Výpočet termínu porodu podle prvních pohybů

06.12.2007

Ahojky všem,
chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nevíte, jak se počítá termínu porodu podle prvních pohybů? Já jsem se již včera chlubila, že jsem si jima už jistá, tak by mě to zajímalo, jak by mi vycházel termín porodu. Jestli by to souhlasilo podle PM a podle ultrazvuku. Dneska se mi mimí ozvalo už víckrát a bylo to moc krásnéééééééééé. Ještě dnes jsem z toho nadšená :D

no me doktor rikal ze prave kdyz zacnes citit pohyby tak by jsi mela byt v polovine tehotenstvi takze dvacaty tyden jako, takze pricti dvacet tt presne jak pises a vyjde ti termin, ale rikal ze je to takove relativni no:-) a gratuluji k pohybum:_)

Jsem v 17tt +2 dny a mimísek podle ultrazvuku vypadá o týden starší. Já jen, že se mě doktor ptal, jestli už cítím pohyby, tak jsem řekla, že nevím :D jestli to už byl mimísek nebo střeva, že si nejsem jistá, a on mi řekl, až si budete jistá,tak si napište den, takže kvůli něčemu to doktor chtěl vědět a včera večer jsem si už byla 100% jistá, že je to mimísek, tak si píšu včerejší datum :) No nakonec jsem to i dohledala na netu, že se k datu od prvních pohybů přičte 20 týdnů u prvorodiček a 22 týdnů u více rodiček :) No tak že by mohl jít už na svět ve 37 tt ale on stejně vyleze až bude chtít :D Jsem ráda, že se mi mimísek ozval, že už o něm takhle vím ještě více :)

In reply to by kralinda1

Jj to máš pravdu :) Podle UTZ vypadá o týden starší, přitom jsme si ho udělali až 19.8.07 takže počítám, že se opravdu narodí na termín, nechce se mi věřit, že by přišel dříve.Mamča rodila 4krát a všechny na čas :) včetně mě.

In reply to by kralinda1

Aha, tak to já radši na čas :) bych rodila, i když se ale miminka narodí dříve tak už jsou většinou v pořádku, jako ta Hanka Kynychová, jak mám v blogu porodila o hoooodně dopředu a jsou zdravá dvojčátka, ale zase miniaturní, že nemůžou domů a musí nabrat, ale jsou fakt krásný a zdraví a to je nejdůležitější. Ale co bych určitě nechtěla, je přenášení a nebo vyvolání porodu, chtěla bych to mít prostě spontánní jako každá tějhulka :)

AHojky já jsem taky cítíla mimíska brzy v17tt ale dr.říkal že mi ani podle pohybů porod vypočítavat nebude ptž je to nespolehlivý,prý je každá žena jinak citlivá a některý mají placentu na přední straně......a v kolikátyým jsi tt???

Mě sestřička na gyndě vypočítávala datum podle prvních pohybů,.. vychází se z toho, že jsou u prvorodičky průměrně ve 20. tt Když jsem si to teď přepočítala, tak ten datum mi vychází od datumu 1. PP přičteš 20 týdnů + 1 den. Vycházím z toho, co mi vypočítala doktorka, nevím jak se to počítá, ale myslím, že datum podle PM a UZ je mnohem přesnější.. Takže ti to vychází na 37. týden a datum 24. dubna asi :-)
JE TO FAKT JEN ORIENTAČNÍ..! Tenhle termín se většinou ani nepočítá...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka