Porodnice Karviná nebo Fakultka Ostrava?císař

07.04.2009

Ahoj holky, za týden už bych měla mít rozhodnuto ve které nemocnici rodit a říct to své gynekoložce, ale já jsem stále nerozhodná. Mám jít na plánovaný císařský řez. Rodit bych měla na přelomu května/června.

Karvinou mám blízko, 15min. autem, slyšela jsem dobré reference (lepší hodnocení na Aperio než Ostrava), ale není perinatologickým centrem a nemá titul baby - friendly hospital. Taky nevím,zda mají monitor dechu pro miminka jako ve druhé nemocnici, FnP Ostrava Poruba.

V Porubě mají prý Nanny pro každé miminko, jedná se o perinatologické centrum s titulem baby - friendly hospital. Ze stránek Aperio nemá tak dobré hodnocení maminek jako Karviná, ale určitě má lepší přístroje pro záchranu miminka "kdyby něco". Je vzdálená 45min.autem a bojím se obsazenosti díky rekonstrukci porodnice Fifejdy.

Jediné z čeho mám strach je tedy to, že v Karviné nemají perinatologické centrum a "kdyby něco", musela by tam být malá převážená a nevím jak to je s vybaveností monitoru dechu. Poradíte?

Kliknutím vložíte smajlíky:

já ležela ve fakultce v Ostravě na gynekologickém oddělení, ale musím říct, že mám na to krásné vzpomínky, personál a prostředí je na vysoké úrovni. Karviná je prý spolu s Třincem jednou z nejlepších nemocnic v republice, ale... Byla jsem se podívat v Karviné a co se týče prostředí je to děs, pokoje po čtyřech a společné sociálky na chodbě pro všechny :-( Být tebou, jedu asi do Ostravy.

ti mohla podat instrukce o nemocnici ve Vitkovicich,ale na tu ses neptala,nesla bych rodit jinam,jdu v patek na planovany cisar....

In reply to by Rendulik

Ahojky a v kolikátém týdnu jdeš na plán.císaře? Mohla sis vybrat termín nebo to určují lékaři?Já budu chtít epidurál. anestezii, abych mohla malou vidět co nejdřív. Může být manžel u císaře?

Držím palečky ať Ti všechno probíhá v pohodě :tanec:

In reply to by Artepka.pet

jsem ve ct presne 38tt,to mam nastup do porodnice a v patek mi ho budou delat,takze prakticky 39tt,asi by me primar i nechal jeste,ale od 15/4 se novorozenecke z duvodu rekonstrukce uzavira a ja uz jsem na rozpadnuti,vcera na kontrole,rikal,ze snad do patku vydrzime....Jojo,tatinek u cisare muze byt,ja jeste nejsem rozhodnuta,jestli spinal,nebo celkovou... :j)

In reply to by Rendulik

Děkuju, takže mám před sebou ještě 7 týdnů. Jsem ráda, že může být manžel u císaře :), myslím že po spinální anestézii je maminka dřív fit, aspon co jsem četla...

In reply to by Artepka.pet

ale od nas holcina.co rodila z nasich dubnatek,mi psala,ze citila,jak se ji hrabou v brise,ze to bylo pro silny zaludky,a ja jsem srabik :-g( ,uvidim,co mi navrhnou v nemocnici,tobe drzim pesti,krasny zbytek tehu,ja uz se tesim,ze to budu mit za sebou :girl:

In reply to by Rendulik

Ahoj,chci se jen zeptat kdo ti říkal,že se Fifejdy budou rekonstruovat?ja mám porodní asistentku z Fifejd a mám termín 24.4 a o žádné rekonstrukci nic neříkala.Akorat že měla být,ale neshválili jim rozpočet takže nebude.Nebo je to jinak??Pěkný porod

In reply to by Rendulik

ale Artepka.pet psala o Fifejdach,tak jsem si myslela,že píšeš taky o tom.Tak se nezlob a at ti vše dobře dopadne,já jsem měla taky první cisařem a s epidurálem a bylo to super.ted mužu rodit normálně teda pokud běhěm porodu nebude žádná komplikace,tak se na to taky těším zase jiný zážitek.Tak držím palce ahoj

In reply to by Rendulik

ono záleží,jak snášíš bolest,ja celkem dobře,takže pro mě to tak hrozné nebylo,nejhorší bylo postavit se ráno na nohy na jipce a jit se okoupat,když jsem překonala toto,tak pak už to šlo.Nesmíš dlouho ležet ,takže když tě dají na pokj tak se snažit to rozchozovat a uvidíš bude to o.k.Akorat jsem měla po tom epidurálu dlouho vysoky tlak a strašně nateklé nohy.Ale jinak na tom sále jsi tak nadopovaná že se jen usmíváš a je ti to jedno.Ale pokud se bojíš,toho,že uslyšíš,jak tě řežou a podobně tak se radši nech uspat.Já tady nad tím vubec nepřemýšlela a ani jsem to nijak nevnímala,manžel do mě furt něco hustil:-)takže opravdu záleží jak je kdo silný.Ale fakt se neboj,vše bude o.k.

In reply to by Adelajs

rekne anesteziolog ve ctvrtek,nejsem hrdina,tak uvidim.....pak se rozhodnu.Na jipce jsi asi 24hod,co mi rikali,ze?A mela jsi vyvod z jizvy?

In reply to by Rendulik

jsem byla od 15:00 do 08:00 rana,bylo dost preplneno tak nas vsechny vyvazeli rano aby meli mista pro dalsi.Jinak nevim jak dlouho se tam pobyva.No a ja jsem vyvod nemela,to zalezi asi na okolnostech a nemocnici.Treba v Karvine ho davaji automaticky,meli tam jednou nejaky problem tak od te doby......Mela ho prave kamoska a rikala ze to bylo strasne a ze uz dalsi dite kvuli tomu nechce.Ale malej ted ma 2 roky a ceka zase dalsi:-)takze to asi clovek zapomene

já rodila v karviné a byla jsem naprosto spokojená, monitor dechu pro každé miminko měli, personál i doktoři velice příjemní...

No já mám známého, který zná ty doktory a fakultku v Ostravě. A z toho co mi říkal, tak tam mají hodně dobré odborníky a doktoři jsou fakt na super úrovni. Máš tam veškerý komfort a péče o maminky i děti je úžasná.
O Karviné nic nevím tak nemůžu porovnat. :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky