Dárcovství vajíček

28.02.2009

Ahojky holky byl z vás někdo darovat vajíčka ???

I když je to starší diskuse, tak bych chtěla poděkovat všem, které se pro dárcovství rozhodnou. Po náročné operaci jsem bohužel schopná otěhotnět jen s darovanýma vajíčkama. Kdybyste věděli, kolik doktorů mě doporučovalo, ať se vrhnu raději na kariéru, že znají spoustu šťastných bezdětných manželství...No ale naštěstí jsem objevila tuto možnost a jsem za ni velice vděčná. Nedovedu si představit, že bych smysl života viděla ve své práci, i když mě baví...Takže všem moc moc děkuji!
val

In reply to by f.valerie

to je jako by nabízel žíznivému chléb, když dotyčný touží po vodě.
šla bych do toho hned
budu držet palce, aby se Ti zadařilo, je to dar...
a na tom, že jsou vajíčka darovaná nic není a štěstí nevisí :a:

ne ne...já zatím ne.... daruju (tedy před těhu) "jen" krev.
Ale tebe moooooooooc obdivuju. Možná bych to v budoucnu taky zkusila.
Ať mám jeden dobrej skutek navíc ;) :///:
Effka a Viktorka

In reply to by Macinka2

no vidíš, a to sem už pár dní chodím zase fakt poctivě - každý večer. :s:
Máme se kráááásně. Viktorka je moc hodná holčička. Nevím teda jestli po mě nebo po manžovi, ale je.
Zítra jdeme poprvý do bazénu - po vaničkách. Tak jsem zvědavá. Doufám, že mají velkej bazén a míň vody, aby nepřetekl, až tam vlezu. :s: :s: :s:
Co ty? Teda kromě toho, že přemýšlíš, jak udělat někoho šťastnějším ;) a co Štěpánka? Jak jí jde cvičení?
Effka a Viktorka

In reply to by Effka

Tak já mám malou taky moc hodnou, už mi spinká celou noc ;) no cvičení nic moc, sice už se přetáčí na bříško ale neplazí se což prý ani asi dělat nebude a chtějí jí učit lézt po čtyřech což se ale prý taky nečapeme protože jí neudržíme :s: :s: :s: takže máme smůlu a budeme si muset počkat až to bude dělat sama což ale zatím ani trošku nevypadá :( jinak taky zase začneme chodit do bazénku ale až koncem března tedy doufám že pro nás to místečko najdou :s: už se tam hlásím od ledna... A já nepřemýšlím o dárcovství já darovat budu 17.3. jdu na první pohovor tak drž palečky ať to vyjde a hlavně ať nemám žádné komplikace... Udělám tím radost jedné paní co už sice má 2 děti ale chce ještě jedno ale je jí už 40 tak to samotný nepůjde...Ona tedy moje vajíčka nedostane jen jí posunou z 10 místa na 1 místo a moje vajíčka dostane paní co je teď na 1 místě... A myslím že bazén určitě nepřeteče a je malinkej tedy jestli budeš chodit na Bílou cestu ??

In reply to by Macinka2

Neboj, ona začne lézt až přijde ten správnej čas. Uvidí něco co jí bude zajímat a najednou si za tím poleze, uvidíš. A palce ti držet budu. Fakt tě obdivuju. Mně by to samotnou asi nenapadlo. Tedy - ségra jde na IVF výhledově do měsíce, tak kdyby potřebovala, tak asi jo, ale co má za sebou ta vyšetření, tak má vajíček nadbytek - a dobrých.
Jinak - já chodím do Ústí na to plavčo. Je to tam super!
Manžovi to doporučila jedna bývalá spolužačka a tak jsme tam zavolali a hned nás vzali na vaničky. A zítra jdem právě prvně do bazénku. Tak uvidíme.
Effka a Viktorka

moc tě obdivuji, pro takové rozhodnutí :k: Vůbec ne kvůli bolesti, kterou asi podstoupíš, jako spíš, že dáš přednost touze pomoct před sobeckostí, já bych asi nezvládla představu, že mi někde běhá mé dítě :( :one:

In reply to by Ivka

tak já to zas tak neberu, každý měsíc ze mě odejdou vajíčka úplně zbytečně takhle někomu pomůžu a raději si nepřipouštím že dávám své jakoby děti pryč, už mám 2 děti tak asi proto to tak neberu :a: :a: :a: :a:

Ahojky, já jsem tedy nebyla doraovat vajíčka, ale moje sestra byla darovat v listopadu. Injekce nesnášela moc dobře, ale dalo se to. Ale udělalo se ji vajíček moc a po odběru skončila jednou na pohotovosti a dvakrát v nemocnici. Jednou na den a pak na více jak týden. Vaječníky jí nezadržovali vodu a jak dostávala infuze, tak se jí všechna ta tekutina ovolnovala do břicha museli jí to odsávat. Tak říkala že už by na to nešla.
Je to hrozně individuální. Byla s jednou kamarádkou, která dva dny po odběru fungovala uplně normálně a neměla s tím žádný problém
Nechci tě nějak strašit. Rozhodnutí je na tobě, ale nějaká rizika s tím spojený určitě jsou.

In reply to by Dídinka

Tak toho se taky bojím že budu mít problémy ale nesmím na to myslet jinak se zblázním a doufám že se mi to tedy vyhne... Ten pocit že můžu někomu takto pomoci je nepopsatelný... Tak mi držte palečky ať vše v pohodě zvládnu protože už z toho nevycouvám i když vím jaká jsou rizika :a:

ahoj já sem darovala vajíčka asi před rokem a půl- tak pokud se chceš na něco zeptat tak ti ráda poradím.
rozhodně to není žádná hrůza- nejhorší bylo píchnout si tu injekci (vůbec to nebolí- je mnohem tenčí než běžné injekce - ale dlouho sem se musela odhodlávat...)

In reply to by Macinka2

ahoj tak já sem tam zaslala nějaký dotazník přes net že bych teda měla zájem- asi za týden se mi ozvali a pozvali si mě na osobní rozhovor s případným odběrem krve. Tam mi všechno vysvětlili a když sem i přes to měla zájem tak mi vzali krev na rozbory- udělají test krevní skupiny, HIV, žloutenky a ještě nějaký další takový nemoci a genetický test jestli nejsi něčeho nosičem- jak je hotová ta genetika, to je asi za 6 týdnů, tak se ozvali že je všechno Ok a oni si našli vhodnou příjemkyni a asi za 14dní už jsem začínala píchat injekce- to byl v podstatě stejný cyklus jako při Ivf -takže cca 10dní se píchala nějaká dávka hormonů do břicha-jednou denně, asi 3x jsem mezitím byla na kotrole jeslti je vše ok, jestli se netvoří moc nebo málo vajíček atd... potom když už byly vajíčka tak akorát tak sem si píchala ještě jednu injekci na nějaký dozrání nebo co. takže celý ten píchací cyklus trval asi 14dní- potom jsem šla na ten odběr- ten byl v 5ti minutové narkóze, po ní jsem se asi hodinu válela na klinice a pak normálně bez obtíží odešla domů- a to bylo vše
darovala sem myslím 8 vajíček

In reply to by Macinka2

ne nemusela- dali mi dávky injekcí dopředu a řekli který den si mám přesně píchnout první(už si ale nepamatuju jeslti to bylo prvním dnem MS nebo někdy později...) a na první kontrolu jsem šla asi po 3 dnech píchání

každopádně teď jsem těhu ale myslím že tak rok po porodu až nebudu kojit do darování pujdu znovu ...

In reply to by Macinka2

jo brát se musela přestat, ale tím že tě pořád sledují tak během toho celého cyklu můžeš otěhotnět až po odběru vajíček- asi týden než dostaneš MS a potom s prvním dnem MS začneš zase antikon... takže to tak hrozné není- ale ten týden jsi prej asi tak 5x plodnější protože dozrávají vajíčka které oni nevzali že jsou nezralé, takže je záhodno si dávat opravdu pozor - je i velké riziko dvojčat a trojčat...

In reply to by Macinka2

tak nezbývá než mu řádně naložit domácích povinností, mnooooho domácích prací, venčení dětí, případně delší turistická či běžencká dráha se psem a to by bylo, aby večer nepadl štasten, že může zavřít oko :s:

In reply to by Ifka123

Tak to jsi dobře napsala :!k: :!k: :!k: :!k: jsem se fakt nasmála :!k: :!k: :!k: jinak doma mi docela pomáhá, děti taky občas vyvenčí, jinak je magor do detektoringu takže pořád někde chodí a hledá, a psa nemáme tak to venčení asi padne ale i tak ho to nikdy nezmůže a večer by chtěl a chtěl a kolikrát nechci tak si říkám že je i dobrá výmluva když nebudu chtít sex :!k: :!k: :!k:

In reply to by Macinka2

tak nezbývá než mu řádně naložit domácích povinností, mnooooho domácích prací, venčení dětí, případně delší turistická či běžencká dráha se psem a to by bylo, aby večer nepadl štasten, že může zavřít oko :s:

In reply to by Macinka2

tak nezbývá než mu řádně naložit domácích povinností, mnooooho domácích prací, venčení dětí, případně delší turistická či běžencká dráha se psem a to by bylo, aby večer nepadl štasten, že může zavřít oko :s:

Já sama ne ..ale moje sestra darovala vajíčka pro svou kamarádku, která by jinak děti mít nemohla. A i když samozřejmě neví, zda dostala zrovna ta její vajíčka, dnes se jezdí dívat na dva krásné rošťáky ..... myslím, že říkala, že příprava na to je stejná jako před umělým oplodněním....

In reply to by Rendulik

tak upřímně se dost bojím takže jsem posera ale když vím že té paní udělám maximální radost a pokud se to povede a ona otěhotní a bude mít miminko tak to bude radost nepopsatelná a já vím že jsem udělala něco dobrého, ale je pravda že mám strach z těch rizik ale kdo by se nebál že :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka