Deníček uživatele maxik

19.10.2015

Ahoj děvčata. Máme problém, prosím o radu. Mám 6,5 let dceru a začala v září chodit do školy. Září bylo bez problémů, ale začátkem října skoro každé ráno před školou zvrací. Ráno doma v pohodě, po cestě taky vše ok, ale před školou se zastaví a zvrací. Ale jakmile projde dveřmi do školy tak se zase usmívá a je jí dobře. Ve škole je vše v pohodě má samé jedničky, ptala jsem se jí jestli ji někdo nešikanuje a prý ne, že je vše v pohodě. Do školy chodí ráda. Většinou zvracela jen hleny tak jsem si myslela, že je jen zahleněná, ale rýmu nemá.

Souhlasím s ostatními. Může to být psychického původu. S dcerkou jsem to řešila, když nastoupila do školky. Měla z ní trauma...Časem se to upravilo.

navštivte pediatra a pedagogicko-psychologickou poradnu (ev. středisko výchovné péče) - co máte v bydliště

počasí nevím nevím...to by jí asi trápilo už dřív, ne? třeba loňský pozdim...

Neber to prosím zle, ale spíš mě udivuje, že to řešíš na netu, když to trvá tak dlouho a ještě jste nebyli u lékaře :n:  tam by vedla moje první cesta... může mít psychický, ale i fyzický problém a tady to fakt nevyřešíme :-( držím pěsti, ať tomu brzy přijdete na kloub!

01.06.2014

Ahoj holky. Měla bych dotaz. Nevíte prosím vás některá jak je to s daněma a se soc a zdrav pojištěním když by přítel dělal v Německu? Daně určitě strhávají v Něm., ale jak je to pak tady s daňovým přiznáním? A s odečtem úroků z hypotéky? Díky moc.

28.02.2013

Ahoj děvčata. Prosím vás,nevíte jestli se dá z youtube stáhnout video na dvd? A jestli jo tak jak? Díky moc

Holky moc vám oběma děkuju. Prográmek jsem stáhla a už jsem stáhla i nějaký videa. Jste zlatý :dance: Díky moc

Ahoj, já mám zase dobrou zkušenost s programem "YouTube Song Downloader" Je volně stažitelný, a funguje stejně jak popsala Kacenita. Je jednoduchý, prostě zkopíruješ odkaz z YouTube a klikneš na ikonu videa nebo hudby. Stáhla jsem tak pro dceru spoustu pohádek a hlavně písniček z oblíbených pohádek :dance: . Tak úspěšné stahování :a:

Jde to, potrebujes k tomu programek atubecatcher ( tak nejak se to pise ) ten si stahni a otevri. Na youtube najdi to co chces stahnout, zkopiruj si odkaz z youtube a vloz do toho programu, vyber format do ktereho chces, aby se tito video z youtube stahlo a vyber cilovou slozku v PC kam se ti to bude stahovat. Az se ti to stahne, staci jen vypalit na DVD. Snad jsem pomohla.

25.02.2013

Ahoj holky. Vím, že to sem moc nepatří, ale máme problém s daňovým přiznáním. Loni jsem zrušila životní poj. a teď to musím vydanit,protože jsem ho započítávala do daní.

Ahoj a co když ty daně ze zrušeného pojištění nevrátím? Stane se něco a nebo na mě někdo přijde? Díky V.

In reply to by Věrka80

Ahoj, v tomto bych raději vůbec neradila ...
Netuším, zda pojišťovny neposílají na FÚ přehledy smluv, které byly ukončeny předčasně a nesplňují tím pádem podmínky, řekla bych ale nikoli.
Pak jsou dva přístupy a to buď, že jsi zaměstnanec a plátce Ti dělá roční zúčtování a nebo jsi OSVČ a děláš si DaP sama.
V prvním případě by musel FÚ přijít na kontrolu k zaměstnavateli na daň ze závislé činnosti a funkčních požitků, což se moc nestává, tam by viděl, že jsi měla nějaké odpočty a ty pak skončily. V druhém případě, kdy dáváš DaP na FÚ je to více průhledné, neboť jsi měla odpočty a ty skončily a vidí to přímo správce daně. Ale ty samozřejmě nejsi povinná si odpočty uplatňovat, pokud nechceš, takže ani to není důvod pro zahájení kontroly ...

Ahoj holky. Moc vám všem děkuju :) Já na tom FÚ byla, ona tam oběhla pár kanceláří a pak mi akorát řekla do jaký přílohy to napsat nic víc, ani do jakýho řádku (to jsem si zjistila na netu) a pak řekla, že víc neví a ani že nesmí radit. Byla jsem z toho docela v šoku, protože když jsem byla podat daň za barák tak mi tam paní vše poradila i mi to spočítala. Tak nevím...holt jiná přepážka :? Moc vám ještě jednou děkuji a hned to vypíšu a zaběhnu tam. Díky a mějte se fajn

Ahoj, taky jsem to letos řešila jednomu pánovi.
Takže do §10 (ostatní příjmy) daňového přiznání si sečti všechny tyto částky, které se této smlouvy týkají a z této částky odvedeš daň. Žádná tragédie, bude to kolem 7tis Kč (sazba je 15%). Z tohoto "příjmu" se neodvádí ani zdravotní a sociální. Do textové přílohy k DaP bych vypsala o jaký typ příjmu se jedná.

Tak přesně tohle se stalo letos manželovi,měl životní pojistku na 50let,loni ji zrušil a každý rok si ji nechal odečíst z daní,naštěstí pro nás jen 4 roky,jinak by jsme se snad nedoplatili :00: takže to co vracejí se musí vrátit zpět,mu teda poradila účetní v práci,jinak by to ani nevěděl :n: A taky nechápu co to má za význam někomu neporadit,to jako aby to nechali pár let ležet a pak by poslali exekutory či co,jsou to dacani }:)

16.02.2013

Ahoj holky. Prosím vás, máte některá psa plemene Český horský pes? Zajímalo by mě jestli se hodí k dětem. Díky

Ahoj tak myslim, že každej pes je vhodnej k dětem záleží na majiteli jak si psa vychocá a jak samozřejmně vychová děti, aby se ke psovi chovali tak jak měli jinak je to pes většího plemene tak pro děti je nebezpečnej spíše svou velikosti tím myslim, že někam běži dítě se připlete do cesty tak je to takovej buldozer ale děti se brzo otrkaj a naučí se vyhybat z vlastní zkušenosti.

25.01.2013

Ahoj holky :a: V srpnu jsem tu psala, že má přítel milenku. Letos to byly nejhorší vánoce co jsem kdy zažila. 2x jel za ní mezi svátkama aby prý nebyla sama. To mě fakt nakrklo. A co já a děti?

Ahoj!
Dobře, že to s ní skončil, ale psala jsi, že spolu pracují i dvanáct hodin denně, jsi si jistá, že to může klapat, že se dál budou vídat v práci?

Máš maličké děti, tomu druhému nejsou ani dva roky, možná by se s plánováním miminka vyplatilo počkat alespoň pár měsíců, vždyť to není ani měsíc, co spal s jinou...Neříkám, že se nedá odpustit, naopak, chybovat je lidský, odpouštět božský, ale měla by sis říct o čas na znovunabytí důvery.

Nechtěj miminko jako náplast na zraněnou duši.

Držím pěsti, ať už je vše v pořádku! :a:

25.01.2013

Ahoj holky :a: Mám dotaz: když jsem vysadila před třemi týdny HA (cerazete) a ještě jsem nedostala ms musím k dr na vyvolávačku?

a vysadila jsi v půlce nebo normálně, jak jsi měla?prostě kdy jsi měla mít pauzu na "ms" ? jinak si určitě zajdi, můžeš mít cystu, taky jsem to tak měla..

20.12.2012

Ahoj ženy :a:

Podle me se takove zene rika 'ta, co by to mela rozseknout'. Psalasuz v srpnu, ze s ni je. Evidentne Ti to nevyhovuje, tak proc to nerozseknes? Jeho k reseni nic netlaci, ma Vas obe, Ty to vis, takze borec... Cim driv to rozlousknes, tim driv to prestane bolet... :a: drzim palce :one: :dance:

zvláštní otázka,ale když se nad tím zamyslím,tak asi taky nevím,paroháč je jasný,ale v ženském rodě... :? určitě není žená,kterou muž podvádí kráva :00: ,nemusí to být ani chudinka a některá si za to vůbec nemůže sama..
nevím,nemám zkušenost,naštěstí,ale otázka zněla jak se říká podváděné ženě.. tak bud paroháčka a nebo v jiném tvaru.. použila bych,že mám parohy..
ps: je mi to líto :k:

In reply to by Kacka9

Kači to nebylo myšleno zle,jen mi přijde nespravedlivé,že podváděná ženská by měla být chudinka a nebo že každá si za to může sama.. to je blbost,ovšem vím,že se to říká,takže chápu,že tě to napadlo :k:

In reply to by Leushka

Já to tak ani nebrala, že by to mělo být myšleno zle :) Musím používat víc smajlíků :) .... Já nevím jestli je to spravedlivé nebo ne, jen ,jak už jsem psala, vždycky člověk slyší, že je to buď chudák, ženská(která si to nezalouží) a nebo , že si za to může sama.Do rodinní situace těch lidí nikdo nevidí, takže těžko soudit.Pisatelky je mi opravdu líto a rozhodně jsme nechtěla aby ji můj příspěvek nějak urazil nebo ho brala jako výsměch, ale její dotaz nebyl o tom co se jí děje ale o tom jak se říká když,....
PS:Chudinak je pro mě ženská která o všem ví, všechno si nechá líbit a ještě si libuje v tom když ji někdo chlácholí a lituje, taková mi pisatelka nepříjde.

21.08.2012

Ahoj holky :a:

Ahojík, tak to je asi noční můra nás všech.... :(
Maxí já bych to asi neustála, udělala bych čoro a řekla mu že buď ona nebo my (ty a děti), pokud tě má rád, zůstane s tebou a pokud ne tak ať si jde... Protože dělat druhý kolo u vozu je strašný i na psychyku a hlavně jednou se to stejně bude muset ňák rozseknout... Nebo si najdi taky milence :D
Ach jo, pevný nervy

In reply to by Martinka Matty

ahoj. Díky, dobrá rada s tím milencem :s: ale na to já nemám povahu a s dvouma dětma by to stejně šlo blbě. A sexu mám teď víc než dost. Na to si stěžovat nemůžu :///: A doufám, že se to rozsekne co nejdřív. Čoro bylo.... Hotová itálie... Snad pomohlo. Díky

Ahoj Maxíku,
jak už psaly holky přede mnou, tím že budeš plakat a pít jen kafčo ze sebe uděláš strhanou ženskou a to Ti neprospěje ;) Vím, že je to těžké a moc moc držm pěsti, aby slečna netrhala tátu od rodiny a starala se o své....Takže nakup si hadříky a jdi někam s kámoškou, občas nezaškodí nadhodit, že jsi se dobře bavila s tím a tím klukem, ať si nemyslí, že jen sedíš doma a vroucně čekáš, že se rozhodne pro Tebe a je si Tebou jistý, on si dá taky pozor, když znejistí :D A to hlavní - hlavně, že jsou prcci v pořádku a to je to nejdůležitější :h: :€s€: Posílám moc moc síly a :€s€:

In reply to by Sharik41

Ahoj. Pro hadříky jdu v pátek, už jsem rozbila prasátko :///: a holiče mám objednanýho. Ještě si domluvím nějaký posezení a bude to. Včera mi přišly 2 sms za sebou a už se ptal kdo píše... Tak snad se to brzo srovná. Díky a pa

10.09.2011

Ahoj děvčata. Tak se hlásím po dlouhé době. Zítra mi končí šestinedělí. S Terezkou jsem byla na kontrole ve středu (5týdnů a 3 dny) a už má 4300g a 55cm. Strašně rychle roste.

Po dlouhé době
Po dlouhé době
Po dlouhé době

Ahojky, téda toto utíká viď? maličká krásně roste a řekla bych že máte cca stejnou váhu a délku jako jsme měli my. ;) Jinak máte moc a moc krásné fotečk a je vidět že si to Libuška fakt krásně užívala. Jsem ráda že výsledky krve byli v pořádku a Terezka je v pořádku tak jen tak dál. Mějte se krásně a opatrujte se.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky