

pokud máš možnost, že tam za Tebou budou tak pravidelně jezdit, tak je to ideální. Mně také musel přivézt jeden den teploměr, další den zase odsavačku a kojící polštář, ono se to nějak postupem času vyvrbí a když ti doma budou vědět, kde co hledat, tak Ti to dodají :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka